![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#631 | |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Mine Hanım, aşağıda alıntıladığım erguvan ağacım ile ilgili sorunumu anlatan mesajı size 24 Haziranda yazmıştım. Herhalde dikkatinizden kaçtı ![]() Labicuper'i ayrıca zeytin ağacımdaki halkalı leke için de bitkiye destek ve hastalığı yavaşlatmak amacı ile kullanabilir miyim? Eğer kullanmayı öneriyorsanız kullanım şekli kökten mi yapraktan mı olmalı? Birkaç şeyi bir arada sordum, ama sizi tekrarlayan sorularla rahatsız etmek istemiyorum ![]() Bunca işinizin arasında bizlere de yardımcı olmaya çalıştığınız için çok teşekkürler ![]() Alıntı:
Düzenleyen Eser İlhan : 09-07-2011 saat 11:13 Neden: yazım ve ifade hataları |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#633 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2011
|
Merhaba Mine Hanım, Sonbaharda bahçemde ara çim ekimi yapmam gerekecek gibi gözüküyor. Çim türleri hakkında elifi görse mertek sanır düzeyinde bilgim var. Soruların konu ile alakalı bölümlerde sorulmasını istiyorsunuz, haklı olduğunuzu da biliyorum ama yaz sezonunda da forumun tüm kısımlarına bakacak vaktinizin olacağını düşünmenin de iyimserlik olabileceğini zannediyorum. O yüzden affınıza sığınıyorum. Bahçede çok fazla yürünmüyor ve buranın sıcağı 3 ay yoğun geçiyor.Koçtaş'ta 2 karışım buldum özellikle ikisinde de içerdiği türlerin mantari rahatsızlıklara karşı dayanıklı olduğu yazıyor. Karışımlardan birinin markası Grassamen Garten ve içeriği: .% 20 Lolium perenne FANCY • %20 Lolium perenne ENVY • % 35 Festuca rubra rubra CORAIL • % 20 Festuca rubra rubra REVERENT • % 5 Poa pratensis EVORA Diğer karışımın markası ise;British Seeds Liverpool 7M ve onun içeriği de: % 25 Lolium perenne HENRIETTA %15 Lolium perenne TALGO % 15 Festuca rubra rubra REVERENT % 20 Festuca rubra comutata AIDA % 10 Festuca arundinacea MUSTANG % 10 Poa pratensis ENPRİMA % 5 Agrostis capillaris HIGHL.BENT Son olarak sıcak bölgeler için daha çok önerilen bermuda çimini (burdaki paketlerde mediterennian olarak geçiyor) önerirmisiniz? Hangi çeşit sizce hem susuzluğa (susuzluğa derken 2 günde 1 sulayabilirmiyim bu türleri veya bunlardan hangisin?) hem de mantari hastalıklara dayanıklıdır? Siz hangisini önerirsiniz? Sanki sihirli bir formül istiyormuşum gibi oldu ama siz acemiliğime ve bilgisizliğime verin lütfen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#634 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Mine Pakkaner, gülümün yeni yaprakları çok açık renkte çıkıyor. Hastalık ya da besin eksikliği midir? Diğer güllerim normal, sadece bir gülde bu var. Cevabınız için şimdiden teşekkürler. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#635 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2009
|
Alıntı:
-Organik tarımda da kullanılabilen sistemik bakır olan lubicuperi zeytinde ve diğer tüm bitkilerde mantarların neden olduğu hastalıklarda koruyucu ve tedavi edici olarak '' yapraktan'' kullanabilirsiniz. -Zeytinde ''halkalı leke'' ye karşı kullanıldığı gibi, özellikle budama sonrası, kış başlangıcı ve ilkbaharda tüm fungal hastalıklar için kullanmanızı tavsiye ederim. -Uygulamayı sabah çok erken veya güneş etkisini kaybetmeye başladığı akşam üstü saatlerinde yapmalısınız. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#638 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#639 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-05-2011
|
Azot eksikliğinde belirti kendisini yaşlı yapraklarda göstermiyor muydu ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#642 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-08-2011
|
merhaba; foruma yeni üye oldum. Şu ana kadar bahçeyle hiç uğraşmadım fakat yeni bahçem sayesinde aranıza katıldım ![]() Teşekkürler... http://imageshack.us/photo/my-images/233/s6000312.jpg/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#643 |
Moderatör
|
Ben oya ağacının çiçeğine benzettim. Fotoğrafları forumdan yükleseniz iyi olur. İmagesshack'dan yüklenen fotoğraflar bir müddet sonra silinebiliniyor. Ben de yeni üye olduğum zaman imagesshack kullanıyordum ama bir müddet sonra baktım benim fotoğrafım yerine kocaman bir kurbağa fotoğrafı görünüyor, hemen hepsini yeniden forumdan yükledim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#644 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-08-2011
|
çok çabuk cevap verdiğiniz için teşekkür ederim... bundan sonraki fotoğrafları dediğiniz gibi forumdan yüklerim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#645 |
Ağaç Dostu
|
Evet olur ancak iz element takviyeside yapmanız gerekli. Para vermek istemiyorsanız fidan etrafına 10 litreye 1kg kadar odun külü sulandırıp deneyin ancak işe yaramazsa iz element gübresi atmanız gerekebilir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#647 |
Ağaç Dostu
|
sayın alacakaranlık, yaprakları malta eriğine çok benziyor ama 2. resimde görüldüğü üzere meyveleri nerdeyse pirinç kadar. Zaten bahçe sahibi de pirinçin içinden çıkan tohumlardan yetiştiğini söylüyor. Ama malta eriğinin başka bir varyasyonu ise onu bilemem. Selamlar. Düzenleyen feyzon : 03-08-2011 saat 14:48 Neden: Hata |
![]() |
![]() |
![]() |
#648 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-08-2011
|
Mine Hanım, Müsait vaktinizde bizlere yardımcı olabilirseniz minnettar olacağız. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=25074 İyi çalışmalar, |
![]() |
![]() |
![]() |
#649 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-03-2011
|
selamlar minehanım, geçen yıl ceviz bahçesi kurdum. sulama için damlama sistemi yaptım .ıslanan topragın 4 günde kurudugunu farketim, bende iki kat kagıdı kök bölgesine gerdim nemli kalsın diye 1 haftadan beri hala nemli sizce bir sakıncası varmı agacın köklerine. yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#650 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ceviz59, Damlama sistemi kurduysanız, nemli kağıtla daha fazla nemli tutmaya neden gerek gördünüz anlayamadım, gerek yok, daha fazla nemli tutarak fidanların oksijen almasını engellersiniz, bu da fidanın mantari hastalıklara yakalanmasına ya da ölmesine davetiye çıkarmış olursunuz. Zaman zaman bırakın biraz kurusun, oksijen alsınlar, yeni ektiyseniz suladıktan sonra çapa yapınız hem oksijen almaya devam ederler hem yeri çatlatmamış olursunuz. Üç dört senelikse fidanlarınız toprağın az çatlaması zararlı değil aksine faydalı, Sürekli ıslak nemli toprak, hastalık demektir. Bazı su sıkıntısı çekenlere suyu az olanlara şunu öneriyoruz. Suladıktan sonra sulanan yeri otla samanla örtünüz ki, daha fazla nemini koruyabilsin. Ama bu kağıt ya da benzeri şeylerle malçlama gibi değil, bu tür şeyler fidanın oksijenini keser, iyi yapayım derken daha kötü yapmış olursunuz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#651 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#652 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
4 gün sonra toprağın yüzeyinin kuruması normaldir. Ceviziniz su istiyor mu buna bakmalısınız. Neden toprak yüzeyinin hep nemli _ yaş_ kalmasını istiyorsunuz? Devamlı ıslak_ yaş_ toprak Sn. Lilium' un dediği gibi, iyi değildir. Sizin yaptığınız ve Selahattin hocanın dediği gibi malç yapılır, ama malç yapsanız bile 4 gün toprak yaş kalmaz, kalmamalı. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#653 |
Ağaç Dostu
|
Yardımcı olabilirseniz sevinirim, yanlış zaman budaması mıdır bilmiyorum ama çok da sık budamıyorum. Aşağıda eklediğim abelyanın durumu, filbahride de aynı. Dalların çoğu 130 cm civarındayken, yeni dallar 200 cm'e yaklaştı, eski dallar kahverengi ve normal kalınlıktayken, yeni dallar yeşil, daha kalın, yapraklar daha büyük. http://www.agaclar.net/forum/showpos...2&postcount=31 Bu dallara müdahale edeyim mi, sonbaharı mı bekleyeyim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#654 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Kiraz, güncel bir resim olsaydı daha net yardımcı olabilirdim ama budamada genel olarak şunu söyleyebilirim ki bitki, gelişme döneminde budandığında gelişme devam edeceğinden kesilen yerin öncesinden besleyebileceği kadar sürgün sürer, sürgün istemediğiniz zaman budamayı bitkinin gelişme olmadığı eylül-mart ayları aralığında yaparsanız sürgün gelişimi rahatsız edecek düzeyde olmayacaktır, üstelik şekil budamanızı bu dönemde yapabilirsinizde. |
![]() |
![]() |
![]() |
#655 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#656 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eski ve yeni dal bir arada. ![]() Budama konusunda haklısınız, geçen seneden çıkan bazı (bu tür) dallarını çiçeklenmenin hemen arkasından budamıştım. ![]() Bu tür dallara hiç ellemeyip sonbaharı mı beklemem gerekir? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#658 |
Ağaç Dostu
|
Bildiğim kadarıyla Abelya budamaya az ihtiyaç duyan bir bitki. Eğer budanacaksa, budanacak dal ana daldan çıkış noktasından ya da en dipden budanıyor. Budama kışları sert geçen yerlerde baharda uyanmadan hemen önce yapılırken kışları yumuşak geçen yerlerde geç sonbaharda da yapılabilir. Düzenleyen üzüm : 10-08-2011 saat 21:46 |
![]() |
![]() |
![]() |
#659 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-07-2011
|
Merhaba Mine Hanım, Kroton bitkisiyle ilgili sorum şu sayfada: http://www.agaclar.net/forum/showthr...=kroton&page=4 Cevabınızı rica ediyorum, şimdiden teşekkürler. Düzenleyen narhanımcık : 17-08-2011 saat 15:05 Neden: link hatası |
![]() |
![]() |
![]() |
#660 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-08-2011
|
merhaba bu sayfayı yeni gördüm, bonsaimin toprağında karşılaştığım küçük böceklerle ilgili sorum şu sayfada... http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=3062&page=20 ilginiz için teşekkür ederim. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|