agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Bir bilene soralım
(https)

Beğeni Düzeni12Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-07-2011, 21:57   #631
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2007
Galeri: 1
Merhaba Mine Hanım, aşağıda alıntıladığım erguvan ağacım ile ilgili sorunumu anlatan mesajı size 24 Haziranda yazmıştım. Herhalde dikkatinizden kaçtı Bu arada ben de erguvan hastalıklarını araştırdım, mantari bir hastalık olabileceği endişesindeyim. Sitede "labicuper" isimli sistemik etkide ve organik olduğu söylenen bakırlı bir antifungalden bahsedildiğini okudum. Acaba erguvanda kullanılır mı, ya da ne yapmalıyım ki ağacım ölmesin ?
Labicuper'i ayrıca zeytin ağacımdaki halkalı leke için de bitkiye destek ve hastalığı yavaşlatmak amacı ile kullanabilir miyim?
Eğer kullanmayı öneriyorsanız kullanım şekli kökten mi yapraktan mı olmalı?

Birkaç şeyi bir arada sordum, ama sizi tekrarlayan sorularla rahatsız etmek istemiyorum
Bunca işinizin arasında bizlere de yardımcı olmaya çalıştığınız için çok teşekkürler

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan Mesajı Göster
Mine Hanım,yeniden merhaba
Sanırım mevsim dolayısıyla oldukça yoğunsunuz ama size bir sorum daha var, umarım sizi fazla zorlamış olmam..
Bahçemde büyükçe bir erguvan ağacım var. Üç yıl önce nisan ayında bahçe düzenlenirken ilave toprak serildi ve erguvan da yaklaşık 20 cm kadar toprağa gömüldü. Hafifçe de budandı. O ilk yıl çok güzel ve sık yapraklandı. Geçen yıl sanki biraz daha seyrek bir yapraklanma yaşadık. Bu yılsa oldukça seyrek ve nisbeten küçük yapraklandı. Dal uçlarında da kurumalar ve yapraksız bölgeler var. Acaba ağacı bir miktar gömmek zarar mı verdi.
Bahçe gün aşırı sabah saat 5.de 5 istasyon halinde 10 ar dk. sulanıyor. Erguvanın olduğu bölge pek de aşırı sulanmıyor ama yine de bu su fazla mı geliyor veya başka ne sebep olabilir?
Ağacım çok güzel, onu kaybetmek istemiyorum.
Teşekkürler

Düzenleyen Eser İlhan : 09-07-2011 saat 11:13 Neden: yazım ve ifade hataları
Eser İlhan Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 13-07-2011, 01:04   #632
Ağaç Dostu

feyzon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Galeri: 7
Bu ne ağacı

Ekte resimleri bulunan ağaç acaba ne ağacı.

Eklenen Resimler

feyzon Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 14-07-2011, 17:58   #633
Ağaç Dostu

Emine Akman's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2011
Merhaba Mine Hanım,
Sonbaharda bahçemde ara çim ekimi yapmam gerekecek gibi gözüküyor. Çim türleri hakkında elifi görse mertek sanır düzeyinde bilgim var.
Soruların konu ile alakalı bölümlerde sorulmasını istiyorsunuz, haklı olduğunuzu da biliyorum ama yaz sezonunda da forumun tüm kısımlarına bakacak vaktinizin olacağını düşünmenin de iyimserlik olabileceğini zannediyorum. O yüzden affınıza sığınıyorum.
Bahçede çok fazla yürünmüyor ve buranın sıcağı 3 ay yoğun geçiyor.Koçtaş'ta 2 karışım buldum özellikle ikisinde de içerdiği türlerin mantari rahatsızlıklara karşı dayanıklı olduğu yazıyor. Karışımlardan birinin markası Grassamen Garten ve içeriği:
.% 20 Lolium perenne FANCY
• %20 Lolium perenne ENVY
• % 35 Festuca rubra rubra CORAIL
• % 20 Festuca rubra rubra REVERENT
• % 5 Poa pratensis EVORA
Diğer karışımın markası ise;British Seeds Liverpool 7M ve onun içeriği de: % 25 Lolium perenne HENRIETTA
%15 Lolium perenne TALGO
% 15 Festuca rubra rubra REVERENT
% 20 Festuca rubra comutata AIDA
% 10 Festuca arundinacea MUSTANG
% 10 Poa pratensis ENPRİMA
% 5 Agrostis capillaris HIGHL.BENT
Son olarak sıcak bölgeler için daha çok önerilen bermuda çimini (burdaki paketlerde mediterennian olarak geçiyor) önerirmisiniz? Hangi çeşit sizce hem susuzluğa (susuzluğa derken 2 günde 1 sulayabilirmiyim bu türleri veya bunlardan hangisin?) hem de mantari hastalıklara dayanıklıdır? Siz hangisini önerirsiniz? Sanki sihirli bir formül istiyormuşum gibi oldu ama siz acemiliğime ve bilgisizliğime verin lütfen.

Emine Akman Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 15-07-2011, 22:44   #634
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Galeri: 765
Sayın Mine Pakkaner, gülümün yeni yaprakları çok açık renkte çıkıyor. Hastalık ya da besin eksikliği midir? Diğer güllerim normal, sadece bir gülde bu var. Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

Name:  gülün nesi var.JPG
Views: 1409
Size:  58.0 KB

Sevgi Durul Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-07-2011, 22:51   #635
Ağaç Dostu

Zeytinlibahçe's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan Mesajı Göster
Labicuper'i ayrıca zeytin ağacımdaki halkalı leke için de bitkiye destek ve hastalığı yavaşlatmak amacı ile kullanabilir miyim?
Eğer kullanmayı öneriyorsanız kullanım şekli kökten mi yapraktan mı olmalı?
Sn Eser İlhan Mine Pakkaner hanımefendi size en kısa zamanda detaylı bir açıklama yapacaktır.

-Organik tarımda da kullanılabilen sistemik bakır olan lubicuperi zeytinde ve diğer tüm bitkilerde mantarların neden olduğu hastalıklarda koruyucu ve tedavi edici olarak '' yapraktan'' kullanabilirsiniz.

-Zeytinde ''halkalı leke'' ye karşı kullanıldığı gibi, özellikle budama sonrası, kış başlangıcı ve ilkbaharda tüm fungal hastalıklar için kullanmanızı tavsiye ederim.

-Uygulamayı sabah çok erken veya güneş etkisini kaybetmeye başladığı akşam üstü saatlerinde yapmalısınız.

Zeytinlibahçe Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 30-07-2011, 09:14   #636
Ağaç Dostu

alacakaranlik's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Galeri: 5
sayın feyzon. resimdeki bitki malta eriğidir

alacakaranlik Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 30-07-2011, 09:17   #637
Ağaç Dostu

alacakaranlik's Avatar

Galeri: 5
sayın SDurul. bitkinizin yeni sürgünlerinde oluşan açıklık azot eskiskliğinden kaynaklanıyor olma ihtimali yüksek

alacakaranlik Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-08-2011, 09:27   #638
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Galeri: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Sayın Mine Pakkaner, gülümün yeni yaprakları çok açık renkte çıkıyor. Hastalık ya da besin eksikliği midir? Diğer güllerim normal, sadece bir gülde bu var. Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

Eklenti 234297
Sevgili SDurul, sanırım iz element noksanlığı var gülünüzde, kükürt ile çinko noksanlığı arasında kaldım net bir şey diyemiyorum. Toprağınıza saçı kıbrıs ve şeker gübresinden birisinin ilavesi ve iz elemt gübresini birlikte kullanın. Normalde toprağı asidik hale getirdiğinizde bir çok sorun gider ancak iz element takviyeside yapınki ana sorun gürbeyle kökünden çözülsün.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-08-2011, 09:35   #639
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 17-05-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alacakaranlik Mesajı Göster
sayın SDurul. bitkinizin yeni sürgünlerinde oluşan açıklık azot eskiskliğinden kaynaklanıyor olma ihtimali yüksek
Azot eksikliğinde belirti kendisini yaşlı yapraklarda göstermiyor muydu ?

HuYSuz Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-08-2011, 13:35   #640
Ağaç Dostu

Azot eksikliği yaşlı yapraklarda görülür evet, ayrıca azot noksanlığı olan yerde sürgün gelişiminden söz edilemez.

Eski 01-08-2011, 13:39   #641
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Galeri: 765
Teşekkür ederim arkadaşlar.

Sayın Selahattin Yılmaz, saçı kıbrıs ve şeker gübresi, ikisi de mevcut. Dönüşümlü olarak vermem uygun olur mu?

Düzenleyen Sevgi Durul : 05-08-2011 saat 23:52
Sevgi Durul Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-08-2011, 14:52   #642
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-08-2011
merhaba;
foruma yeni üye oldum. Şu ana kadar bahçeyle hiç uğraşmadım fakat yeni bahçem sayesinde aranıza katıldım Aşağıda fotoğrafı olan ağacın adını sormak istiyorum.
Teşekkürler...

http://imageshack.us/photo/my-images/233/s6000312.jpg/

sennna Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-08-2011, 15:58   #643
Moderatör

Güler's Avatar

Galeri: 103
Ben oya ağacının çiçeğine benzettim.

Fotoğrafları forumdan yükleseniz iyi olur. İmagesshack'dan yüklenen fotoğraflar bir müddet sonra silinebiliniyor.
Ben de yeni üye olduğum zaman imagesshack kullanıyordum ama bir müddet sonra baktım benim fotoğrafım yerine kocaman bir kurbağa fotoğrafı görünüyor, hemen hepsini yeniden forumdan yükledim.

Güler Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-08-2011, 16:40   #644
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-08-2011
çok çabuk cevap verdiğiniz için teşekkür ederim...
bundan sonraki fotoğrafları dediğiniz gibi forumdan yüklerim.

sennna Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-08-2011, 18:53   #645
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Teşekkür derim arkadaşlar.

Sayın Selahattin Yılmaz, saçı kıbrıs ve şeker gübresi, ikisi de mevcut. Dönüşümlü olarak vermem uygun olur mu?
Evet olur ancak iz element takviyeside yapmanız gerekli. Para vermek istemiyorsanız fidan etrafına 10 litreye 1kg kadar odun külü sulandırıp deneyin ancak işe yaramazsa iz element gübresi atmanız gerekebilir.

Eski 01-08-2011, 18:55   #646
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sennna Mesajı Göster
çok çabuk cevap verdiğiniz için teşekkür ederim...
bundan sonraki fotoğrafları dediğiniz gibi forumdan yüklerim.
Sevgili sennna bu çiçekli bitkiniz bir oya ağacı latimmnce adıyla lagerstroemia indica.

Eski 03-08-2011, 14:45   #647
Ağaç Dostu

feyzon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alacakaranlik Mesajı Göster
sayın feyzon. resimdeki bitki malta eriğidir
sayın alacakaranlık, yaprakları malta eriğine çok benziyor ama 2. resimde görüldüğü üzere meyveleri nerdeyse pirinç kadar. Zaten bahçe sahibi de pirinçin içinden çıkan tohumlardan yetiştiğini söylüyor. Ama malta eriğinin başka bir varyasyonu ise onu bilemem. Selamlar.

Düzenleyen feyzon : 03-08-2011 saat 14:48 Neden: Hata
feyzon Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 06-08-2011, 11:44   #648
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-08-2011
Mine Hanım,

Müsait vaktinizde bizlere yardımcı olabilirseniz minnettar olacağız.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=25074

İyi çalışmalar,

alptunga Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 07-08-2011, 11:39   #649
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-03-2011
selamlar minehanım, geçen yıl ceviz bahçesi kurdum. sulama için damlama sistemi yaptım .ıslanan topragın 4 günde kurudugunu farketim, bende iki kat kagıdı kök bölgesine gerdim nemli kalsın diye 1 haftadan beri hala nemli sizce bir sakıncası varmı agacın köklerine. yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

ceviz59 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 08-08-2011, 01:47   #650
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Sayın ceviz59, Damlama sistemi kurduysanız, nemli kağıtla daha fazla nemli tutmaya neden gerek gördünüz anlayamadım, gerek yok, daha fazla nemli tutarak fidanların oksijen almasını engellersiniz, bu da fidanın mantari hastalıklara yakalanmasına ya da ölmesine davetiye çıkarmış olursunuz.

Zaman zaman bırakın biraz kurusun, oksijen alsınlar, yeni ektiyseniz suladıktan sonra çapa yapınız hem oksijen almaya devam ederler hem yeri çatlatmamış olursunuz. Üç dört senelikse fidanlarınız toprağın az çatlaması zararlı değil aksine faydalı, Sürekli ıslak nemli toprak, hastalık demektir.

Bazı su sıkıntısı çekenlere suyu az olanlara şunu öneriyoruz.

Suladıktan sonra sulanan yeri otla samanla örtünüz ki, daha fazla nemini koruyabilsin. Ama bu kağıt ya da benzeri şeylerle malçlama gibi değil, bu tür şeyler fidanın oksijenini keser, iyi yapayım derken daha kötü yapmış olursunuz.

Lilium Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 08-08-2011, 11:07   #651
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi c e v i z 59 Mesajı Göster
selamlar minehanım, geçen yıl ceviz bahçesi kurdum. sulama için damlama sistemi yaptım .ıslanan topragın 4 günde kurudugunu farketim, bende iki kat kagıdı kök bölgesine gerdim nemli kalsın diye 1 haftadan beri hala nemli sizce bir sakıncası varmı agacın köklerine. yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.
Sevgili ceviz59 malçlama yapmışsınız, hiç bir mahsuru yok aksine avantajları vardır.

Eski 08-08-2011, 11:35   #652
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi c e v i z 59 Mesajı Göster
Ceviz kazık köklüdür en az 4 saat damlamaların çalışması gerekir, suyun aşağılara inmesi için...

4 gün sonra toprağın yüzeyinin kuruması normaldir. Ceviziniz su istiyor mu buna bakmalısınız.

Neden toprak yüzeyinin hep nemli _ yaş_ kalmasını istiyorsunuz? Devamlı ıslak_ yaş_ toprak Sn. Lilium' un dediği gibi, iyi değildir.

Sizin yaptığınız ve Selahattin hocanın dediği gibi malç yapılır, ama malç yapsanız bile 4 gün toprak yaş kalmaz, kalmamalı.

Halil Önen Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 08-08-2011, 13:53   #653
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Galeri: 73
Yardımcı olabilirseniz sevinirim, yanlış zaman budaması mıdır bilmiyorum ama çok da sık budamıyorum.

Aşağıda eklediğim abelyanın durumu, filbahride de aynı. Dalların çoğu 130 cm civarındayken, yeni dallar 200 cm'e yaklaştı, eski dallar kahverengi ve normal kalınlıktayken, yeni dallar yeşil, daha kalın, yapraklar daha büyük.

http://www.agaclar.net/forum/showpos...2&postcount=31

Bu dallara müdahale edeyim mi, sonbaharı mı bekleyeyim?

Kiraz Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 08-08-2011, 22:32   #654
Ağaç Dostu

Sevgili Kiraz, güncel bir resim olsaydı daha net yardımcı olabilirdim ama budamada genel olarak şunu söyleyebilirim ki bitki, gelişme döneminde budandığında gelişme devam edeceğinden kesilen yerin öncesinden besleyebileceği kadar sürgün sürer, sürgün istemediğiniz zaman budamayı bitkinin gelişme olmadığı eylül-mart ayları aralığında yaparsanız sürgün gelişimi rahatsız edecek düzeyde olmayacaktır, üstelik şekil budamanızı bu dönemde yapabilirsinizde.

Eski 09-08-2011, 09:06   #655
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz Mesajı Göster
Sevgili Kiraz, güncel bir resim olsaydı daha net yardımcı olabilirdim ama budamada genel olarak şunu söyleyebilirim ki bitki, gelişme döneminde budandığında gelişme devam edeceğinden kesilen yerin öncesinden besleyebileceği kadar sürgün sürer, sürgün istemediğiniz zaman budamayı bitkinin gelişme olmadığı eylül-mart ayları aralığında yaparsanız sürgün gelişimi rahatsız edecek düzeyde olmayacaktır, üstelik şekil budamanızı bu dönemde yapabilirsinizde.
Selahattin Bey,haklısınız, en kısa zamanda bir fotoğraf ekleyeceğim. Budamayı genelde kasım-mart arasında yapıyorum ama bu obur dallar çok uzayınca yapmak zorunda kalabiliyorum.

Eski 10-08-2011, 09:38   #656
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kiraz Mesajı Göster
selahattin bey,haklısınız, en kısa zamanda bir fotoğraf ekleyeceğim. Budamayı genelde kasım-mart arasında yapıyorum ama bu obur dallar çok uzayınca yapmak zorunda kalabiliyorum.

Eski ve yeni dal bir arada.
Name:  1008113.JPG
Views: 767
Size:  68.5 KB

Budama konusunda haklısınız, geçen seneden çıkan bazı (bu tür) dallarını çiçeklenmenin hemen arkasından budamıştım.
Name:  1008115.JPG
Views: 784
Size:  60.8 KB

Bu tür dallara hiç ellemeyip sonbaharı mı beklemem gerekir?

Eski 10-08-2011, 20:40   #657
Ağaç Dostu

Elbette, özellkle de yeniden sürmesini istemiyorsanız.

Eski 10-08-2011, 20:58   #658
Ağaç Dostu

üzüm's Avatar

Giriş Tarihi: 30-10-2007
Galeri: 1
Bildiğim kadarıyla Abelya budamaya az ihtiyaç duyan bir bitki. Eğer budanacaksa, budanacak dal ana daldan çıkış noktasından ya da en dipden budanıyor.

Budama kışları sert geçen yerlerde baharda uyanmadan hemen önce yapılırken kışları yumuşak geçen yerlerde geç sonbaharda da yapılabilir.

Düzenleyen üzüm : 10-08-2011 saat 21:46
üzüm Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 17-08-2011, 15:03   #659
Yeni Üye

narhanımcık's Avatar

Giriş Tarihi: 14-07-2011
Merhaba Mine Hanım,

Kroton bitkisiyle ilgili sorum şu sayfada:

http://www.agaclar.net/forum/showthr...=kroton&page=4

Cevabınızı rica ediyorum, şimdiden teşekkürler.

Düzenleyen narhanımcık : 17-08-2011 saat 15:05 Neden: link hatası
narhanımcık Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 17-08-2011, 19:09   #660
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-08-2011
merhaba bu sayfayı yeni gördüm, bonsaimin toprağında karşılaştığım küçük böceklerle ilgili sorum şu sayfada... http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=3062&page=20 ilginiz için teşekkür ederim.

brahmbal Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025