View Single Post
Eski 08-08-2011, 01:47   #650
Lilium
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Sayın ceviz59, Damlama sistemi kurduysanız, nemli kağıtla daha fazla nemli tutmaya neden gerek gördünüz anlayamadım, gerek yok, daha fazla nemli tutarak fidanların oksijen almasını engellersiniz, bu da fidanın mantari hastalıklara yakalanmasına ya da ölmesine davetiye çıkarmış olursunuz.

Zaman zaman bırakın biraz kurusun, oksijen alsınlar, yeni ektiyseniz suladıktan sonra çapa yapınız hem oksijen almaya devam ederler hem yeri çatlatmamış olursunuz. Üç dört senelikse fidanlarınız toprağın az çatlaması zararlı değil aksine faydalı, Sürekli ıslak nemli toprak, hastalık demektir.

Bazı su sıkıntısı çekenlere suyu az olanlara şunu öneriyoruz.

Suladıktan sonra sulanan yeri otla samanla örtünüz ki, daha fazla nemini koruyabilsin. Ama bu kağıt ya da benzeri şeylerle malçlama gibi değil, bu tür şeyler fidanın oksijenini keser, iyi yapayım derken daha kötü yapmış olursunuz.

Lilium Çevrimdışı   Başa Dön