Merhaba Mine Hanım, aşağıda alıntıladığım erguvan ağacım ile ilgili sorunumu anlatan mesajı size 24 Haziranda yazmıştım. Herhalde dikkatinizden kaçtı

Bu arada ben de erguvan hastalıklarını araştırdım, mantari bir hastalık olabileceği endişesindeyim. Sitede "labicuper" isimli sistemik etkide ve organik olduğu söylenen bakırlı bir antifungalden bahsedildiğini okudum. Acaba erguvanda kullanılır mı, ya da ne yapmalıyım ki ağacım ölmesin ?
Labicuper'i ayrıca zeytin ağacımdaki halkalı leke için de bitkiye destek ve hastalığı yavaşlatmak amacı ile kullanabilir miyim?
Eğer kullanmayı öneriyorsanız kullanım şekli kökten mi yapraktan mı olmalı?
Birkaç şeyi bir arada sordum, ama sizi tekrarlayan sorularla rahatsız etmek istemiyorum

Bunca işinizin arasında bizlere de yardımcı olmaya çalıştığınız için çok teşekkürler
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan
Mine Hanım,yeniden merhaba 
Sanırım mevsim dolayısıyla oldukça yoğunsunuz ama size bir sorum daha var, umarım sizi fazla zorlamış olmam..
Bahçemde büyükçe bir erguvan ağacım var. Üç yıl önce nisan ayında bahçe düzenlenirken ilave toprak serildi ve erguvan da yaklaşık 20 cm kadar toprağa gömüldü. Hafifçe de budandı. O ilk yıl çok güzel ve sık yapraklandı. Geçen yıl sanki biraz daha seyrek bir yapraklanma yaşadık. Bu yılsa oldukça seyrek ve nisbeten küçük yapraklandı. Dal uçlarında da kurumalar ve yapraksız bölgeler var. Acaba ağacı bir miktar gömmek zarar mı verdi.
Bahçe gün aşırı sabah saat 5.de 5 istasyon halinde 10 ar dk. sulanıyor. Erguvanın olduğu bölge pek de aşırı sulanmıyor ama yine de bu su fazla mı geliyor veya başka ne sebep olabilir?
Ağacım çok güzel, onu kaybetmek istemiyorum.
Teşekkürler 
|