Merhaba Mine Hanım,
Sonbaharda bahçemde ara çim ekimi yapmam gerekecek gibi gözüküyor. Çim türleri hakkında elifi görse mertek sanır düzeyinde bilgim var.
Soruların konu ile alakalı bölümlerde sorulmasını istiyorsunuz, haklı olduğunuzu da biliyorum ama yaz sezonunda da forumun tüm kısımlarına bakacak vaktinizin olacağını düşünmenin de iyimserlik olabileceğini zannediyorum. O yüzden affınıza sığınıyorum.
Bahçede çok fazla yürünmüyor ve buranın sıcağı 3 ay yoğun geçiyor.Koçtaş'ta 2 karışım buldum özellikle ikisinde de içerdiği türlerin mantari rahatsızlıklara karşı dayanıklı olduğu yazıyor. Karışımlardan birinin markası Grassamen Garten ve içeriği:
.% 20 Lolium perenne FANCY
• %20 Lolium perenne ENVY
• % 35 Festuca rubra rubra CORAIL
• % 20 Festuca rubra rubra REVERENT
• % 5 Poa pratensis EVORA
Diğer karışımın markası ise;British Seeds Liverpool 7M ve onun içeriği de: % 25 Lolium perenne HENRIETTA
%15 Lolium perenne TALGO
% 15 Festuca rubra rubra REVERENT
% 20 Festuca rubra comutata AIDA
% 10 Festuca arundinacea MUSTANG
% 10 Poa pratensis ENPRİMA
% 5 Agrostis capillaris HIGHL.BENT
Son olarak sıcak bölgeler için daha çok önerilen bermuda çimini (burdaki paketlerde mediterennian olarak geçiyor) önerirmisiniz? Hangi çeşit sizce hem susuzluğa (susuzluğa derken 2 günde 1 sulayabilirmiyim bu türleri veya bunlardan hangisin?) hem de mantari hastalıklara dayanıklıdır? Siz hangisini önerirsiniz? Sanki sihirli bir formül istiyormuşum gibi oldu ama siz acemiliğime ve bilgisizliğime verin lütfen.
|