![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#151 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Sulman, Mine Hanım'ın tavsiye ettiği yazlık yağı nasıl kullanacağınhız hakkında kısaca bilgilendirmek istedim. Bir litre suya 12-15 ml. ilaç (Yazlık Yağ) kulanabilirsiniz. İlaç bir kapta bir miktar su ile karıştırılıp daha önce ilaçlama aletinin deposuna yarısına kadar doldurulan suya ilave edilir. Güzelce çalkalanıp su tamamlanır. 1 litre suya 12-15 ml. ilaç gelecek şekilde. Püskürtme esnasında bitkinin bilhassa iç kısımları ve uçları tamamen ıslanmalıdır. İlaçlamadan önce bitkiyi sulamanızda iyi olur. |
![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-06-2010
|
Evet sarı, beyaz ve mavi renkte sıkınca içinden su çıkıyor, bende bunları hormon **** gübredir diye düşünmüştüm malum çiçekler sera malı olduğu için. |
![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Sevgili Mine Pakkaner, Bahçemdeki bitkilerin yenilmiş olduğunu görüyorum.Bugün de meleklerin boruları çiçeğimin yapraklarının delik delik olduğunu gördüm.Fotoğraftaki yaprakları yiyen zararlı ne olabilir ve hangi ilacı önerirsiniz? |
![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-08-2009
|
dahlia'nın problemli yaprakları
Sayın Mine Hanım, Aşağıdaki adreste bulunan sorumu cevaplarsanız çok memnun olurum. http://www.agaclar.net/forum/showthr...801#post656801 Bu arada belirteyim, dahlia'larım saksıda. Bunun bir etkisi olabilir mi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Merhabalar Mine Hanım.Salon çiçekleri ve özellikle de menekşeye çok meraklıyım.Aldığım bazı ürünlerin kullanımı hakkında net bir bilgiye sahip olamadım.Sizden yardımcı olmanızı rica ediyorum.Charisma plus doğal leonardit organik toprak düzenleyici(ph=6-7,organik madde=%45,humik+fulvik asit=%40,nem%25,organik azot=%1.5-2.4).Net ziraat tarım üretmiş.Ayrıca humik asit ve şeker gübresi(kalın granüllü)aldım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#157 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-12-2009
|
Alıntı:
Daha önce nar ağacımla ilgili soruya cevap vermiştiniz, aynı sorunla karşılaşacaklar için gelişmeleri bildireyim ilk önce. Çevresini sebze bahçesi yaptığm için ağaca bir uygulama yapmadım, şimdilik beyaz yaratıklar kayboldu, bit yok fakat bol karınca var, yapay tatlandırıcı'nın zararlı olmayacağını umarak devamlı kahve telvesi döküyorum çevresine. Şimdilerde Selluka ile dargınız, buradaki konuları okuyunca benzer sorunu daha önce Güler hn. da yaşadığını gördüm: http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=4402 http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=4404 aynı lekeler yeni çıkan maydanozlarımda da başladı sanırım. Çok ta kesin bir çözüm olmayacağını biliyorum fakat şimdilik lekeli yaprakları budayarak kendimce bir önlem aldım. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-01-2009
|
benim saksılara toprak eklemiştim eklediğim toprakda hamam böceği yumurtaları varmış galiba balkonda hamam böceği görmeye başladım. bunları nasıl engelleyebilirim. ( ağaçlara zarrrar vermeden ![]() yardımcı olursanız çook mutlu olurum |
![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
agaclar.net
|
Yaprakları yiyen çekirgeden tutun da tırtıllara kadarpek çok zararlı olabilir. Evde sarımsak ve acı biber terkipli karışımlar kaçırıcı olarak kullanılabilir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#162 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
agaclar.net
|
Keşke haşeratı görebilmiş olsanız neyle savaşacağımızı bilirdik. Bu arada siz de tedbiren Yılmaz Bey' e tavsiye ettiğim gibi sarımsak ve acı biberli bir sprey yapar mısınız kaçırıcı olarak? Bir hafta bunu bir haftada kekik yağı terkibini uygulayın. 1 lt suya 1 tatlı kaşığı kekik yağı karıştırıp püskürtün. Bunlar zararlıları genelde kaçırıyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#165 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Sevimsiz bir durum, kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#166 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#167 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-06-2010
|
Mine Hanım size bir soru sormuştum ama cevaplamadınız?Görmediniz mi acaba? (Selamlar Mine Hanım kusura bakmayın biraz uzun bir soru olacak,yaklaşık 2 ay önce beyaz renkli bir ortancaya sahip oldum ve hemen ortancaların isteklerini araştırıp odamın en güzel yerine koydum aydınlık ve güneşi doğrudan almayan bir yer ve su ihtiyacı doğrultusunda hareket ettim ancak yaklaşık 1-2 hafta içinde tüm çiçekleri ve yaprakları sararıp solmaya başladı, bunun üzerine çiçekçiden sıvı gübre alarak hemen uyguladım ancak herhangi bir işe yaramadı, toprağı uygun değildir diyerek toprağını ve saksısını değiştirdim hatta az miktardada güvercin gübresi koydum ancak sonuç yine aynı, bunun üzerine belki faydası olur diye düşünerek bitkiyi epeyce budadım tabi yeni gözlere dikkat ederek birazda güneşlendirdim 2-3 saat kadar, ne yazık ki bununda faydası olmadı yeni gözlerde, dallarda kurudu, bu haftasonu toprağından iyice ayırdım köklerini yıkadım, köklerden sanırım gübre idi küçük küçük renkli renkli mercimek gibi toplar vardı onlarıda çıkardım ve yeni saksı ve toprağa tekrar diktim, yine bol miktarda suluyorum ancak hiçbir hayat belirtisi yok, acaba tamamen öldümü çiçeğim eğer böyle ise çok üzülürüm çünkü bu çiçek biricik kızımdan hediye gelmişti, yardımcı olursanız çok sevinirim.) |
![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-04-2010
|
Mavi yemiş yapraklarındaki yardım sinyali
Mine hanım merhaba Saksıda bulunan mavi yemişin (patriotun) yapraklarında bir haftadır resimlerde görülen izler oldu. Soldaki koyu renkli yaprak yeni filizden, diğer açık renkliler meyveli dalda olan yapraklar. İnternette araştırdğımız da buna benzer rahatsızlığın sebebini potasyum eksikliğine benzettik. Sizce de gübre eksikliği mi ? Gübreden sebep ise, gübreleme konusunda tavsiyelerinizi bekleriz. Satış kısmında satılan ec eriyiğinden kullansak nasıl olur ? İçinde her türlü element mevcut gibi, sadece potasyum ihtiva eden bir gübremi kullanılsa daha iyi olur ? Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ediyorum Mine Hanım.Leonarditi sadece saksı değişiminde kullanayım o zaman.Şeker gübresi ve humic asidi bütün salon çiçeklerimde(menekşe dahil) ayda bir dönüşümlü olarak kullanayım mı?Ya da nasıl bir uygulama yapayım?(Bu konuda uzman biri olarak siz ne derseniz o şekilde uygulamak istiyorum) |
![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ediyorum Mine Hanım.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Emre 82 hamam böceği bence yeni alınan topraktan değil, bina eski ise dış kısımlardaki çatlaklardan veya buna benzer yollardan hamam böceği geliyormuş(15 gün kadar önce balkon çiçeklerimi sularken ben de görmüştüm.Tabi ışığı açınca kaçtılar,ama o dönem evde de vardı,yeni toprak ta almamıştım).Sadece fikir paylaşımı açısından belirtmek istedim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-05-2009
|
Mine Hanım merhaba, "Çimlerde yaşanan sorunlar" başlığında üyelere önerdiğiniz Huwa-san uygulamasını bugün çim alanıma yaptım. Ve 5 dakika sonra aniden çok şiddetli bir sağanak yağmur başladı. Yarım saat kadar da sürdü. Anlayacağınız Huwa-san'ın üstüne ciddi miktarda su gelmiş oldu. Ben şahsen, hemen yağan bu yağmurun benim Huwa-san uygulamamı tamamen etkisiz hale getirdiğini düşündüm. Sizin görüşünüz nedir? Uygulamayı baştan yapmalı mıyım? Eğer yapmalı isem hemen yarın yapabilir miyim mesela? Yoksa tekrar uygulamaya gerek yok mu? Bir de, çim biçme ile ilgili ilkbahardan beridir şöyle bir ikilem yaşıyorum: 1) Aralıklarla yağmur yağıyor, alanım sürekli ıslak oluyor. Ben de çimi ıslakken biçmek istemiyorum (zararlı diye düşündüğüm için). 2) Bu sefer de çim çok fazla uzuyor. Biçmediğimden, çimin gövdesi epey kalınlaşıyor. Dipleri de sarı, hatta koyu kahverengi bir renk alıyor. Biçince de alanın büyük bir bölümünde bu renkler hakim oluyor. Aslına bakarsanız çimin boyunu bu noktaya getirmemem gerektiğini de biliyorum. Ama dediğim gibi, ikilemde kalıyorum. Bu iki durumdan hangisi tercih edilmeli? Şimdiden teşekkür ederim. Düzenleyen ÖzgünVadi : 20-06-2010 saat 20:55 Neden: ilave |
![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
mine hanım . fulümde ilk filizi 1 santimi gectiginde kuruyup kararıyor .yapraklardada kıvrılıp dökülüyor farklı zamanlarda arapsabunu ve kükürt uyguladım kırmızı örümcege karşın fakat netice alamıyorum . kanaryalarım oldugundan kimyasal kulanamıyorum ne önerirsiniz |
![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-11-2009
|
Merhaba Mine hanım, Güvercin gübresiyle ilgili bir sorum olacak. Gerçi forumda bu konuyla ilgili bir başlık da buldum. Ancak bekleme süresi bana biraz uzun geldi. Bu gün komşumdan bir torba yani yaklaşık 5 kg ham güvercin dışkısı geldi. Kendi başlığı altındaki yazıda toprakla karşıtırıp, sulayıp, üzerini naylonla örtmemiz ve bir sene kadar beklememiz söylenmiş. Bu süre mutlaka uygulanmalı mıdır? Diğer bir arkadaş suya atıp çalkalamış ve 1-2 gün beklemiş. Bunu kullanarak başarılı olmuş. Siz ne dersiniz? |
![]() |
![]() |
![]() |
#177 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Diğer bir sorum da sera plastik örtüsü konusu. Sera örtülerinin piyasadaki plastik örtülerden farkı var mı? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Mine Pakkaner, İlk sorum;Bahçemde birçok bitkimin yapraklarını yiyen ve delikler oluşturan fotosunu eklediğim bu zararlıyı dün gece clematisimin yaprağının üzerinde yakaladım. Ezince yerde boya gibi yeşil bir iz bıraktı.Tırtıl mıdır bu zararlı ve mücadele etmek için hangi ilacı tavsiye edersiniz?(sarımsak ve baharatlı karışım kaçırmadı) Ayrıca gül yaprağının üzerinde de yeşil minik tırtıl gördüm.Baş kısmı koyu renkti. 2.sorum ise;Bahçem İstanbul'da nispeten yüksek bi semtte.Komşumun bahçesindeki 10 yıllık acem borusu benim bahçemdeki 3 yaşındaki acem borusuna göre erken açtı ve bol çiçekli şuanda.Ancak benim acem borusunda daha tomurcuk oluşumu yeni başladı ve diğer süs bitkilerimde aynı şekilde komşu bahçelere göre daha geç çiçekleniyor..Bunun nedeni ne olabilir acaba?Komşumun acem borusu ve diğer süs bitkileri sabah güneşi alıyor..Benimkiler ise öğleden sonra güneş alıyor.Bahçemdeki süs bitkilerinin çiçek sayısı da komşu bitkilere göre az.Komşum hiçbir gübre kullanmıyor..Ben ise B5A Uygulaması da yapıyorum 6 aydır kök ve yapraktan 30 günde bir düzenli olarak.Bu sorunumla ilgili çözüm önerinizi bekliyorum..Bana (özelden de yazabilirsiniz )bir sıvı gübre tavsiyeniz olabilir mi?Şimdiden teşekkür ediyorum size. Düzenleyen Yılmaz Yalçın : 29-06-2010 saat 22:38 |
![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Ağaç Dostu.
|
Mine Hanım, Sonunda Huwasan edindim, sözünüzü geç dinlemiş oldum ama geçen yıl çok pahalıydı, bu yıl ucuzlamış. 1. Tüm saksılı bitkiler için yapraktan ve topraktan temizleme için düzenli bir takvim ve oran önerebilir misiniz? 2. 14 litrelik omuz pompası kullanıyorum, ne oranda karıştırıp yapraklara ne sıklıkta püskürtmeliyim? 3. Saksıda bitki köklerine ve saksı harcına kovayla dökerken ne oranda karıştırmalıyım, ne sıklıkta dökmeliyim? Üçü de aynı soru oldu aslında ![]() İlginiz için çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2008
|
Evde bir sürü dolu saksı ve fide poşeti var, toprakları ya temizleyeceğim ya atacağım. Fırınlama vs benim için zor. Leğene doldurup solarizasyon mu yapsam diye düşünüyordum. (Olur mu emin değilim.) Bu ürün (Huwasan) ekolojik dezenfektanmış, kullanılmış saksı topraklarının dezenfekte edilmesinde kullanılabiliyor mu? İlk defa duydum, cevabı merak ediyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|