agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Bir bilene soralım
(https)

Beğeni Düzeni12Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-06-2010, 10:52   #151
Ağaç Dostu

Cumhur Tonba's Avatar

Giriş Tarihi: 07-07-2008
Galeri: 80
Sayın Sulman,
Mine Hanım'ın tavsiye ettiği yazlık yağı nasıl kullanacağınhız hakkında kısaca bilgilendirmek istedim.
Bir litre suya 12-15 ml. ilaç (Yazlık Yağ) kulanabilirsiniz.
İlaç bir kapta bir miktar su ile karıştırılıp daha önce ilaçlama aletinin deposuna yarısına kadar doldurulan suya ilave edilir. Güzelce çalkalanıp su tamamlanır. 1 litre suya 12-15 ml. ilaç gelecek şekilde. Püskürtme esnasında bitkinin bilhassa iç kısımları ve uçları tamamen ıslanmalıdır. İlaçlamadan önce bitkiyi sulamanızda iyi olur.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 08-06-2010, 11:59   #152
Ağaçsever

sosyalci's Avatar

Giriş Tarihi: 04-06-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice Mesajı Göster
Bir şeyi merak ettim .O minik toplar mavi ve beyazmıydı? Sıkınca patlıyormuydu?
Satın alınan bazı bitkilerin toprağında rastladığım ,Buradan başka arkadaşlarında merak edip sorduğu bir şey bu ,daha çok yumurtaya benziyor .Bitkiyi kurutuyor.
Evet sarı, beyaz ve mavi renkte sıkınca içinden su çıkıyor, bende bunları hormon **** gübredir diye düşünmüştüm malum çiçekler sera malı olduğu için.

sosyalci Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 08-06-2010, 23:12   #153
Ağaçsever

Sulman's Avatar

Giriş Tarihi: 20-05-2010
Galeri: 2
Mine Hanım ve Cumhur Bey çok teşekkürler. Sayenizde artık bilinçli bir şekilde mücadele edeceğim.

Saygılar.

Sulman Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 11-06-2010, 00:44   #154
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2009
Sevgili Mine Pakkaner,
Bahçemdeki bitkilerin yenilmiş olduğunu görüyorum.Bugün de meleklerin boruları çiçeğimin yapraklarının delik delik olduğunu gördüm.Fotoğraftaki yaprakları yiyen zararlı ne olabilir ve hangi ilacı önerirsiniz?

Eklenen Resimler

Yılmaz Yalçın Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 11-06-2010, 17:47   #155
Yeni Üye

Nurdan Öz's Avatar

Giriş Tarihi: 26-08-2009
dahlia'nın problemli yaprakları

Sayın Mine Hanım,
Aşağıdaki adreste bulunan sorumu cevaplarsanız çok memnun olurum.

http://www.agaclar.net/forum/showthr...801#post656801

Bu arada belirteyim, dahlia'larım saksıda. Bunun bir etkisi olabilir mi?

Nurdan Öz Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 12-06-2010, 17:49   #156
Ağaç Dostu

fahriyee's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2010
Merhabalar Mine Hanım.Salon çiçekleri ve özellikle de menekşeye çok meraklıyım.Aldığım bazı ürünlerin kullanımı hakkında net bir bilgiye sahip olamadım.Sizden yardımcı olmanızı rica ediyorum.Charisma plus doğal leonardit organik toprak düzenleyici(ph=6-7,organik madde=%45,humik+fulvik asit=%40,nem%25,organik azot=%1.5-2.4).Net ziraat tarım üretmiş.Ayrıca humik asit ve şeker gübresi(kalın granüllü)aldım.

fahriyee Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 13-06-2010, 13:17   #157
Ağaçsever

hbayraktar's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Anlaşılan ev yapımı ilaçlarla mücadele sizi zorlayacak. Bu durumda bir bioinsektisit olan Delfin WG yi kullanın. Organik tarımda da kullanılan bir bakteri preparatıdır.
Merhaba Mine Hanım,

Daha önce nar ağacımla ilgili soruya cevap vermiştiniz, aynı sorunla karşılaşacaklar için gelişmeleri bildireyim ilk önce. Çevresini sebze bahçesi yaptığm için ağaca bir uygulama yapmadım, şimdilik beyaz yaratıklar kayboldu, bit yok fakat bol karınca var, yapay tatlandırıcı'nın zararlı olmayacağını umarak devamlı kahve telvesi döküyorum çevresine.

Şimdilerde Selluka ile dargınız, buradaki konuları okuyunca benzer sorunu daha önce Güler hn. da yaşadığını gördüm:

http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=4402
http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=4404

aynı lekeler yeni çıkan maydanozlarımda da başladı sanırım. Çok ta kesin bir çözüm olmayacağını biliyorum fakat şimdilik lekeli yaprakları budayarak kendimce bir önlem aldım.

hbayraktar Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 13-06-2010, 14:57   #158
Ağaç Dostu

nariçi's Avatar

Giriş Tarihi: 28-09-2008
Galeri: 8
Wink Sürgünleri ne kesiyor, önlemi ne?

Kivano, pepino ve kutret narı sürgünleri 30-40 cm boylanınca 15-20 cm tepeye yakın yerden kopup düşmüş oluyor. Bir haşerat bunları kesiyor, ne yapmayım.

nariçi Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 14-06-2010, 11:38   #159
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 16-01-2009
benim saksılara toprak eklemiştim eklediğim toprakda hamam böceği yumurtaları varmış galiba balkonda hamam böceği görmeye başladım. bunları nasıl engelleyebilirim. ( ağaçlara zarrrar vermeden )
yardımcı olursanız çook mutlu olurum

emre82 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 16-06-2010, 22:31   #160
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yılmaz Yalçın Mesajı Göster
...meleklerin boruları çiçeğimin yapraklarının delik delik olduğunu gördüm.Fotoğraftaki yaprakları yiyen zararlı ne olabilir ve hangi ilacı önerirsiniz?
Yaprakları yiyen çekirgeden tutun da tırtıllara kadarpek çok zararlı olabilir. Evde sarımsak ve acı biber terkipli karışımlar kaçırıcı olarak kullanılabilir.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 16-06-2010, 22:46   #161
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rose parade Mesajı Göster
Sayın Mine Hanım,
Aşağıdaki adreste bulunan sorumu cevaplarsanız çok memnun olurum.
...
Sorunuz başlığında cevaplandı.

Eski 16-06-2010, 22:49   #162
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fahriyee Mesajı Göster
...Aldığım bazı ürünlerin kullanımı hakkında net bir bilgiye sahip olamadım.Sizden yardımcı olmanızı rica ediyorum.Charisma plus doğal leonardit organik toprak düzenleyici(ph=6-7,organik madde=%45,humik+fulvik asit=%40,nem%25,organik azot=%1.5-2.4).Net ziraat tarım üretmiş.Ayrıca humik asit ve şeker gübresi(kalın granüllü)aldım.
Leonarditi saksı değiştirirken yeni saksı harcına 1/5 oranında katın. Humik asiti yarım lt suya 2 çarba kaşığı ilave edip kullanın. Şeker gübresini de 1 lt suya 1 tatlı kaşığı eriterek menekşelerinize verebilirsiniz. YAlnız çiçekteyken şeker gübresi vermeyin. Çiçeği durdurup yaprağa yöneltir.

Eski 16-06-2010, 22:58   #163
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hbayraktar Mesajı Göster
...
Şimdilerde Selluka ile dargınız, buradaki konuları okuyunca benzer sorunu daha önce Güler hn. da yaşadığını gördüm:

http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=4402
http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=4404

aynı lekeler yeni çıkan maydanozlarımda da başladı sanırım. Çok ta kesin bir çözüm olmayacağını biliyorum fakat şimdilik lekeli yaprakları budayarak kendimce bir önlem aldım.
Bir zararlı emgisi olabilir. Yeni çıkan yapraklarda yok gibi. Gözleyin. Yaprak altlarını düzenli kontrol edin.

Eski 16-06-2010, 23:09   #164
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nariçi Mesajı Göster
Kivano, pepino ve kutret narı sürgünleri 30-40 cm boylanınca 15-20 cm tepeye yakın yerden kopup düşmüş oluyor. Bir haşerat bunları kesiyor, ne yapmayım.
Keşke haşeratı görebilmiş olsanız neyle savaşacağımızı bilirdik. Bu arada siz de tedbiren Yılmaz Bey' e tavsiye ettiğim gibi sarımsak ve acı biberli bir sprey yapar mısınız kaçırıcı olarak? Bir hafta bunu bir haftada kekik yağı terkibini uygulayın. 1 lt suya 1 tatlı kaşığı kekik yağı karıştırıp püskürtün. Bunlar zararlıları genelde kaçırıyor.

Eski 16-06-2010, 23:13   #165
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi emre82 Mesajı Göster
... toprakda hamam böceği yumurtaları varmış galiba balkonda hamam böceği görmeye başladım. bunları nasıl engelleyebilirim...
Acaba dışarıdan gelmediğine emin misiniz? Halk sağlığı ilaçlaması yapan bir firmadan tarımsal olmayan yumurtaya da etkili ilaçtan alıp toprak yüzüne püskürtün. Bitkiye değdirmeyin. Eğer saksıdan çıkıyorlarsa her gördüğünüzü imha etmek de bir mekanik mücadele yöntemi.

Sevimsiz bir durum, kolay gelsin.

Eski 16-06-2010, 23:24   #166
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serdarca06
Mine hanım siteden IBA aldım, Yıldız çiçeklerinden çelik almak için; Daha önce çelik aldım tutturamadım bir türlü. Satıcının notunda gönderdigi ürünün saf olmadıgını alkol ve su kullanıma gerek kalmadıgını yazmış aklım karıştı konsantrasyon yapmayacaksam nasıl kulllanacagım?

SATICININ NOTU:Elinizdeki ürün saf olmadığı için alkol ve su kullanımına ihtiyacınız yoktur, saf haldeki IBA larda karışım oluşturulabilmektedir, belirtmiş olduğunuz ürünlerde kullanabileceğiniz bir üründür. % 7 lik bir IBA içermektedir.
Saf ürünü siz ya toz ya da sıvı preparat şeklinde hazırlayarak kullanırsınız. Bu sizin aldığınız kullanıma hazır bir karışımmış. Elinizdeki karışımı saf haliyle kullanacaksınız. Çeliğinizin dibini hormona batırın fazlasını silkeleyin ve dikin. Silkelemeyi ihmal etmeyin çünkü verdiğiniz oran otsu çeliklere kuvvetli.

Eski 16-06-2010, 23:45   #167
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi osman59
... dracenamın toprağında çok küçük beyaz bit gibi bakteriler var ve çok hızlı hareket ediyorlar nasıl kurtulabilirim...
Bakteri olamazlar, çünkü bakteriler mikroskobik canlılardır, bu yüzden endişeniz olmasın. Bir toprak zararlısı. Saksıyı bir kova suya oturtun suyun üzerine çıkanları temizleyin. Bir saksı bitki için ilaç almanızı istemiyorum, tesbip ağacı tohumu bulursanız ev yapımı ilaçlardan ilgili tarifi de sulama suyuyla uygulayın.

Eski 17-06-2010, 09:42   #168
Ağaçsever

sosyalci's Avatar

Giriş Tarihi: 04-06-2010
Mine Hanım size bir soru sormuştum ama cevaplamadınız?Görmediniz mi acaba?
(Selamlar Mine Hanım kusura bakmayın biraz uzun bir soru olacak,yaklaşık 2 ay önce beyaz renkli bir ortancaya sahip oldum ve hemen ortancaların isteklerini araştırıp odamın en güzel yerine koydum aydınlık ve güneşi doğrudan almayan bir yer ve su ihtiyacı doğrultusunda hareket ettim ancak yaklaşık 1-2 hafta içinde tüm çiçekleri ve yaprakları sararıp solmaya başladı, bunun üzerine çiçekçiden sıvı gübre alarak hemen uyguladım ancak herhangi bir işe yaramadı, toprağı uygun değildir diyerek toprağını ve saksısını değiştirdim hatta az miktardada güvercin gübresi koydum ancak sonuç yine aynı, bunun üzerine belki faydası olur diye düşünerek bitkiyi epeyce budadım tabi yeni gözlere dikkat ederek birazda güneşlendirdim 2-3 saat kadar, ne yazık ki bununda faydası olmadı yeni gözlerde, dallarda kurudu, bu haftasonu toprağından iyice ayırdım köklerini yıkadım, köklerden sanırım gübre idi küçük küçük renkli renkli mercimek gibi toplar vardı onlarıda çıkardım ve yeni saksı ve toprağa tekrar diktim, yine bol miktarda suluyorum ancak hiçbir hayat belirtisi yok, acaba tamamen öldümü çiçeğim eğer böyle ise çok üzülürüm çünkü bu çiçek biricik kızımdan hediye gelmişti, yardımcı olursanız çok sevinirim.)

sosyalci Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 17-06-2010, 10:24   #169
Ağaçsever

Coskun4216's Avatar

Giriş Tarihi: 22-04-2010
Mavi yemiş yapraklarındaki yardım sinyali

Mine hanım merhaba

Saksıda bulunan mavi yemişin (patriotun) yapraklarında bir haftadır resimlerde görülen izler oldu. Soldaki koyu renkli yaprak yeni filizden, diğer açık renkliler meyveli dalda olan yapraklar.

İnternette araştırdğımız da buna benzer rahatsızlığın sebebini potasyum eksikliğine benzettik.

Sizce de gübre eksikliği mi ?

Gübreden sebep ise, gübreleme konusunda tavsiyelerinizi bekleriz.

Satış kısmında satılan ec eriyiğinden kullansak nasıl olur ?

İçinde her türlü element mevcut gibi, sadece potasyum ihtiva eden bir gübremi kullanılsa daha iyi olur ?

Teşekkür ederim.

Eklenen Resimler

Coskun4216 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 17-06-2010, 14:52   #170
Ağaç Dostu

fahriyee's Avatar

Çok teşekkür ediyorum Mine Hanım.Leonarditi sadece saksı değişiminde kullanayım o zaman.Şeker gübresi ve humic asidi bütün salon çiçeklerimde(menekşe dahil) ayda bir dönüşümlü olarak kullanayım mı?Ya da nasıl bir uygulama yapayım?(Bu konuda uzman biri olarak siz ne derseniz o şekilde uygulamak istiyorum)

Eski 17-06-2010, 15:30   #171
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Alıntı:
Yaprakları yiyen çekirgeden tutun da tırtıllara kadarpek çok zararlı olabilir. Evde sarımsak ve acı biber terkipli karışımlar kaçırıcı olarak kullanılabilir.
Teşekkür ediyorum Mine Hanım..

Eski 19-06-2010, 11:28   #172
Ağaç Dostu

fahriyee's Avatar

Sayın Emre 82 hamam böceği bence yeni alınan topraktan değil, bina eski ise dış kısımlardaki çatlaklardan veya buna benzer yollardan hamam böceği geliyormuş(15 gün kadar önce balkon çiçeklerimi sularken ben de görmüştüm.Tabi ışığı açınca kaçtılar,ama o dönem evde de vardı,yeni toprak ta almamıştım).Sadece fikir paylaşımı açısından belirtmek istedim.

Eski 20-06-2010, 20:36   #173
Yeni Üye

ÖzgünVadi's Avatar

Giriş Tarihi: 31-05-2009
Mine Hanım merhaba,

"Çimlerde yaşanan sorunlar" başlığında üyelere önerdiğiniz Huwa-san uygulamasını bugün çim alanıma yaptım.

Ve 5 dakika sonra aniden çok şiddetli bir sağanak yağmur başladı. Yarım saat kadar da sürdü. Anlayacağınız Huwa-san'ın üstüne ciddi miktarda su gelmiş oldu.

Ben şahsen, hemen yağan bu yağmurun benim Huwa-san uygulamamı tamamen etkisiz hale getirdiğini düşündüm.

Sizin görüşünüz nedir? Uygulamayı baştan yapmalı mıyım? Eğer yapmalı isem hemen yarın yapabilir miyim mesela? Yoksa tekrar uygulamaya gerek yok mu?

Bir de, çim biçme ile ilgili ilkbahardan beridir şöyle bir ikilem yaşıyorum:

1) Aralıklarla yağmur yağıyor, alanım sürekli ıslak oluyor. Ben de çimi ıslakken biçmek istemiyorum (zararlı diye düşündüğüm için).
2) Bu sefer de çim çok fazla uzuyor. Biçmediğimden, çimin gövdesi epey kalınlaşıyor. Dipleri de sarı, hatta koyu kahverengi bir renk alıyor. Biçince de alanın büyük bir bölümünde bu renkler hakim oluyor. Aslına bakarsanız çimin boyunu bu noktaya getirmemem gerektiğini de biliyorum. Ama dediğim gibi, ikilemde kalıyorum.

Bu iki durumdan hangisi tercih edilmeli?

Şimdiden teşekkür ederim.

Düzenleyen ÖzgünVadi : 20-06-2010 saat 20:55 Neden: ilave
ÖzgünVadi Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 20-06-2010, 22:40   #174
Ağaç Dostu

iris41's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2009
mine hanım . fulümde ilk filizi 1 santimi gectiginde kuruyup kararıyor .yapraklardada kıvrılıp dökülüyor
farklı zamanlarda arapsabunu ve kükürt uyguladım kırmızı örümcege karşın fakat netice alamıyorum .
kanaryalarım oldugundan kimyasal kulanamıyorum ne önerirsiniz

iris41 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 26-06-2010, 09:37   #175
Ağaç Dostu

finduk52's Avatar

Giriş Tarihi: 16-08-2009
Sevgili Mine Hanım,

Bahçemdeki Liliumları yiyen birşeyle ilgili soru sordum resimlerini ekledim. Linki burada ..

Çok Teşekkür ediyorum şimdiden.. Sevgiler ..

finduk52 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 26-06-2010, 15:27   #176
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 23-11-2009
Merhaba Mine hanım,
Güvercin gübresiyle ilgili bir sorum olacak. Gerçi forumda bu konuyla ilgili bir başlık da buldum. Ancak bekleme süresi bana biraz uzun geldi. Bu gün komşumdan bir torba yani yaklaşık 5 kg ham güvercin dışkısı geldi. Kendi başlığı altındaki yazıda toprakla karşıtırıp, sulayıp, üzerini naylonla örtmemiz ve bir sene kadar beklememiz söylenmiş. Bu süre mutlaka uygulanmalı mıdır? Diğer bir arkadaş suya atıp çalkalamış ve 1-2 gün beklemiş. Bunu kullanarak başarılı olmuş. Siz ne dersiniz?

emrebakan Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 27-06-2010, 15:20   #177
Ağaç Dostu

nariçi's Avatar

Giriş Tarihi: 28-09-2008
Galeri: 8
Alıntı:
Keşke haşeratı görebilmiş olsanız neyle savaşacağımızı bilirdik. Bu arada siz de tedbiren Yılmaz Bey' e tavsiye ettiğim gibi sarımsak ve acı biberli bir sprey yapar mısınız kaçırıcı olarak? Bir hafta bunu bir haftada kekik yağı terkibini uygulayın. 1 lt suya 1 tatlı kaşığı kekik yağı karıştırıp püskürtün. Bunlar zararlıları genelde kaçırıyor.
Tepe sürgünlerini kesen böcek 'ÇEKİRGE', her bitkinin kendine göre çekirgesi var. Önerileriniz için teşekkürler. Bu durumda önlem formülleri değişir mi?

Diğer bir sorum da sera plastik örtüsü konusu. Sera örtülerinin piyasadaki plastik örtülerden farkı var mı?

nariçi Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-06-2010, 15:03   #178
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Sevgili Mine Pakkaner,

İlk sorum;Bahçemde birçok bitkimin yapraklarını yiyen ve delikler oluşturan fotosunu eklediğim bu zararlıyı dün gece clematisimin yaprağının üzerinde yakaladım. Ezince yerde boya gibi yeşil bir iz bıraktı.Tırtıl mıdır bu zararlı ve mücadele etmek için hangi ilacı tavsiye edersiniz?(sarımsak ve baharatlı karışım kaçırmadı) Ayrıca gül yaprağının üzerinde de yeşil minik tırtıl gördüm.Baş kısmı koyu renkti.

2.sorum ise;Bahçem İstanbul'da nispeten yüksek bi semtte.Komşumun bahçesindeki 10 yıllık acem borusu benim bahçemdeki 3 yaşındaki acem borusuna göre erken açtı ve bol çiçekli şuanda.Ancak benim acem borusunda daha tomurcuk oluşumu yeni başladı ve diğer süs bitkilerimde aynı şekilde komşu bahçelere göre daha geç çiçekleniyor..Bunun nedeni ne olabilir acaba?Komşumun acem borusu ve diğer süs bitkileri sabah güneşi alıyor..Benimkiler ise öğleden sonra güneş alıyor.Bahçemdeki süs bitkilerinin çiçek sayısı da komşu bitkilere göre az.Komşum hiçbir gübre kullanmıyor..Ben ise B5A Uygulaması da yapıyorum 6 aydır kök ve yapraktan 30 günde bir düzenli olarak.Bu sorunumla ilgili çözüm önerinizi bekliyorum..Bana (özelden de yazabilirsiniz )bir sıvı gübre tavsiyeniz olabilir mi?Şimdiden teşekkür ediyorum size.

Eklenen Resimler

Düzenleyen Yılmaz Yalçın : 29-06-2010 saat 22:38
Eski 29-06-2010, 15:10   #179
Ağaç Dostu.

MSaygin's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2006
Galeri: 36
Mine Hanım,

Sonunda Huwasan edindim, sözünüzü geç dinlemiş oldum ama geçen yıl çok pahalıydı, bu yıl ucuzlamış.

1. Tüm saksılı bitkiler için yapraktan ve topraktan temizleme için düzenli bir takvim ve oran önerebilir misiniz?

2. 14 litrelik omuz pompası kullanıyorum, ne oranda karıştırıp yapraklara ne sıklıkta püskürtmeliyim?

3. Saksıda bitki köklerine ve saksı harcına kovayla dökerken ne oranda karıştırmalıyım, ne sıklıkta dökmeliyim?

Üçü de aynı soru oldu aslında
İlginiz için çok teşekkür ederim.

MSaygin Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 29-06-2010, 16:18   #180
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-06-2008
Evde bir sürü dolu saksı ve fide poşeti var, toprakları ya temizleyeceğim ya atacağım. Fırınlama vs benim için zor. Leğene doldurup solarizasyon mu yapsam diye düşünüyordum. (Olur mu emin değilim.)

Bu ürün (Huwasan) ekolojik dezenfektanmış, kullanılmış saksı topraklarının dezenfekte edilmesinde kullanılabiliyor mu? İlk defa duydum, cevabı merak ediyorum.

verdoque Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025