View Single Post
Eski 17-06-2010, 09:42   #168
sosyalci
Ağaçsever

sosyalci's Avatar

Giriş Tarihi: 04-06-2010
Mine Hanım size bir soru sormuştum ama cevaplamadınız?Görmediniz mi acaba?
(Selamlar Mine Hanım kusura bakmayın biraz uzun bir soru olacak,yaklaşık 2 ay önce beyaz renkli bir ortancaya sahip oldum ve hemen ortancaların isteklerini araştırıp odamın en güzel yerine koydum aydınlık ve güneşi doğrudan almayan bir yer ve su ihtiyacı doğrultusunda hareket ettim ancak yaklaşık 1-2 hafta içinde tüm çiçekleri ve yaprakları sararıp solmaya başladı, bunun üzerine çiçekçiden sıvı gübre alarak hemen uyguladım ancak herhangi bir işe yaramadı, toprağı uygun değildir diyerek toprağını ve saksısını değiştirdim hatta az miktardada güvercin gübresi koydum ancak sonuç yine aynı, bunun üzerine belki faydası olur diye düşünerek bitkiyi epeyce budadım tabi yeni gözlere dikkat ederek birazda güneşlendirdim 2-3 saat kadar, ne yazık ki bununda faydası olmadı yeni gözlerde, dallarda kurudu, bu haftasonu toprağından iyice ayırdım köklerini yıkadım, köklerden sanırım gübre idi küçük küçük renkli renkli mercimek gibi toplar vardı onlarıda çıkardım ve yeni saksı ve toprağa tekrar diktim, yine bol miktarda suluyorum ancak hiçbir hayat belirtisi yok, acaba tamamen öldümü çiçeğim eğer böyle ise çok üzülürüm çünkü bu çiçek biricik kızımdan hediye gelmişti, yardımcı olursanız çok sevinirim.)

sosyalci Çevrimdışı   Başa Dön