![]() |
Sayın Tilki Mete, Sayın s.serdar'a söyledim kendisi de sayfayı bulamadığını söyleyince kendisine tekrar sayfa linkini verdim fakat kendisi bir daha dönüş yapmadı. :) Cevaplar onaylanamadı maalesef.
Hatta geçen akşam Sayın heyyamola'nın bahçe sayfasında gördüğüm Naturel Kabak (Antalya Kabağı) görünce Sayın s.serdar'ın sorusu geldi aklıma. http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...i/29116-50.htm |
2 Eklenti(ler)
Sayın Yeni Gine'ninde belirttiği üzere, sayfayı kaybettiğim, daha doğrusu yüklediğim resim ve sorunun silindiğini sanmıştım bu nedenle de konuyu takipsiz bırakmıştım.
Evet bu bir cins kabak. Tam adı nedir derseniz bende bilmiyorum. Çanakkale/Biga'nın Gündoğdu köyü ve civarında yetiştiriliyor. Yörede yabancı ortaklı bir şirket bunları konserve halinde veya soğutulmuş gıda olarak Yurtdışına gönderiyor. Tohumlarını yine bu şirket sayıyla üreticilere teslim ediyor ve mahsulün tamamını satın alıyor. Bildiğimiz yemek kabağına benziyor. Balkabağı gibi bir şey değil yani. Yetişmiş kabaların boyu 1 metreyi ağırlıkları 20 kiloyu buluyor. İçleri yemek kabağından daha sertçe. Fabrikada yıkanıp oldukça sert olan dış kısımları atılıyor. Kabuğun altında kalan kısım enginar gibi el büyüklüğünde parçalara ayrılıp konserveleniyor. Türkiye de bilinen ve tüketilen bir kabak değil. Aynı işletme kapya biberleri de yörede yetiştiriyordu. Ancak bu bibelerin her biri en az 1 kilo geliyor. Bizim bildiklerimizin en az 15-20 katı büyüklüğünde. Yöre halkı bu biberlere takoz diyor. Yine tohumları işletme tarafından temin ediliyor. Soruda ki kabağında üreticiler arasındaki yöresel adı da, sanırım koca kabak tı. Eklenti 528584 Eklenti 528585 |
Balkabağı değil de kabak yazsaymışım olacakmış yani...
|
Bu yazlık kabaklardan bir kabak çeşidi susak kabağı dediğimiz su kabağı Lagenaria siceraria olabileceği Cucurbita pepo sakız kabağıda olabilir
Cucurbita pepo L. Âlem: Plantae (Bitkiler) Bölüm: Magnoliophyta (Kapalı tohumlular) Sınıf: Magnoliopsida (İki çenekliler) Takım: Cucurbitales Familya: Cucurbitaceae (Kabakgiller) Cins: Lagenaria Tür: L. siceraria İkili adı Lagenaria siceraria (Molina) Standl. |
etobur bir çiceğin yaprağı bu arkadaşlar
|
Deniz atının kuyruğu olabilir mi
|
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15...135025cce0.jpg
Bilin bakalım bu nedir ? Çok mu kolay oldu :) :D |
Beni baya zorladı doğrusu. Yumurta hücresine benzettim ama o olmadığına da eminim bir yandan. :)
|
Çok hoşuma gitti:) Gözbebeğine benziyor, nedir bu?
|
Evet bir göz sanki bir boşluk karadelik toprak emiyor gibi :) bildiğinize göre sizdende bir soru bekliyorum :D
|
Sevgili Tilki Mete, çok güzel bir fotoğrafmış:) Mesajı yazarken bile dönüp dönüp bakıyorum ki fotoğrafa karşı ilgim de yoktur... Keşke ben de hazırlayıp bir şey sorabilseydim ama beceremem:)
|
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15...3e91a33f95.jpg
Biraz bulanık ama zor bilin bakalım bu nedir ? Sn dinazor [emoji4] canınız sağolsun sizin yerinize ben sordum |
Bir karıncanın arka tarafına benziyor, yeşil ışık yansımış.
|
Alıntı:
http://spidervis.files.wordpress.com...red-ants1.jpeg |
Evet doğru , bu kadar çabuk biliniceğini düşünmemiştim sn meyvelitepe tebrikler..
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15...2661bc267a.jpg |
Kuşkonmaz olabilirmi
|
1 Eklenti(ler)
|
Vallahi ben tanımadım :) Fotografı büyütebilmek icin indirdim, yakınlaştırıp baktım. Telefonu ters tuttum olmadı, yan çevirdim yine tanımadım.. Çokta merak ettim :)
|
Sanki elektron mikroskobunda büyütülmüş gibi bir havası var ama o dokular cep telefonu kamerasıyla ve çıplak gözle de aynen öyle net.☺
|
Tatlı mıdır acaba :)
|
Alıntı:
|
Kesin 30 dakika fotoğrafa bakmışımdır :) Şekerli veya üzerinde yağ olan bir şey. Talaş böreği gibi bişey de olabilir. Kesin bir yönü var o da yiyecek olduğu :P
|
Çok saçma olacak ama benim aklıma kuzu tandır geldi, canım da çok istedi :))
|
Alıntı:
Müjgan hanım, açıklayın lütfen :) |
Ben de resmin alt tarafını görmeyene kadar ev baklavası parçacıklarına (kırıntılarına) benzetmiştim. :)
|
Kadayıf mı? :D :dilli:
|
cağ kebabı mı :D ;) :confused: acıktım galiba , ne de severim :eek:
|
Öğrenince tühh!! diyeceksiniz. Gidip yemeğinizi yiyin, karnınızı doyurun da öyle söyleyeyim :) :D
|
Ya da koyayım görün yahu :))
|
1 Eklenti(ler)
|
Ne olduğu anlaşılıyor mu? :p
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
Yine tanımadım ama eminim meyve :D
|
Bekleye bekleye perti çıkmış bir portakal mı bu :)
|
Alıntı:
Hiç bir işlem yapmadan, kendi kendine çürümeden kurumayı becerebilen bu yüksek yetenekli portakal daha cici laflar hak etmiyor mu? ;) Şaka bi yana, bu ve bunun gibi bir kaç portakal ve mandalina kendi kendine oda şartlarında kurumayı becerebildiler. İçini merak edip kırdığımızda o güzel parlak, katmanlı doku ortaya çıktı. Nefis kokusunu ise buradan tarif imkansız :) |
1 Eklenti(ler)
Ne güzel, zamanla değişkenlik gösteren meyveleriniz varmış.. Bakın bizim elmalara, nerden baksan 3 aydır taş gibi duruyorlar... Yersek ölürüz herhalde :) bizde süs yaptık mutfağımıza :)
|
Biraz daha dişinizi sıkarsanız "pert" olmaya aday meyveleriniz var ne güzel. :rolleyes:
|
Yok bozulmuyorlar :) sadece biri azcık buruşmuş hepsi bu.. Fotoğraf çekerken tozlarını almak lazımdı aldım, pırıl pırıl oldular :D
|
Önce hafif buruşuyorlar ama onları bir kenarda bırakıp, tamamen unutursanız, nur topu gibi pertleriniz olur :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:42. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025