![]() |
Bu beyni kalıplara soktuğumuzun bir delili. Kalıpların dışına çıkmadığımız içinde beyni tam anlamıyla kullanamıyoruz. Hatta bir örnek vereyim aşağıda yazdığım yazıyı çok rahat okucaksınız.
Açağlr.net Frumou İiçn Dneme Yzaısıdr. Yukarıdaki yazıda sadece kelimenin baş ve son karakterleri doğru yerinde, orta karakterler ise hepsi farklı yerde ama yinede beynimiz çok zorlanmadan yazıyı okuyor. Peki nasıl oluyor bu? Beynimiz okumayı öğrendiğimiz günden beri her öğrendiğimiz kelimeyi bir resim gibi ezberliyor resmin içindekiler tam ise, yanlış yerlerde bile dursalar resmi düzeltip anlamı çıkartıyor. Ama ya kelimenin aslı "Açağlr.net Frumou İiçn Dneme Yzaısıdr" böyle ise ve bu, yeni bir kelime ise! İşte bu durumda kalıplardan çıkmakta zorlanan beyin yeni bir şey öğrenmemizide zorlaştırıyor. Sarı kelimesi muhakkak sarı ile yazılmalı kırmızı ise kırmızı ile yazılmalı beyin bu kalıba alışmış. **** hepsi tek renk ile yazılmalı. |
Karanfilin dişi organı bence
|
Arkadaşlar, yarışmaca.com sitesinde bitkilerle ilgili bir soru soruldu ve cavbını arıyorum. Karadeniz bölgesi için verilen bitkilere baktım, latince isimlerinden de araştırdım ancak bulamadım. Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim. Ben bu soru ile karşılaştım, peki siz bilin bakalım bu nedir? :)
0-1480 metreleri arasında yetişen çok yıllık otsu bir bitkidir. Nisan-Haziran arasında açan 18-50 santimetre, morumsu boru biçimli, tüylü, iki dudaklı çiçekleri vardır. Ülkemizin kuzey bölümünde yetişen bu bitkinin adı nedir? |
Alıntı:
|
Ben hala insan kafasını bulamadım.:(
Şimdi, sağ tarafa yatıp, daldırma yöntemi ile köklendirme yapabileceğim; beyninin sağı göçmüş, acınacak durumdaki kullara hizmet veren bir yer arıyorum.. |
Türk melisası (calamintha nepeta): Ballıbabagillerden çiçekleri iki dudaklı, çok yıllık bir otsu bitki. 20 santimden 75 santime kadar uzayabiliyor. Ormanlarda, otlak ve nehir göl kıyılarında 2000 metreye kadar görülebiliyor. Bursa-Bolu arasında, Mersin-Adana ve Kars-Ağrı arasında görülebiliyor.
Bu olabilir mi ? |
Arkadaşlar çok teşekkür ederim ilginiz için. Ama cevap her ikisi de değil. :( Cevap 13 karakterli ve Türk Melisası uyuyor. Çok da heveslenmiştim bir an. Ama ne yazık ki cevap bu değil. :( 1 saat içerisinde sorum değişecek zaten. Aramadık yer bırakmadım ama bu bitkiyi bir türlü bulamadım. Daha önce de bitki sorusu sormuşlardı, kara patlangıç çıktı cevabı. Yani diğer adı ile mürver. Epey terlemiştik cevabı ararken. Yine terliyoruz. :) Tekrar teşekkür ederim bilgiler için, çok sağolun.
|
Bu köşeyi özler olduk, ne zamandır bilmece gelmiyor. Fotoğraf makinem uygun olmadığı için ben de yükleyemiyorum.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bilin bakalım bu nedir? :)
|
Nehir yatağından veya plajdan toplanmış taş parçacıkları, desemmi?
|
Bi koltuk veya yatak olabilir mi?
|
Çakıl taşları
|
Birisi dere yatağından taş toplamış, getirmiş evde laminant parke üzerine koymuş. Arkasıda da dolap var.
|
Bence taş görünümü verilmiş yatak ve yastıklar.
|
Hemen herkes tahmin etmiş. Ama en doğrusu Todor'dan.
Alıntı:
http://livingstones.fr/index.php?page=interieure |
Tüh parke değil imiş, masa imiş.
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba. Bilin bakalım nereye dikildim:)
|
Süt güyümü olabilir mi?
|
Maalesef orda dikili değilim sevgili Bitkiseli:)
|
Tüpe dikili diyeceğim ama..
|
Otomobil tekerleği jantı olabilirmi???
|
Ayakkabı ,çizme **** postal olabilirmi?
|
Alıntı:
|
Sevgili dostlar.Onlara da dikilmedim... Dikildiğim yer , günlük hayatımızda ,evimizde kullandığımız bir eşyanın parçası :)
|
Çaydanlık olabilir mi :)
|
Yaşasın bu oyunu çok seviyorum. Yeniden başlamamıza sevindim. Şimdi sorunun cevabına gelince acaba bu bir küp( metal vazo) olabilirmi?
|
Sevgili vayvayvay bir geldin Pir geldin teşekkürler.
|
Bende teşekkür ederim:) Tahminleriniz yaklaşıyor..
|
Sayın Vayvayvay hoşgeldiniz diyememiştim, Hoşgeldiniz aramıza. Bu arada hangi tahmin yaklaşıyor ona göre o taraftan atmaya devam edelim:)
|
Tencere diyeceğim ama yine olmayacak:(
|
Kalaylı tepsi :p
|
İçine bişiler dolar,boşalır vs. Bazen hareketlenir. Şimdilerde çok modelleri var tabi:) Ama benim evde hala kullanılıyo:)
|
Güğüm mü yoksa?
|
1 Eklenti(ler)
Eski bir ütü mü acaba? :p
|
kupa:)))
|
Birazda mantık yürütelim .Şimdi bu kız Y.Mimar ve evindede mutlaka mesleği ile ilgili bazı eşyalar vardır. O eşyalardan değişik birşey yaratmış ve çok amaçlı kullanıyordur. Eskiden çizim masalarımızın üzerinde Deveboynu aparat aydınlatma aletlerimiz olurdu.Ben yıllar sonra onun üzerine bir ayna monte edip hala kullanıyorum.
Şimdi bu güzellikler ya bir su kabağının içinde **** bir bakır tasın içinde olabilirmi? Buldum buldum eskiden kullanılan yeşil sırlı yağ küpü :)) |
Bence eskiden içine yoğurt mayalanan bakır ve küçük olan kazanlardan biri. Hatta büyüklerine bizim oralarda herene derler bu küçük herene olsa gerek.
|
Sevgili Mahmut bey, ayna olarak kullanma fikri çok hoş.
Ama hala bilemediniz:)Bu bir kazan gibi.Hatta 3 tane hareketli ayağı bile vardır. |
Soba??
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025