agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Biçim verme teknikleri
(https)




Beğeni Düzeni8Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 27-04-2008, 10:53   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Hepinize iyi gunler.
Nisan ayinin 3. sali aksami, Victoriya eyaletinin guzel bir kasabasi olan Geelong'dan, usenmeden gelen(150klm'den fazla bir yol) ve bizlerle deneyimlerini paylasan, "Geelong bonsai club" uyelerinden Maxine Edgar, cogu zaman eletronik esyalarin korunmasi icin kutular icerisinden cikan beyaz renkli koruyuculardan nasil dogal gorunumlu kayalar yapildigini anlatti.
Isterseniz anlattiklarini sizlerle paylasmadan once yaptigi calismalardan bir iki ornege bakalim.

Picture 007.jpg

Picture 008.jpg

Yukardaki iki fotografta gordugunuz kayalar, eletronik esyalarin ciktigi kutulardaki beyaz malzemelerden elde edilmistir. Bilmeyen biri icin gercek kayadan farki yoktur ustelik gercek kayalardan da cok hafiftirler. Yapay kayalar elde etmek ise hic de zor degildir. Maxine'in tarifinden yola cikarak kolayca yapabilirsiniz.

Maxine malzemelerini masa uzerine dizdikten sonra, sapkadan tavsan cikaran bir sihirbaz tavri ile malzeme kutusundan, kaya yapiminda kullandigi beyaz malzemeleri cikardi.

Picture 009.jpg

Picture 010.jpg

Bu gibi malzemeleri hic bir ucret odemeden kolayca bulabileceginizi dusunuyorum. Buralarda ayni meteryaldan yapilmis kutular icerisine zebze ve meyve ambalajliyorlar ve bu kutulardan kolaylikla her manavda bulununabiliyor.
Cok dayanikli bir merteryal curumuyor dagilmiyor. Kutu icerisinde yillarca dikili duran agaclarim var, ne sudan ne de topraktan hic bir sekilde olumsuz bir etkilenme olmadi. Yani kaya veya ici oyuk kayalar gibi saksilar yapip kullanacaksaniz yillarca bozulmadan agaclariniza saksi olabilirler.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026