View Single Post
Eski 22-02-2008, 11:08   #135
Ali H. ALI
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Hepinize selamlar, Piyango bana cikmadi diye sitem etmiyorum etmiye de hakkim oldugunu sanmiyorum. Cunku uye oldugum yil ust uste iki toplantida ikramiyeler bana cikmisti. Herkese ooooo! dedirtecek bicimde, oysa cok eski uyeler var ki daha bir ikramiye bile kazanmamislardir.

Elma agacinin boyu yaklasik 60cm. kadardir.

Elma agacinin verdigi meyveler kucuk kaliyor. Agacin cinsinden, meyveler buyumuyor.

Bonsailer genelde dis mekanda yasiyor ve meyveli agaclarinda Ted, kuslarla sorun yasiyordu. Bu sorununu ise agacta asili olan o plastiklerle cozdugunu belirtti.

Meyveler agac uzerinde daha yesilken, Ted elma seklinde kestigi kirmizi plastikleri agaci uzerine bagladigi zaman, Kuslar meyveler oldu diye agaca saldiriyor bir iki denemeden sonra kizaran meyvelerin(plastiklerin) ne tadi ne de tuzu olmadigi ustelik gagalarinin delemedigi bir sertlikte oldugunu gorerek elma yeme sevdasindan vaz geciyorlar. Agacin kendi meyveleri kizarmaya basladigi zaman ise kuslar daha once denedikleri icin, agac uzerindeki olgun kirmizi meyveler ilgilerini cekmiyormus. Boylece Ted'in agaci uzerindeki meyveleri uzun zaman agac uzerinde kalabiliyor.

Hepinizin cevaplari guzel ve mantikli idi.
Hosca kaliniz.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön