agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Biçim verme teknikleri
(https)

Beğeni Düzeni8Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-02-2008, 01:00   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 02-05-2007
Ali Bey, bence meyvalardan sonra ( yani zamanı geldiginde ) budamak icin
http://www.agaclar.net/forum/attachm...9&d=1203594877 bu resimde görülen sag alt kösedeki kırmızı plastik orada budanması gereken bir dalı isaret ediyor muhtemelen digerleride öyle olmalı,**** bu isaretlerle Ted aşı yapmak icin sectigi dalları sizlerle paylasiyor olabilir. ( Benim elma agaclarimin ikisinde aşı yoluyla 3 farklı tür uygulaması var )
Sizin gibi böyle profosyonel toplantılara katılma sansim olmadi hic, tanidigim Bonsaiseverlerde genelden benden daha eksik arkadaslar oldu. Bugüne kadar herhangi bir yerdede bu tür bir işaretlemeye rastlamadım hic
o yüzden dediklerim degilse bunların neden orada olduklarını cidden merak ediyorum cevabınızı sabırsızlıkla bekleyecegim
Selamlar Saygılar

Bonsibet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2008, 12:02   #2
Ağaç Dostu

sabah's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 11
Yazı için teşekkürler. Yapanların fotoğraflarını yüklemeniz iyi oluyor yoksa böylesi güzel şeyleri bizim gibi insanoğullarının yaptığına inanamayacağım.

Kırmızı plastiklere gelince biz de olsa onların yerine mutlaka bir mavi nazarlık takılırdı.

sabah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2008, 12:08   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Galeri: 232
Hepinize selamlar, Piyango bana cikmadi diye sitem etmiyorum etmiye de hakkim oldugunu sanmiyorum. Cunku uye oldugum yil ust uste iki toplantida ikramiyeler bana cikmisti. Herkese ooooo! dedirtecek bicimde, oysa cok eski uyeler var ki daha bir ikramiye bile kazanmamislardir.

Elma agacinin boyu yaklasik 60cm. kadardir.

Elma agacinin verdigi meyveler kucuk kaliyor. Agacin cinsinden, meyveler buyumuyor.

Bonsailer genelde dis mekanda yasiyor ve meyveli agaclarinda Ted, kuslarla sorun yasiyordu. Bu sorununu ise agacta asili olan o plastiklerle cozdugunu belirtti.

Meyveler agac uzerinde daha yesilken, Ted elma seklinde kestigi kirmizi plastikleri agaci uzerine bagladigi zaman, Kuslar meyveler oldu diye agaca saldiriyor bir iki denemeden sonra kizaran meyvelerin(plastiklerin) ne tadi ne de tuzu olmadigi ustelik gagalarinin delemedigi bir sertlikte oldugunu gorerek elma yeme sevdasindan vaz geciyorlar. Agacin kendi meyveleri kizarmaya basladigi zaman ise kuslar daha once denedikleri icin, agac uzerindeki olgun kirmizi meyveler ilgilerini cekmiyormus. Boylece Ted'in agaci uzerindeki meyveleri uzun zaman agac uzerinde kalabiliyor.

Hepinizin cevaplari guzel ve mantikli idi.
Hosca kaliniz.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2008, 12:33   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Galeri: 232
Mart ayindaki 3.sali aksami paskalya kutlamalarina yakin oldugu icin ve bircok uye de tatile cikacagi icin, mart ayi sali toplantisini bir hafta onceye alip gectigimiz sali (K. Kibris bonsai atolye calismasi ile ayni sali gunu) aksami yaptik.

Bassehir Canberra'dan misafir gelen bir arkadas, bizlerle bilgilerni paylasip, bir uyenin ardic'i uzerinde calismalar yapti. Bunlari toparlayip bir iki gun icerisinde sizlerle paylasacagim.(son iki gun burada cok sicak oldu ,dun 38 bugun de 42 derece sicaklik vardi oysa mevsim burda sonbahardir ve havalarin serinlemesi gerekiyordu.su an gece 9:30 olmasina ragmen disarida daha sicak vardir)

Yine de uyelerin sergilemek icin getirdigi iki agacin resimlerini, bu gun sizlerle paylasiyorum.

Mart sali aksami 001.jpg
KUPE CICEGI

Mart sali aksami 004.jpg
ZEYTIN AGACI

yeşilkolik beğendi.
Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025