![]() |
|
![]() |
#61 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2015
|
Sn.caglarxxx, çok gaza getiriyorsunuz, gidip alacağım akçaağaçtır, acer palmatumdur, öldüreceğim sonra izmir'in kavurucu sıcağında ![]() Bu forumu bulmadan önce 2 yıl kadar önce yurt dışında bu ağacı görüp büyülenmiştim, gidip tohumlarını toplamıştım ağacın tepesinden, millet ne yapıyor bu deli demiştir yolun ortasında ![]() Bu ağacın sıcak iklimlere dayanıklı bir türü var mı izmirlik? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2007
|
Sn.boğuz İzmir'de birkaç arkadaş yetiştiriyordu diye hatırlıyorum forumda konuları olması gerek.Bu türün en toleranslı versiyonu yeşil japon akçağacı(standart versiyon) ,diğer süslü varyeteler biraz daha sorunlu.Mesela tüm sene kırmızı yapraklı türler yeterince güneş almasa yeşile dönüyor çok güneş ve rüzgar alırsa yaprak uçları yanıyor deforme oluyor vs. Tohum çimlendirmeyi çözdük artık ,kasım aralık gibi toplayacağınız tohumları hafif nemli spaghnum yosunu içinde bir poşette ,buzdolabının sebze gözünde bekletin bahara doğru kafalar çıktığında saksıya dikip dışarı alabilirsiniz.yani yaklaşık 2-3 ay buzdolabında bekleyecek. not:fidanların ,(ağaçlarnı ) saksı ve toprağını ne kadar büyük tutarsanız okadar az sorun yaşarsınız. selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2007
|
bunun tutmadı ,şu linkteki tuttu http://www.agaclar.net/forum/baslang...alar/36410.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|