Sn.boğuz
İzmir'de birkaç arkadaş yetiştiriyordu diye hatırlıyorum forumda konuları olması gerek.Bu türün en toleranslı versiyonu yeşil japon akçağacı(standart versiyon) ,diğer süslü varyeteler biraz daha sorunlu.Mesela tüm sene kırmızı yapraklı türler yeterince güneş almasa yeşile dönüyor çok güneş ve rüzgar alırsa yaprak uçları yanıyor deforme oluyor vs.
Tohum çimlendirmeyi çözdük artık ,kasım aralık gibi toplayacağınız tohumları hafif nemli spaghnum yosunu içinde bir poşette ,buzdolabının sebze gözünde bekletin bahara doğru kafalar çıktığında saksıya dikip dışarı alabilirsiniz.yani yaklaşık 2-3 ay buzdolabında bekleyecek.
not:fidanların ,(ağaçlarnı ) saksı ve toprağını ne kadar büyük tutarsanız okadar az sorun yaşarsınız.
selamlar
|