agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Üyelerin Bonsai Çalışmaları > Başlangıç Aşamasındaki Çalışmalar
(https)

Beğeni Düzeni35Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-10-2012, 13:46   #31
Ağaç Dostu

Hazeyn's Avatar

Giriş Tarihi: 10-03-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adem Keskin Mesajı Göster
Öncelikle çalışmalarınızda başarılar, ateş dikeninin çelikten çoğaltmak mümkün müdür ? deneyen var mı acaba.. ?
Denemedim ama fidancılar çelikten üretim yapıyorlar.

Adem Keskin beğendi.
Hazeyn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-10-2012, 16:01   #32
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 21-10-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hazeyn Mesajı Göster
Evet, zaten bir kaç tane dal var sanırım, bunların tamamını kesin, çünkü yeni çıkacaklar birbiriyle orantılı olur. Aksi takdirde bu haliyle dallar arasındaki orantıyı yakalayamazsınız.Yani üstte kalın dal altta ince dal olur.Buda istenmeyen bir durumdur. Korkmayın çok fazla bir kaybınız olmayacağı gibi bunlardan çok daha mükemmel dallar çıkacaktır. Hiç şüpheniz olmasın.çünkü ana gövde de hiç dal kalmayınca, ana gövdenin farklı yerlerinde çok daha güçlü sürgünler çıkacaktır. .Ayrıca "Hazeyn" olacak:d
üstad kusura bakmayın hızlı yazınca isminizi yanlış yazdım
bu akşam ilk işim kalan dallarıda budamak olacak sadece gövde kalırsa bu mevsimde sorun olmaz sanırım.

cmko Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-10-2012, 16:22   #33
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2010
Sevgili cmko,

Hangi öneriye uyarsan uy ama bence bu işi Şubat-Mart dönemine bırak
Artık Kasım ayına girdik ve şu anda akşam/gece sıcaklıkları 10 küsür derecelere düştü bile ve daha da düşecek ilerleyen günlerde, her ne kadar Adana'da da yaşıyor olsak ve bu bitki her ne kadar güçlü bir bitki de olsa risk almanın bence anlamı yok derim.

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2012, 08:20   #34
Ağaç Dostu

Hazeyn's Avatar

Sevgili kardeşim sakaki bende 4 tane ateş dikeni var, ocak ayına kadar yapraklanmaya devam etti, yani bir sorun yaşamadım. Bu ağaç için bir sorun olmaz diye düşünüyorum. bayramdan önce budadığım ateş dikenini dün tekrar uç alımı yaptım, çok güzel bir tür aslında sürekli yeşil, hele meyveleri turuncu turuncu çok daha ilgi çekici...Kolay gelsin.
Not: Önerilerim garantilidir, ağaca bir şey olursa çok daha güzelini hediye ederim:

Eski 31-10-2012, 09:30   #35
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Sabah sabah yüzüme tebessüm getirdin ya Allah da sana her güne tebessümle başlamayı nasip etsin

Şimdi şöyle bir durum var; Walter Ağustos ayında saksı değişimi yapıyor, Harrington kireçli suyla sulama yapıyor, Pavel olmadık aylarda çamlarda telle ve dremelle tarz çalışması yapıyor... (Hazeyn de Kasım ayında budama yapıyor) daha uzar gider...
Ama onlar veya sen yapıyorsun diye cmko da hemen yapmalı anlamına gelmemeli bence
İşin perde arkasında bir ton püf noktaları var işlem sonrasında bitki açısından dikkat edilmesi ve uyulması gereken ki tecrübeyle biriktirilmiş bilgilerdir hepsi!

Ben sadece, cmko bu hobiye yeni başladığı için şimdilik temel bilgilere göre hareket etmesinde fayda görüyorum. Sonra "ağacımı senin yüzünden kaybettim" olayları yaşanmasın yani
Ama olumsuz bir gelişmeye karşın cmko'nun alternatif hediyeleri hazırsa, cmko'da bunu kabul edip, tecrübe yetersizliğine rağmen riski göze alırsa orası başka konu, cmko ve sana kalmış artık gerisi. İsterse saksıdan çıkarıp kök budaması bile yapabilir, birşey diyemem

Ben de tavsiyene uyup zeytini tekrar saksılasam mı ne yapsam? Artık yaşamazsa da hediyelerim hazır nasıl olsa

SAKIN BÜYÜK HARFLE CEVAP VERME

Hazeyn beğendi.
Eski 31-10-2012, 11:06   #36
Ağaç Dostu

Hazeyn's Avatar

Beni büyük ustaların arkasından zikrettiğin için sana çok minnettarım

Sakaki beğendi.
Eski 31-10-2012, 11:06   #37
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 21-10-2012
madem öyle ben hepsini buduyorum hiç yeşil dal bırakmıyorum sadece kuru gövde bırakıyorum nasıl olsa daha güzel hediyeler varmış

Hazeyn ve merlict beğendi.
cmko Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2012, 11:39   #38
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cmko Mesajı Göster
madem öyle ben hepsini buduyorum hiç yeşil dal bırakmıyorum sadece kuru gövde bırakıyorum nasıl olsa daha güzel hediyeler varmış
İşte demek istediğim ve korktuğum da buydu zaten

merlict beğendi.
Eski 31-10-2012, 11:59   #39
Ağaç Dostu

Hazeyn's Avatar

Red face

Sevgili kardeşim sakaki seni tam olarak korkutan şey nedir
Artık büyük harfte kullanmıyorum...

Eski 31-10-2012, 12:26   #40
Ağaç Dostu

Hazeyn's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cmko Mesajı Göster
Kullanıcı hataları garanti kapsamına girmez.

merlict ve Sakaki beğendi.
Eski 01-11-2012, 13:26   #41
Ağaçsever

bonsaikon's Avatar

Giriş Tarihi: 26-03-2012
Çelik soran arkadaşlar;

Havai köklendirmede çok vahşi sonuç verdiğine göre, çelik de muhtemelen tutar. Benim şimşirle ateşdikeni yanyana duruyordu ateşdikenin o turuncu tomurcuklarından şimşirin saksısına düşmüş o bile filizlenmiş, şu an 1 yazda 30 cm

merlict ve Sakaki beğendi.
bonsaikon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2012, 20:57   #42
Ağaç Dostu

merlict's Avatar

Giriş Tarihi: 10-08-2009
Kanıma girdiniz, ateş dikeni için çelikleme dönemi nedir ? Vereceğiniz destekler size ateş dikeni ağaçları olarak geri dönecektir.Son zamanlarda hediyeleşme başladı, bende dahil olayım istedim.

Mehmet

Sakaki beğendi.
merlict Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2012, 21:02   #43
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Bu mevsim çelik almaya çok uygun olmayabilir.
Muradiye'de çok güzle gövdeli ateş dikenleri de buluruz. Ya da torbalı'da da olabilir.

merlict beğendi.
memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2012, 21:11   #44
Ağaç Dostu

merlict's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet Mesajı Göster
Bu mevsim çelik almaya çok uygun olmayabilir.
Muradiye'de çok güzle gövdeli ateş dikenleri de buluruz. Ya da torbalı'da da olabilir.
Memet hocam gidemedik şu fidanlıklara bi türlü

Eski 01-11-2012, 21:22   #45
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Sorma, benim gözümle ilgili biraz sıkıntılarım var. Hastanelere gitmekten başka işe vakit ayırmak nasip olmuyor.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2012, 21:41   #46
Ağaç Dostu

merlict's Avatar

Geçmiş olsun hocam, umarım önemli bişey yoktur, göz hassas konu, üstüne düşmek lazım.

Fırsat olursa 11 Kasım toplantısına gelmek istiyorum, orda dertleşiriz artık...

Mehmet

Eski 26-12-2012, 22:16   #47
Ağaç Dostu

merlict's Avatar

Merhaba sayın bonsaikon

Ateş dikeninin son halini merak ettim.Şuan ne durumda ?

Ayrıca ateş dikeninden havai köklendirme için bana tavsiyeniz ne olur ?
Havai köklendirme için en uygun zaman ne zaman ?
Ne kadar sürede köklenme sağlanıyor ?
Köklenme sonrası saksıya alma sürecinde yaşadığınız tecrübeler... ?

Mehmet

Eski 27-12-2012, 11:42   #48
Ağaçsever

bonsaikon's Avatar

Sayın Merlict merhaba,

Son yayınladığım fotoğraflar sonbaharda çekilmişti zaten, kış döneminde yarı uykuda olduğu için çok fazla bir değişiklik yok, yaz başında gelişim gösterince yeni fotoğrafları yayınlayacağım.

Çok dirençli bir bitki olduğu için havai köklendirme denemesine uygun diyebilirim. Acemiliğinizi ateş dikeni ile atarsanız moraliniz yükselir. İlk baharla birlikte köklendirmeye başlayabilirsiniz. Fotoğraflarda gösterdiğim gibi dış kabuğu 3-4 cm bir boyda tamamen kaldırın içerideki odunsu beyaz yapı net görünsün. Üst kısımdaki kabuğun 1 cm üstünden alt kısımdaki kabuğa kadar köklendirme hormununu iyice sürün, sonra nemlendirdiğiniz torfla kaplayıp ışık almayacak şekilde koyu renk naylonla sararak bantlayın. Haftada bir şırınga ile 3-4 farklı noktasından toplamda 10-15 ml su verin. Ben 6 hafta sonra açtığımda aşırı bir köklenme gördüm, sanırım 4 haftada yeteri kadar köklenmiş olur. Ancak açtığınızda köklenmemişse tekrar kapatabilirsiniz. Sonrasında köklenen kısmın altından kesip derin saksıya alın. Bir sezon burda kendini toplasın sonra kök budama yapıp biraz daha sığ bir saksıya alırsınız. Ben de bu yolu izleyeceğim.

Umarım yardımcı olabilmişindir.

merlict beğendi.
Eski 27-12-2012, 17:26   #49
Ağaç Dostu

merlict's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bonsaikon Mesajı Göster
Sayın Merlict merhaba,

Son yayınladığım fotoğraflar sonbaharda çekilmişti zaten, kış döneminde yarı uykuda olduğu için çok fazla bir değişiklik yok, yaz başında gelişim gösterince yeni fotoğrafları yayınlayacağım.

Çok dirençli bir bitki olduğu için havai köklendirme denemesine uygun diyebilirim. Acemiliğinizi ateş dikeni ile atarsanız moraliniz yükselir. İlk baharla birlikte köklendirmeye başlayabilirsiniz. Fotoğraflarda gösterdiğim gibi dış kabuğu 3-4 cm bir boyda tamamen kaldırın içerideki odunsu beyaz yapı net görünsün. Üst kısımdaki kabuğun 1 cm üstünden alt kısımdaki kabuğa kadar köklendirme hormununu iyice sürün, sonra nemlendirdiğiniz torfla kaplayıp ışık almayacak şekilde koyu renk naylonla sararak bantlayın. Haftada bir şırınga ile 3-4 farklı noktasından toplamda 10-15 ml su verin. Ben 6 hafta sonra açtığımda aşırı bir köklenme gördüm, sanırım 4 haftada yeteri kadar köklenmiş olur. Ancak açtığınızda köklenmemişse tekrar kapatabilirsiniz. Sonrasında köklenen kısmın altından kesip derin saksıya alın. Bir sezon burda kendini toplasın sonra kök budama yapıp biraz daha sığ bir saksıya alırsınız. Ben de bu yolu izleyeceğim.

Umarım yardımcı olabilmişindir.
Çok teşekkür ederim sayın bonsaikon

Çok faydalı bi bilgilendirme oldu benim için.İlkbaharda ilk işlerimden biri olacak ateş dikenini köklendirmek.Kesinlikle çok faydalı oldu, tekrar teşekkürler

Mehmet

Eski 10-01-2013, 23:01   #50
Ağaçsever

Alp Er's Avatar

Giriş Tarihi: 10-01-2013
Merhabalar. Yeni üye oldum ama uzun zamandır forumları inceliyor ve araştırma yapıyorum. Bonsai olarak ateş dikeni üzerinde çalışmaya karar verdim. Fakat ben tohumdan üretmeyi planlıyorum. Önce plastik bardaklarda ve ya fide fidan poşetinde ev içinde daha sonra saksıya geçirip balkona almak gibi bir planım var. İleride farklı şekillendirmeler deneyeceğim için 20-25 tane üretmek istiyorum. Evde kullanılmayan bir oda var o odada başlayayım mı yoksa doğrudan balkonda mı başlayayım?

Alp Er Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2013, 09:42   #51
Ağaçsever

bonsaikon's Avatar

Selamlar, tohumdan başlamanızı tavsiye etmem, uzun ve zor bir süreçtir. Bonsai yapacağınız ağaçlarda gövde kalınlığı önemlidir. Tohumdan başladığınızda bu kalınlığa ulaşmanız yıllarınızı alacaktır. Bir çok ağaç üzerinde çalışmak istiyorsanız yetişkin bir ateş dikeninin dallarında havai köklendirme yaparak 2-3 ay içerisinde onlarca kalın gövde elde edebilirsiniz. Bu tip bir çalışmam var, detaylıca incelerseniz kolaylıkla yapabilirsiniz ve bu yaz elinizde istediğiniz kadar ağaç olur. Diğer yandan bir fidanlıktan 20-30 cm boya ulaşmış ateşdikenlerini 10-20 TL karşılığında alabilirsiniz. Tohum en son ve en zor yoldur. Sorunuzun diğer kısmına gelince bonsai için üzerinde çalışacağınız ağaçların %99 u dış mekan bitkisidir ve bunların hiçbirini evin içerisinde yetiştiremezsiniz. Kışın soğukta kalmaları ve uyku dönemini yaşamaları gerekir. Camla kapatılmış balkon olabilir, bu tür balkonlar dışarıdaki aşırı soğuktan bitkiyi koruduğu için daha sağlıklı. Ben geçen yıl -27 derecede bir kaç ağacımı kaybettim, saksıda oldukları için aşırı soğuğa dayanamıyorlar, bu yıl aşırı soğuklara karşı balkonda kışı geçirmelerini sağlıyorum. Dışarıda hava -8 iken içeride 0 civarında oluyor, bu da yeterli. Ama sıcakta durmaları da aşırı soğukta durmaları da doğru değil. Mevsimi yaşamaları gerekiyor.

badrobot beğendi.
Eski 13-01-2013, 16:57   #52
Ağaçsever

Alp Er's Avatar

Giriş Tarihi: 10-01-2013
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Havai köklendirme için öncelikle bir ağaç bulmam gerekiyor. Burada sadece bir parkta bulabildim. Ona da köklendirme denesem sanırım belediyeden birleri gelip söker Ben en iyisi bir fidanlık bulayım oradan alayım. Sanırım ondan köklendirme yapabilirim değil mi?

Alp Er Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2014, 15:48   #53
Ağaçsever

bonsaikon's Avatar

Ağacımın son durumu !

2012 yazında havai köklendirdiğim ateş dikenini derin saksıda 2 yıl dinlendirdikten sonra bu ilkbahar başında sığ saksıya aldım ve dallarını budadım. Gövdenin alt kısımlarından çıkacak yeni dalları uzatıp üste doğru dalları kısaltacağım ve üçgen bir şekil vereceğim. Gövde çok düz ve kalın bir gövde olduğu için başka şekle sokmak mümkün değil. Geçen yıl ateş dikenini ateş dikeni yapan o turuncu tomurcukları vermedi ama bu yıl verecek gibi görünüyor, beyaz çiçekler açtı, taze yaprak ve dallar geliyor.

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg Fotoğraf1869.jpg (71.8 KB, 63 views)
Dosya Türü: jpg Fotoğraf1870.jpg (71.4 KB, 64 views)
Eski 27-05-2014, 12:03   #54
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-02-2014
ağacınızı çok beğendim başarılar.

ParalelEvren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025