Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bonsaikon
Sayın Merlict merhaba,
Son yayınladığım fotoğraflar sonbaharda çekilmişti zaten, kış döneminde yarı uykuda olduğu için çok fazla bir değişiklik yok, yaz başında gelişim gösterince yeni fotoğrafları yayınlayacağım.
Çok dirençli bir bitki olduğu için havai köklendirme denemesine uygun diyebilirim. Acemiliğinizi ateş dikeni ile atarsanız moraliniz yükselir. İlk baharla birlikte köklendirmeye başlayabilirsiniz. Fotoğraflarda gösterdiğim gibi dış kabuğu 3-4 cm bir boyda tamamen kaldırın içerideki odunsu beyaz yapı net görünsün. Üst kısımdaki kabuğun 1 cm üstünden alt kısımdaki kabuğa kadar köklendirme hormununu iyice sürün, sonra nemlendirdiğiniz torfla kaplayıp ışık almayacak şekilde koyu renk naylonla sararak bantlayın. Haftada bir şırınga ile 3-4 farklı noktasından toplamda 10-15 ml su verin. Ben 6 hafta sonra açtığımda aşırı bir köklenme gördüm, sanırım 4 haftada yeteri kadar köklenmiş olur. Ancak açtığınızda köklenmemişse tekrar kapatabilirsiniz. Sonrasında köklenen kısmın altından kesip derin saksıya alın. Bir sezon burda kendini toplasın sonra kök budama yapıp biraz daha sığ bir saksıya alırsınız. Ben de bu yolu izleyeceğim.
Umarım yardımcı olabilmişindir.
|
Çok teşekkür ederim sayın
bonsaikon
Çok faydalı bi bilgilendirme oldu benim için.İlkbaharda ilk işlerimden biri olacak ateş dikenini köklendirmek.Kesinlikle çok faydalı oldu, tekrar teşekkürler
Mehmet