View Single Post
Eski 11-01-2013, 09:42   #51
bonsaikon
Ağaçsever

bonsaikon's Avatar

Giriş Tarihi: 26-03-2012
Selamlar, tohumdan başlamanızı tavsiye etmem, uzun ve zor bir süreçtir. Bonsai yapacağınız ağaçlarda gövde kalınlığı önemlidir. Tohumdan başladığınızda bu kalınlığa ulaşmanız yıllarınızı alacaktır. Bir çok ağaç üzerinde çalışmak istiyorsanız yetişkin bir ateş dikeninin dallarında havai köklendirme yaparak 2-3 ay içerisinde onlarca kalın gövde elde edebilirsiniz. Bu tip bir çalışmam var, detaylıca incelerseniz kolaylıkla yapabilirsiniz ve bu yaz elinizde istediğiniz kadar ağaç olur. Diğer yandan bir fidanlıktan 20-30 cm boya ulaşmış ateşdikenlerini 10-20 TL karşılığında alabilirsiniz. Tohum en son ve en zor yoldur. Sorunuzun diğer kısmına gelince bonsai için üzerinde çalışacağınız ağaçların %99 u dış mekan bitkisidir ve bunların hiçbirini evin içerisinde yetiştiremezsiniz. Kışın soğukta kalmaları ve uyku dönemini yaşamaları gerekir. Camla kapatılmış balkon olabilir, bu tür balkonlar dışarıdaki aşırı soğuktan bitkiyi koruduğu için daha sağlıklı. Ben geçen yıl -27 derecede bir kaç ağacımı kaybettim, saksıda oldukları için aşırı soğuğa dayanamıyorlar, bu yıl aşırı soğuklara karşı balkonda kışı geçirmelerini sağlıyorum. Dışarıda hava -8 iken içeride 0 civarında oluyor, bu da yeterli. Ama sıcakta durmaları da aşırı soğukta durmaları da doğru değil. Mevsimi yaşamaları gerekiyor.

bonsaikon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön