agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Balkon Bahçeciliği (https://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/)
-   -   Bhut jolokia (acı biber) (https://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/7114.htm)

kozmik 21-06-2015 09:46

Scorpion

2 Eklenti(ler)
Mayıs başı ektiğim Scorpionlardan bir fidenin görüntüsü;)

kozmik 21-06-2015 09:59

Arkadaşlar biber kalsiyuma ihtiyaç duyarmış araştırmalarım neticesinde yumurtanın kabuğunu kullana bilirmişiz birde aklımdan geçen maden suyu hiç deneyeniniz oldumu yeni çıkan filizlerim var onlarda denemeyi düşünüyorum birine normal çeşme suyu diğerine maden suyu dökeceğim bakalım sonuç ne olacak

erkanbey 21-06-2015 10:44

1 Eklenti(ler)
Bende mayısın ikinci haftası ektim tohumları sizinki baya küçük kalmış.

kozmik 21-06-2015 16:09

Evet maaşallah 5katı var sanırım iklimle veya toprakla alakalı benimkiler petşişede güneş gören cam kenarında idiler, bir haftadırda balkonda saksıdalar eksik olan nedir

redchili 26-06-2015 21:56

2 Eklenti(ler)
bende bitki costuran kullandım 1 haftada sonuç ortada 1 aydır boylar aynı olan bitkiler 1 haftada 2 katı oldular :p

üç beş iki 02-08-2015 12:47

merhaba.
İnternetten Bhut jolokia fidesi ile carolina reaper tohumu aldım. Ev içinde sera tekniği ile yetiştirmek istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim?

Saygılar.

alazmk 03-08-2015 08:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi HalilAyar (Mesaj 1386848)
iyi aksamlar Ali expressten aldigim tum tohumlardan halen ses yok zaten umidi coktan kesmistim.

Ancak cilmenen yerli bibelerimin yapraklarinda son zamanlarda bir acayiplikle rolusmaya basladi.

http://i.hizliresim.com/VVR12n.gif

Bilgisi olan var mı??

Tesekkurler

halil bey benimde bhutum var şu anda benimkilerin yapragııda böylle olmuştu çiçekçiden bi karışım aldım fıs fısyaptım düzeldiler

alazmk 09-08-2015 09:10

Benim balkonumda bhut jolokia biberim var dunyanin en aci biberi bu ciceklendi ilk cicegini acti. Aradan 2 gun gecti sabah uyandigimda baktim cicek dusmus neden acaba moralim bozuldu yardimci olun lutfen .

kozmik 20-08-2015 17:51

Dallanma hk.

2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar biberim boyuna gidiyor dallanma olmuyor bir problemmi var acaba?

:mad:

.

TCM 20-08-2015 18:37

Işık az alıyor olabilir.

a_fan_of_barca 21-08-2015 00:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kozmik (Mesaj 1403145)

.

Hayır bir problem yok, her biber belirli bir boya ulaştığında, uygun koşullarda dallanır. Belki de bu biber daha dallanacak kadar büyümedi, ya da dallanmasına çok az kalmış. Dallanmayı çabuklaşdırmak için bitkinin en uç kısmını koparırlar genelde, ama ben şimdiki durumda tavsiye etmiyorum ve en kısa zamanda dallanma gerçekleşeceğini düşünüyorum

dolphin_star 16-09-2015 09:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kozmik (Mesaj 1403145)

.

benim fidelerde aynı böyle ve biber tuttu şuan 2-3 cm boyunda. ama biberler yukarı doğru bakıyor. thai biber olmasından şüpheleniyorum. bhutlar yukarı doğru bakmıyor çünkü. sizdemi çinden almıştınız tohumları

hasanatan 20-09-2015 13:29

Merhaba, bende bu 18 sayfadan etkilenerek ebay uzerinden karişık tohum aldim.
Fakat bir çogunu heder ettim. 25 kadar tohumdan 3-4 tanesi buyudu. Bunlarinda ne biberi oldugunu bilemiyorum.

hasanatan 20-09-2015 13:32

Resimleri sanırım başka bir siteye yükleyip link olarak buraya ekliyoruz anladığım kadariyle. Bugun 7 adet kızarmış meyvesini kopardım ve tatlarına baktım. Aşırı acılıkları yok fakat tatlı güzel bir acısı var. Resimlerini yüklemeye çalışıyorum bu arada. :)

hasanatan 20-09-2015 13:44

5 Eklenti(ler)
Resimler bunlar. Saksı küçük oldugundan dolayı fazla boyu büyümedi.

hasanatan 20-09-2015 14:09

5 Eklenti(ler)
7 tanesini kopardim dalindan ve tohumlarini almak icin kestim.

kozmik 20-09-2015 22:52

Kardeş neyaptın çiçek dökülme problemini çözdünmü aynı sorun bendede var ihtimalle yüksek tozlaşma olmamasından deniyor veya bitki aşırı sitres yapıyor deniyor sitresin sebebi fazla güneş, güneş derkende saksının toprağının aşırı ısınması(bitkinin değil) toprak serin tutulması gerekiyormuş yani bitki aşırı güneş alan yerde durmayacak hafif esintili ama güneş gören yerde durması gerekli birde bu tozlaşma işi arı,böcek yoluyla olur deniyor sen bunu kendinde yapa bilirsin mesela ince bir ipin ucuyla çiçeğin içini karıştır ama polen saplarına ve döllenme kanalına zarar vermeden nazikce hallet hadi kolay gelsin.

hasanatan 22-09-2015 19:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kozmik (Mesaj 1411205)
Kardeş neyaptın çiçek dökülme problemini çözdünmü aynı sorun bendede var ihtimalle yüksek tozlaşma olmamasından deniyor veya bitki aşırı sitres yapıyor deniyor sitresin sebebi fazla güneş, güneş derkende saksının toprağının aşırı ısınması(bitkinin değil) toprak serin tutulması gerekiyormuş yani bitki aşırı güneş alan yerde durmayacak hafif esintili ama güneş gören yerde durması gerekli birde bu tozlaşma işi arı,böcek yoluyla olur deniyor sen bunu kendinde yapa bilirsin mesela ince bir ipin ucuyla çiçeğin içini karıştır ama polen saplarına ve döllenme kanalına zarar vermeden nazikce hallet hadi kolay gelsin.

Benim biberlerde pek problem olmadı. Saksı küçüklüğünden dolayı iyi verimli olmadı sadece. Çiçek dökülmesi falan olmadı.
Resimlerdeki biberlerin ne biberi oldugunu bilmiyorum. Bhut jolokiaya pek benzemiyor.

dolphin_star 28-09-2015 12:28

arkadaşlar ben 4 ay boşunamı uğraştım şimdi? bunlar bhut jolokia değilmi iyice bi bakın gözünüzü seveyim

emreumar 12-12-2015 13:59

arkadaşlar elinde bhut jolokia olan tohum değil yetişmiş biber şeklinde alabilirim lütfen mesaj atın **** yorum yapın

zeytin24 09-01-2016 13:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maralle (Mesaj 995194)
Bu biberi 2 sene önce yetiştirmiştim. kimseye ve hiçkimseye asla ve asla tavsiye etmem. Sırf bunları yazmak için yeni yelik açtım ve bu ilk mesajım.
Nasıl bir acı, insana ne yapıyor, yemeğe çorbaya katılır mı derseniz?

Bhut jolokia biberine dokunduğunuz zaman bile elinizi yakıyor ve o elinizi vücudunuzun neresine değdirirseniz değdirin 1-2 saat cayır cayır yanıyor. O kadar acı
İlk ağzınıza alıp yutmaya başlayınca hafif acılığı hissediliyor. Fakat tamamen yutasıya kadar öyle bir acı geliyorki insanın ağzına , tarif edilemez. Boğazınızın şiştiğini hissediyorsunuz, yutkunmakta güçlük çekiyorsunuz.
Ağzınızdan ve genzinizden o acı tat fışkırıyor resmen.
İlk önce boğazınız daha sonra burun kanallarınız yanmaya başlıyor. Sanki bir zehir içmişsiniz gibi yanmaya başlıyor ve bu yanma boğazınızdan alta şiddetle artarak devam ediyor. Bağırmak istersin ama bağıramazsın, nefesin kesilir soluk alamazsın ve hırıltılı sesler çıkartırsın.
Ardından yüzün hayatında hiç yanmadığı kadar yanmaya başlıyor. Aklınagelen ilk şey doktora gitmek oluyor. Burnundan nezle olunca bile akmadığı kadar sümük akıyor ve gözyaşlarını tutamıyorsun.
Miden 40 yıllık reflü hastasıymışsın gibi yanıyor ve mide asitiyle beraber o acı tat yemek boruna doğru çıkıyor yukarı. Yemek borunun, göğsünün ve midenin yanmasını canlı canlı hissediyorsun.
Yanma hissi nasıl derseniz; sanki saatlerce güneşin altında kalmış gibi yüzünüz yanıyor ve dokunamıyorsunuz. Harıl harıl ocakta kaynayan bir bardak suyu bir dikişte içmiş gibi içiniz yanıyor. Sakın su içeyim demeyin. Su ile kapsaisini daha da yayarsınız. İçmeniz gereken tek şey süt olmalı. Yoksa saatlerce o acı içinde kıvranıp durursunuz. Dışarıdan bakılınca kolay gibi geliyor ama o biberi bana dünyada hiçkimse yediremez artık ki fidelerin yakınından geçerken bile genimi yakıyordu ve hiçbir kurt, kuş ve böcek bu bitkiye yaklaşmıyor bile. Deneyenlerin yeni deneyimlerinide merakla bekleyeceğim. Paylaşırsanız

sanki isabellanın vampir oluş hikayesine benziyor.

mustafacoban 07-03-2016 21:12

Arkadaşlar hangi ay ekmeliyim ve neye dikkat etmem gerekir.

huso93 22-03-2016 12:35

Bu biberin orjinal tohumunu satın alabileceğim kişi var mı forumda?

casper621 24-03-2016 22:36

Çok güzeller

casper621 25-03-2016 22:22

Biberim için yardım eder misiniz.

1 Eklenti(ler)
Öncellikle bütün herkese merhaba siz değerli ağaçlar.net üyelerin'den bir takım yardım isteyeceğim.Biraz araştırma sonucu dünyanın en acı biberi olmasa'da ona yakın olan Bhut Jolokia'ı buldum kit olarak.Sizlerden yardımlarınızı bekliyorum nasıl bakmam konusun'da şuan toprağı kabardı bir kaç kişiye sordum tohumlar yavaş yavaş gelişiyor dediler.

faylong 26-03-2016 13:46

Casper621 bende daha önce o kitlerden aldım 2 hafta bekledim yetişmedi, onlar işe yaramıyor internetten boşa bu kitleri amayın.

Güvenilir tohum alınacak yer önericek olan varsa yazabilir mi ?

casper621 27-03-2016 21:39

Hiç mi şansım yok

putko 27-03-2016 22:12

İki hafta kısa bir süre, biberlerin 40 güne kadar çimlendiğini duydum. Isıya da bağlı ama büyük ihtimalle böyle ambalajlı ürünlerin tohumu taze değildir. Dolayısı ile bu süre uzar epeyce. Bence bir miktar daha bekleyin.

PokPok 03-04-2016 09:36

Bhut gibi biberler tropik bitkiler olduklarından çimlenmek için yüksek sabit sıcaklık isterler. Ortam sıcaklığı 28 derece civarı sabit tutulursa ve tohumlar tazeyse 10-15 gün içinde çimlenmeleri gerekir. Yardımcı olmak için ekmeden 8-24 saat arası ılık suda bekletmenizi tavsiye ederim. Bu şartlar sağlanmazsa çimlenme süresi 30 günden fazlaya çıkabilir veya hiç olmaz. Ekildikten sonra ortamın kurumaması ya da çok balçık halde kalmaması gerekir. Gerekli sıcaklığı sağlamamak ilk deneyenlerin en çok yaptığı hata oluyor genelde.

PokPok 03-04-2016 09:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi faylong (Mesaj 1449779)
Casper621 bende daha önce o kitlerden aldım 2 hafta bekledim yetişmedi, onlar işe yaramıyor internetten boşa bu kitleri amayın.

Güvenilir tohum alınacak yer önericek olan varsa yazabilir mi ?

Türkiye'de gördüğüm en çok ve ilginç çeşit bulunduran yer şurası:
Acı Biberler | Zengarden Ev ve Bahçe

Ama Zengarden kendisi yetiştirip tohum yapmıyor. Kendileri de ithal ettikleri için tohumlar ne kadar taze bilmiyorum.

Aşağıdaki yerler kendi yetiştirip izolasyon ortamda tohum yapan ciddi yerler. Dünya biber severleri arasında popülerler. Semillas'ı özellikle tavsiye ederim:

Chilli Seeds - The Hippy Seed Company
Chile Seeds, Hot Pepper Seeds, Pimentas, Pepperoni, Tomatoes
Chilli Seeds, Hot Chilli Sauces - Chilli Seeds
https://www.whitehotpeppers.com/
Heat Level

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025