agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Balkon Bahçeciliği (https://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/)
-   -   Bhut jolokia (acı biber) (https://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/7114.htm)

TCM 07-04-2015 10:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kozmik (Mesaj 1369016)
Merhaba,bende zengardenden bhut jolokia altım siz hatayı nerde yapmışsınızki çıkmadılar satıcılarla gorustunuzmu acaba bizde ayni hataya dusmeyelim yazarsaniz sevinirim

Zengarden tohumlarında sıkıntı olabiliyor. Geçen sene ve bu sene iki kez tohum aldım. Forumdaki tohum paylaşım etkinliğinden gelen tohumların çimlenme yüzdesi ile zengarden den gelenler arasında dağlar kadar fark var.

harun80 07-04-2015 11:34

http://i60.tinypic.com/5kj1vp.jpg

Cok yavaş büyüyorlar. Sanirim iyi gunes gormediginden ve viyoller kucuk oldugundan.

kozmik 07-04-2015 21:14

Tohumları mayıs başı gibi toprakla buluşturmayı düşünüyorum,pet bardaklara bir tohum gelecek şekilde normal toprakla torfu karıştırıp üzerini naylonla kapatıcam birde ekmeden önce yarım gün suda bekletecem sizce bu şekilde uygunmudur.

kolcay 09-04-2015 17:07

evet uygundur

TCM 09-04-2015 19:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kozmik (Mesaj 1369233)
Tohumları mayıs başı gibi toprakla buluşturmayı düşünüyorum,pet bardaklara bir tohum gelecek şekilde normal toprakla torfu karıştırıp üzerini naylonla kapatıcam birde ekmeden önce yarım gün suda bekletecem sizce bu şekilde uygunmudur.

Ben domateslerle birlikte bir gün suda bir gün de belli bekletmiştim .

kozmik 10-04-2015 17:40

Teşekkürler,arkadaşlar tohumlar hk. zengardenin halk.ilişkiler uzm.gelen bilgiyi paylaşmak istedim: "satışta olanlar orijinal tohumlar olup, son 6 yıldır üretilmektedir. Acılık derecesi bitkiden bitkiye, hatta aynı bitkinin farklı dallarındaki biberler arasında dahi olmaktadır. Ancak biber yine de çok acıdır. Güneş gören dallardaki biberlerin acılık derecesi artmaktadır."

redchili 27-04-2015 11:32

tahmini çimlenme süresi ne kadardır benim 1.5 hafta oldu daha çıkmadı

kozmik 29-04-2015 20:56

Arkadaşlar trinidad moruga akrebi biberinin tohumu elimde mevcut ama piyasada bunun fidesini bulabileceğim yer varmı yardımcı olursanız sevinirim

capsaicin 05-05-2015 09:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi harun80 (Mesaj 1369077)
http://i60.tinypic.com/5kj1vp.jpg

Cok yavaş büyüyorlar. Sanirim iyi gunes gormediginden ve viyoller kucuk oldugundan.

Ufak saksılara alınma zamanları gelmiş de geçmiş bile. Hemen 8-10cm çaplı zengin topraklı saksılara alıp bol güneş gören bir yere yerleştirin. Yoksa bodur kalırlar verim alamazsınız.

kozmik 13-05-2015 18:12

Kardeş tohumlarda varmı gelişme çıktılarmı

redchili 14-05-2015 13:46

2 Eklenti(ler)
En erken 24 günde çıkan var ev fazla güneş görmüyor bu resimdekiler toplam 1.5 aylık daha yeni çıkmaya başlayanlar bile var

dolphin_star 21-05-2015 14:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi redchili (Mesaj 1378648)
En erken 24 günde çıkan var ev fazla güneş görmüyor bu resimdekiler toplam 1.5 aylık daha yeni çıkmaya başlayanlar bile var

arkadaşlar forumda yeniyim kusur ve hatalarım olursa affedin. bhut jolokia tohumu aldım internetten. çay tabagına pamuk koydum arasına 2 tohum koydum ustunede pamuk koydum pamukları ıslattım. ustunude folyo ıle kapattım ama bır turlu cımlenmedı ne yapmam gerek :confused:

redchili 21-05-2015 15:39

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dolphin_star (Mesaj 1380724)
arkadaşlar forumda yeniyim kusur ve hatalarım olursa affedin. bhut jolokia tohumu aldım internetten. çay tabagına pamuk koydum arasına 2 tohum koydum ustunede pamuk koydum pamukları ıslattım. ustunude folyo ıle kapattım ama bır turlu cımlenmedı ne yapmam gerek :confused:

o kadar strese gerek yok dostum benim pamukta çimlendirmeye çalıştığım tohumlar çimlenmedi bi türlü sen de benim gibi toprağa ek Şöyle yapacaksın ekeceğin toprağı nemlendirip altı delik yani suladığında su çıkabilecek plastik bardakların içine koyacaksın tohumu da yüzeyden 1 cm aşağı ekeceksin son olarak da üzerine sterç film çekip bi kaç da streçe delik açtıktan sonra kapatacaksıın ve bekleyeceksin bu şekilde 15 20 gün arası çıkacaktır

Bunlarda Benimkiler Çimlendikten 20 gün sonra

dolphin_star 21-05-2015 15:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi redchili (Mesaj 1380775)
o kadar strese gerek yok dostum benim pamukta çimlendirmeye çalıştığım tohumlar çimlenmedi bi türlü sen de benim gibi toprağa ek Şöyle yapacaksın ekeceğin toprağı nemlendirip altı delik yani suladığında su çıkabilecek plastik bardakların içine koyacaksın tohumu da yüzeyden 1 cm aşağı ekeceksin son olarak da üzerine sterç film çekip bi kaç da streçe delik açtıktan sonra kapatacaksıın ve bekleyeceksin bu şekilde 15 20 gün arası çıkacaktır

Bunlarda Benimkiler Çimlendikten 20 gün sonra

kardeşim cevabın için teşekkür ederim. herhangi bir toprak olurmu yoksa çiçekciden özel toprakmı almalıyım? ilk defa yapıyorum bu işi bilgim hiç yok. bide ektikten sonra sulamam gerekiyrmu? dışarda güneşte dursamı yi olur evin içindemi?

redchili 21-05-2015 15:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dolphin_star (Mesaj 1380778)
kardeşim cevabın için teşekkür ederim. herhangi bir toprak olurmu yoksa çiçekciden özel toprakmı almalıyım? ilk defa yapıyorum bu işi bilgim hiç yok.

Rica ederim her toprakta çimleniyor benim 4 çeşit toprağım vardı iyi kötü farketmiyor ama sen git bi çeçekçiden al toprağı ona ek ya da önceden evde çiçek felan ektilerse onların toprağı da olur

dolphin_star 21-05-2015 15:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi redchili (Mesaj 1380781)
Rica ederim her toprakta çimleniyor benim 4 çeşit toprağım vardı iyi kötü farketmiyor ama sen git bi çeçekçiden al toprağı ona ek ya da önceden evde çiçek felan ektilerse onların toprağı da olur

eyvallah buğün yapacağım dediğini. nekadar sürede biberleri toplamaya başlıyoruz acaba:D birde alanyada yaşıyorum havalar sıcak hep dışarda güneşte olsa olurmu? arada sulayayımmı

redchili 21-05-2015 16:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dolphin_star (Mesaj 1380784)
eyvallah buğün yapacağım dediğini. nekadar sürede biberleri toplamaya başlıyoruz acaba:D birde alanyada yaşıyorum havalar sıcak hep dışarda güneşte olsa olurmu? arada sulayayımmı

biberleri en erken 4 ayda toplarsın benim diğer biberler öyle oldu ama bhut ta ne zaman toplanır bilemiyorum. İlk önce evin içinde cam kenarında dursun çimlensin biraz büyüsün sonra dışarı alırsın çünkü en ufak bir esintide biber yan yatabilir ben 5 cm felan olunca dışarı alıyorum :D

dolphin_star 21-05-2015 16:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi redchili (Mesaj 1380791)
biberleri en erken 4 ayda toplarsın benim diğer biberler öyle oldu ama bhut ta ne zaman toplanır bilemiyorum. İlk önce evin içinde cam kenarında dursun çimlensin biraz büyüsün sonra dışarı alırsın çünkü en ufak bir esintide biber yan yatabilir ben 5 cm felan olunca dışarı alıyorum :D

ooo sende başka biberlerdemi var:eek: koleksıyon yapıyorsunuz galıba ;)
bende merakımdan ektım bunu normalde acı yıyen bı ınsan degılım. ama dunyanın en acı bıberı dıye gecınce ınsan merak edıyor:D heyecan yaptım bian önce ekmem lazım :p

redchili 21-05-2015 16:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dolphin_star (Mesaj 1380794)
ooo sende başka biberlerdemi var:eek: koleksıyon yapıyorsunuz galıba ;)
bende merakımdan ektım bunu normalde acı yıyen bı ınsan degılım. ama dunyanın en acı bıberı dıye gecınce ınsan merak edıyor:D heyecan yaptım bian önce ekmem lazım :p

Dünyanın En acı 3 ü var şu an yeni yetişitiriyorum türkiyeden, çinden,hindistandan aldığım tohumlar işe yaramadı çıkmadılar ya da başka biberler çıktı. 2 3 senedir onların sayesinde 4 çeşit daha biber yetiştirdim :D

dolphin_star 21-05-2015 16:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi redchili (Mesaj 1380799)
Dünyanın En acı 3 ü var şu an yeni yetişitiriyorum türkiyeden, çinden,hindistandan aldığım tohumlar işe yaramadı çıkmadılar ya da başka biberler çıktı. 2 3 senedir onların sayesinde 4 çeşit daha biber yetiştirdim :D

bende çinden aldım aliexpresten yoksa benimkilerdemi çıkmayacak:( hiç bitanesi bile çıkmadımı:confused:

redchili 21-05-2015 16:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dolphin_star (Mesaj 1380801)
bende çinden aldım aliexpresten yoksa benimkilerdemi çıkmayacak:( hiç bitanesi bile çıkmadımı:confused:

dostum üzgünüm ama bende ilk olarak ali expresten aldım thai biberi çıktı özel mesaj olarak gönder bana satıcıyı bakayım yoksa benim aldığım yerden al

dolphin_star 21-05-2015 16:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi redchili (Mesaj 1380804)
dostum üzgünüm ama bende ilk olarak ali expresten aldım thai biberi çıktı özel mesaj olarak gönder bana satıcıyı bakayım yoksa benim aldığım yerden al

vay arkadaş biberin çin malı bile adi oluyor demekki :D japondan şaşmamak lazım:D tamam kardeşim gönderiyorum

dribo33 25-05-2015 08:04

Merhaba arkadaşlar bende gittigidiyordan aldım tohumlarımı ama arkadaş dolandırıcı çıktı hepsi aynı biber ve çeşitini bilemiyorum şimdi bana elinde olup bhut joloki, moruga akrebi, habereno biberlerinden gönderen olur mu?

redchili 26-05-2015 10:51

1 Eklenti(ler)
Saksıya alma zamanı gelmiş mi sizce

dolphin_star 06-06-2015 14:28

selamun aleyküm arkadaşlar. ektikten tam 16 gün sonra buğün benim bhutlar baş gösterdi. tohumun 16 günde filizlenmesi normalmidir? şayet tohumları çinden aldım çakma olduğundan şüpheleniyorum

erkanbey 06-06-2015 18:21

Aleyküm Selam,normaldir ben karolina reaper,trinidat moruga,bhut jalokia diktim mayıs ayında 10 günden sonra çıkmaya başladılar.havaların sıcaklığı,tohumların nemli ortamda olması,kullanılan harç hepsi zamanda farklılıklar yaratır.içini ferah tut,gerçi bende netten aldım bakalım ne çıkacak 😀 ama benimki isveçten alınma.

dolphin_star 08-06-2015 08:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey (Mesaj 1385576)
Aleyküm Selam,normaldir ben karolina reaper,trinidat moruga,bhut jalokia diktim mayıs ayında 10 günden sonra çıkmaya başladılar.havaların sıcaklığı,tohumların nemli ortamda olması,kullanılan harç hepsi zamanda farklılıklar yaratır.içini ferah tut,gerçi bende netten aldım bakalım ne çıkacak 😀 ama benimki isveçten alınma.

cevabınız için teşekkür ederim erkanbey. bakalım bekleyip göreceğiz ;)

dolphin_star 08-06-2015 08:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey (Mesaj 1385576)

birde erkanbey ektiğiniz biberler dünyanın en acı biberleri bildiğim kadarıyla. bu biberleri ne yapmayı, nerde kullanmayı düşünüyorsunuz?

erkanbey 08-06-2015 09:52

Bi büyüsünlerde o zaman düşünürüz acı her yerde kullanılır ağırlıklı olarak pul biber yapılabilir.

HalilAyar 11-06-2015 22:29

iyi aksamlar Ali expressten aldigim tum tohumlardan halen ses yok zaten umidi coktan kesmistim.

Ancak cilmenen yerli bibelerimin yapraklarinda son zamanlarda bir acayiplikle rolusmaya basladi.

http://i.hizliresim.com/VVR12n.gif

Bilgisi olan var mı??

Tesekkurler

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025