![]() |
ben de bugün pazardan köklü roka aldım nanelerle birlikte. bir iki gün suda bekleyip iyice köklendirmek gerektiğini okumuştum bu forumda. ben de çoğunluğunu suya koydum, bir kökü de denemek için toprakla buluşturdum. bakalım ne olacak. umarım tutar de kendi rokamızı yetiştirebiliriz.
|
Tohumdan ekin. Kolay çimlenir ve hızlı büyür.
|
arkadaşlar bunlarda benim rokalarım sizce durumu nasıl?
|
tohumdan ekmiştim zaten. foruma da yazmıstım da. eylul sonundan beri umutla bekliyorum ama sonuc alamadım. sanırım dısarıda durmasından, belki de içeriye almalıyım ama içerisi de cok sıcak. neyse sonuc olarak tohumdan sonuc alamadım. beklemeye devam ediyorum bakalım.
|
roka yetiştirmeyi bende denemiştim fakat zorlanmıştım cok en sonundada böceklenmişti:((
|
tohumları inanılmaz kolay çimleniyor. pencere önü bostanı olarak alıp kayınvalideme hediye ettim çimlendikten sonra. bakalım becerebilecek mi :D
|
1 Eklenti(ler)
Rokaları geçen yıl önce saksıya, daha sonra da 2 kez bahçeye ekmiştim. Bu yıl da ekimlerini yaptım. Birkaç gün içinde çimlendiler. Merak etmeyin sizi üzmezler. Çabuk gelişirler ve bolca roka yersiniz. Son zamanlarında ortasından bir sap uzayarak yükselir. Güzel beyaz çiçekler açar, daha sonra da tohumları oluşur ve ertesi yılın ekimi için hazırlıklı hale gelirsiniz. Kışın Ankara'da yaşamaya ve gelişmeye devam ederler.
|
1 Eklenti(ler)
Bunlar da benimkiler.
|
Sayın Sakagun
Harika görünüyorlar. Salatası çok lezzetli oluyor. Ellerinize sağlık. |
Teşekkürler, saksıda bu şekilde bıraksam büyürler mi? Yoksa bahçeye mi aktarayım?
|
Her kök çok yayılarak büyüyor. Saksıda çok fazla gelişmeyebilir. Eğer imkan varsa bahçeye ekin. Birkaç ay üç öğün roka yiyebilirsiniz.:p
|
Yanlız yapmanız gereken bir şey daha var o da; biraz balık ızgara birde küçük rakı işte bu kadar :)
|
Emeği geçen herkesin eline sağlık, sayenizde roka hakkında çok şey öğrendim :-)
|
selamlar bende roka olayına girecem kısmetse (maydonoz ve kıvırcık ile) normal uzun dikdortgen saksılarla baslamayı dusunuyorum evin soguk oldugu odasına koymayı dusunuyorum (sabahları gunes alıyor ayrıca) umarım hersey yolunda gider
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bunlarda benim her sabaha kalkip bakmaktan keyif aldigim rokalarim.Canlarim benim nasilda buyuyorlar.Ben nasil yerim bunlariii
|
Selam,
bir haftadır rokalarla ilgili yazıları okuyorum ama saksıya tohum ekip roka yetiştirme hakkında hala net fikre ulaşamadım :( ne yapmam lazım? |
Sevgili tursukavurmasi hic dusunmeden yiyebilecegin kadar at tohumu topraga (ya da benim gibi kucuk meyve kasasina)... 4 gunde gorunurler :)
Benimde ilk denemelerim merak etme yalniz degilsin! |
Aldığım roka tohumlarını geçen yıl balkonda yetiştirmeye çalışmıştım ama malesef başarılı olamadım.
|
Sayin kirozdomates yarisini bahcenin kucuk bi yerine .yarisinida iceride yetistirmeye calisiyorum ilk denemem bu,suan ikisininde boyu ve gelisimi ayni.Umarim husrana ugramam bende !Bence siz yine deneyin eksik olan bisey vardir,ya da fazla ;)
|
tohumları 2 gün suda beklettim öyle ektim bahçeme 3 gün önce bugün çıkmaya başlamışlar bile :) görünce şaşırdım bu kadar çabuk olmasını beklemiyordum.
aynı zamanda hemen yan tarafına hazırladığım bölgeyede yine suda beklettiğim tere tohumlarını ektim onlarda çıkmaya başlamış ama rokalar biraz daha önde :) birde rokaları ektiğim bölgede çok karınca vardı sorun olurlar mı? onları bölgeden uzaklaştırmak için ne yapmam gerekiyor. |
forumda bu sene roka ya ilgi yok galiba :( henüz 4 günlük olan rokalarım:D
http://img851.imageshack.us/img851/7778/img9787n.jpg |
genelde farklı baslıklar acılıp kalıyor, bende hem bahcede hem balkonda saksıda roka yetistirenlerdenim, rokayı 3 ogun yiyebilen biri olarak heves edip basladım.
yalnız en önemli uyarım sık ekmeyin rokayı, cunku devamlı icten yeni yeni devamlı dallar uzanıyor yeni roka yaprakları acılıyor, ve cok sıkısık oldugunda büyüyemediginden, kucuk kucuk kalıp tohuma kacıyorlar, |
Alıntı:
teşekkürler. genişçe bir alana ektim aslında ama güzel bir şekilde dağıtamamışım :( birkaç yerde sık sık diğer yerlerde tek tük çıktılar. büyüme süreçleri nasıl peki bu rokaların, bayağı hızlı çıktılar ama büyümüyor gibiler :( |
Alıntı:
|
tohumları serptikten sonra sulama yapmak gerekli midir?
|
Alıntı:
|
Roka Son Durum , Tohuma Kacan Grup ;
http://www.agaclar.net/forum/attachm...8052012429.jpg |
Bu sayfayı okuyunca dayanamadım, gittim roka tohumu alıp diktim bahçeye. Yaklaşık 1 m kare.
Gölge serin bir yere diktim. Umarım bu mevsimde olur. |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025