![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sadece küçükbaş hayvan gübresine ekilmiş sanırım |
Alıntı:
Acı biber güzeldir :cool: ama bu kadar acısı yenir mi, yenebilir mi bilemiyorum.Çünkü henüz bu türün tadına bakamadım. Niyetimiz turşulara birer ikişer atmak ve seyreltip acı sos yapmak... Saksılarda sadece keçi gübresi yok. 1 ay kadar önce ormandan çam ağaçlarının altından yüzey toprağı getirdim. Sönmüş keçi gübresiyle karıştırarak biberleri diktim.Şimdilik problem yok gibi görünüyor ;) |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Biberlerde son durum
|
5 Eklenti(ler)
devam
|
2 Eklenti(ler)
devam 2...
|
1 Eklenti(ler)
artık şüpheye yer yok :eek:
|
5 Eklenti(ler)
biraz hasat yaptım
|
5 Eklenti(ler)
devam...
|
kolcay bey acısı nasıl biberlerin
|
biberin tadına hiç bakmadım acılık durumunu bilmiyorum.
|
arkadaşlar pek yeri değil ama bu biberlerden yaptığınız ve memnun kaldığınız soslar varmı acaba.Varsa tariflerini paylaşabilirmisiniz.
|
Dünyanin En Aci Biberi Denemek Istiyenler "carolina Reaper GittiGidiyor'da 297772548
bu satıcının biberleri gerçekmidir çakmamıdır? |
Alıntı:
Edit:Satıcının diğer ürünlerinede baktım orda birkaç farklı foto var onlarada carolina demesene ragmen morugaya daha çok benziyor |
5 Eklenti(ler)
izin bitti eve döndük yeni resimler ekleyelim.
|
4 Eklenti(ler)
resimlere devam
|
Elle ellemeyin diyorlar bu biber için ama canınız yanmasın sonra
|
Alıntı:
|
bugün biberi test ettik. kahve makinesinde öğütüp pul biber gibi yaptım. moruga scorpionlarıda aynı şekilde yapıyordum. işyerinde arkadaşlarla yemekte önceden çorbaya attığımız moruga scorpionun yarısı kadar carolina reaper atıp denedik.
sonuç; acıya dayanıklı değilseniz sakın yemeyin. |
Alıntı:
|
Erkanbey Allah aşkına ilk olan biberlerin hiç benzerliği varmıydı carolina reapere. aslından bazılarının neden benzediğini bazılarınında neden hiç benzemediğini biraz çözdüm. fırça ile döllediklerim hiç benzemiyor. ben izinde iken kendi kendine döllenenler ise kuyruğuyla falan şüpheye yer bırakmayacak şekilde carolina reaper oluyor. biberi kesinlikle suzuz bırakmayın. çok su bitkinin köküne zararmış falan bırakın.otomatik sulama makinası var 4 numara saksıya 6 saat ara ile 1,5 litre su veriyor.bol bol sulamaya başladığımdan beri biber çiçek dökmeyi azalttı kendi kendine döllenmeye ve biberleride irileşmeye başladı. son olarakta sanırım bu biber nemi hiç sevmiyor. yaşadığım yerde su bol dolayısı ile geceleri nemde oluyor. nem oranı arttığında çiçek polenleşmeyi sağlayan tüplerin olduğu yerden kopuyor.
|
5 Eklenti(ler)
Son durum...Hala carolina mı değil mi emin değilim
|
5 Eklenti(ler)
Devam
|
5 Eklenti(ler)
devam 2
|
son resimlerde kuyruk resimde çıkmamış sanırım ama ilk resimlerdeki biberler carolina reaper.
|
Alıntı:
|
millet carolina reaperin orjinalini bulunca foruma uğramaz oldu.
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Yeni resim ekleyip burayi biraz hareketlendireyim.
Biberlere bol su vermeye basladigimdan beri firca ile hic dolleme yapmadim. Hem biber sayim artti hemde hepsi kuyruklu olmaya basladi. Suan uzerinde enaz 50 biber var ve yenileride olusmaya basladi. Biberlerin dis yuzeyi puruzsuz gorunuyor ama bunlar daha cok kucuk. Buyudukce uzerinde tirtiklar cikiyor burusuk hale geliyor. |
kolcay beyden başka biber paylaşan yok :)
|
Merhaba Arkadaşlar;
Bugün istanbula ayak bastım ve maalesef bütün biberlerimi kaybetmiş bulunmaktayım. Ben trabzonda iken çıkan fırtına biberlerden çoğunu kırmış geçirmiş ve sulama sistemide bozulduğu için hepsi telef olmuş durumda. Maalesef ki bu sene de o kadar çabaya ve masrafa rağmen bibere ulaşamadım. Görüyorumki sizler amacınıza ulasmiş bulunuyorsunuz en azından bununla avunuyorum :) Kolcay Bey sizden ricam ücreti mukabilinde bana tohum göndermeniz. Artık biliyoruz ki Sizde ki biberler carolina reaper :) Hcgo dakilerde ******. Şu yıldız koyduğunuz biberden tohum alabildinizmi merak ediyorum? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
reaper diye beklediğim biberlerin 2 saksısı 7 pot primo orange çıktı :(
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Benimkiler meyve tuttu sizdekilerle kıyaslarmısınız carolina yolunda ümit vaat ediyormuhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...4dc07b0e8c.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...7a032808e1.jpg
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:57. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025