![]() |
Alıntı:
|
Ben öğlen 13.50 de oradaydım.
Elinde baya vardı. Merak ettiğim için 2 tane aldım. Akşam birini çiğ olarak tükettim, çok beğendim. Bu hafta yine alırım :) |
Kac senedir bulamiyorum adana gibi yerde satilmiyor sanirim.bana 4adet kadar gonderen olursa cok sevinirim..
|
Geçen hafta ilk çiçekleri çıktı. Donlar başlamadan meyveleri almak lazım, ama bu sene için umutlu değilim.
|
Adana'da bende hiç rastlamadım sevgili, dünyam1. İlginç gelen, ilgilendiğim bitkilerden birisi.
|
1 Eklenti(ler)
|
Sap kısmından mı filiz veriyor? Filizlerinden suya ıslattım bakalım köklenecek mi.
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Açlığa çare. :) Havai patatesten kestim umudumu, patatesleri 4 mm çapında, ne de yemekler yapılır onlarlaaa... Beğendim bu kabağı. |
Filiz veren kısmı üstte kalacak şekilde toprağa dikeceksin. Biraz daha uzasın.
|
Nerden buabilirim bu kabagin tohumunu ?
|
evet bende arıyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim.
|
2 Eklenti(ler)
Suya koyduğum çelikler köklenmedi. Tabakta yan duran meyvelerin uç kısmında hareket var. Pencere kenarında dik duranda ise haraket yok.
|
Alıntı:
|
Bir saksıya koyduğum iki kabak ev içinde hemen filizlendiler. Şubat soğukları geçmeden bahçeye dikemeyeceğim için balkondaki bir dolaba koydum. Filizler büyümeye devam ettiler. 15 Martta yazlıkta toprağa aktardığımda filizler 1 metreyi bulmuştu. Yağmur sonrası olduğundan toprağın ıslaklığına güvenip başka bir işlem yapmadan döndüm. Sonrası için sürekli yazlıkta kalan bir dostumdan sulamasını rica ettim. Bakalım bir kazaya uğramadan büyütebilecek miyim?
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Gelişti ve çiçek açmaya niyetlendi.
Eklenti 542588 Büyük umutlarım var, işyeri bahçesinde boy boy yetiştirmek gibi 😊 |
1 Eklenti(ler)
|
Bizim burda sıcaklıklar yeterli gelmedi bir dahada denemedim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Merhaba Güler hanım. Bilmiyordum pardon. :)
|
1 Eklenti(ler)
Dikenli kabaklarıma kavuştum.
Bol sulamadan hoşlanıyor oldukları öğrendim. Bu sefer birini bahçeye, birini de büyük saksıya ekeceğim. Eklenti 592355 İkisi de mücver olacak :) |
İyi yapılmış mücveri pirzolaya değişmem. Lütfen nasıl olduğunu yazın.
|
Sevgili Fatma Kochan mücver yapıldı ve tüketildi.
Rejimde olduğum için un eklemedim ve fırında yaptım. Oğlum ve ben bayıla bayıla yedik. Dikenleri nasıl temizleniyor acaba, kolay bir yolu var mı:confused: O konuda zorlandım baya. Ekilen ikili yaprak çıkarmaya başladı bile, marttan sonra bahçeye nakil olacaklar. Teşekkürler. |
Merhaba Sevgili Jezebel hanım.
Oh sevindim afiyet olsun. :) Sizinle o gün karşılaşa bilseydik, size anlatacaktım. Ben önce, bir mutfak havlusuyla orta kısmından tutup, uç kısımlarını kesiyorum, kesme ahşabına diklemesine koyup, yukarıdan aşağıya doğru sadece dikenlerini sıyırıyorum. Kedi mahsulüm olduğu için kabuklarıyla pişire biliyorum. Havuç ve Patates kesme bıçağıyla soyabilirsiniz. Zaten bir kaç gün beklerse dikenleri yumşuyor. Mücvere Patates eklerseniz nefis oluyor, birde ben kabakların suyunu asla sıkmıyorum ( bence) asıl lezzet suyunda, posa yemek istemem. Sevgiler. |
Diken kabağının tohumu bulunur mu acaba yoksa sebzesinden mi üretiliyor.Tohumundan nerede bulabilirim yardımcı olacak arkadaş var mı acaba...
|
2 Eklenti(ler)
Kabakları oldukları gibi toprak yüzeyine koydum.
Az toprakla örttüm. Bu resim eski, şu an bunun iki katı daha uzunlar. Eklenti 608588 Eklenti 608589 Tohum olmaz, varsa da ben bilmiyorum. |
1 Eklenti(ler)
Buda benim diken kabağım.
bir ay falan olmuştur toprağa yarı gömdüm gelişmesi şimdilik güzel gidiyor. |
2015 Kasım'da aldığım 2 kabağı baharda toprağa gömmek için soğukta dursun çimlenmesin diye buzdolobının sebzeliğine koydum. Ona rağmen ikisi de çimlenip uzadılar. Götürüp yazlığın bahçesine yarıya kadar gömdüm. Baharda gittiğim zaman yerinde yeller esiyordu. Artık ne olduysa bilemedim. Bu sene her zamanki satıcıdan (Güzelbahçe Yaka pazarından)bu işin sırrını sordum. Kabakları alüminyum folyoya sararak saklarsam çimlenmeyeceklerini söyledi. Bu kez bahara kadar böyle saklayacağım. Bakalım çimlenmeden kalacaklar mı?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025