![]() |
1 Eklenti(ler)
|
Diken kabağının dayanabileceği en düşük sıcaklık ve en yüksek sıcaklık kaç derecedir?
|
Alanya da kızarttıktan sonra talaturlayarak yeriz çok severim 😍 tohum yok kendiliğinden çimleniyor .
|
Diken Kabağı
Tesadüfen rastlayıp birisini tohum olsun diye aldığım diken kabağını aralık ayı sonunda toprakla buluşturdum.Saksıya ektiğim kabağım, mutfakta cam kenarında, şimdi 60-70 cm kadar oldu.
Ağaçlar.net'ten bitkiyi tanıdım, bilgi sahibi oldum. Herkese teşekkürler. Yarım santim kalınlığında halkalar halinde kesilmiş dikenli kabaklara avakado sos sürerek yemiştik ve çok beğenmiştik. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
Demek kabak toprağa gömülüyor,ben bugün kabağın içini açıp çekirdeği çıkarıp saksıya öyle ekmiştim,o şekilde çimlenmez mi acaba? Gerçi göreceğiz.Yanlız bu kabak öyle böyle büyümüyor bildiğiniz üzüm asması,benim çiftçilerden bir tanesi tohumu olmuyor onun filan demiştide olmaz öyle şey deyip baya tartışmıştık,ben içini açınca bir sürü tohumla karşılaşırım diye düşünürken 1 tane tohumla karşılaşınca şaşırdım doğrusu,o da çok tohuma benzemiyor herhalde daha zamanı var deyip yinede o şekilde tohumları saksıya ektim,umarım çimlenirler.Keşke buraya baksaydım içlerini açmadan önce :(
|
İçini açıp çıkardığım çekirdekler çimlenmediler ,şimdi bir tane daha edinip kabağıyla birlikte yarısına kadar toprağa gömdüm bakalım kaç günde çimlenecek..
|
Sayın Devran bildigim kadarıyla kabagı hemen topraga gömmüyorsunuz.Mutfak gibi nemli bir yerde cam önüne koyuyosunuz o filizleniyor.Nisan -mayıs gibi dısari dikiyorsunuz.Ama sıcak iklim bitkisi.Bu sene ben denedim hatta 2 tane diktim.Sarmasik gibi büyüdüler gelişimi cok güzeldi.Lakin ekim sonu geldi hala cicek acmadi ve sonunda dona yakalandılar..
|
Alıntı:
Çok teşekkürler sanki toprağa yarıya kadar gömülüyor o da kendi çimleniyor anlamıştım ben,nemli bir yer ayarlayayım,zorlu bir bitkiymiş gerçekten. |
Merhaba arkadaşlar ben yaklaşık beş yıldır dikenli kabak yetiştiriyorum ilk kez bu yıl ürün aldım,yanlış yer seçimi yapmışım önceleri,bol güneşli yerleri seviyor,çok gelişip yayılıyor benim bahçemdeki tüm ağaçları kapattı.Yetiştirilmesi oldukça kolay,tohumlukları mümkün olduğu kadar geç koparıp serin bir yerde bekletmek lazım hemen filizlenmemesi için.Ocak,Şubat gibi ılık bir yere alıp filizlenmesini bekleyip filizler iyice uzayınca Mart ayı gibi kalıcı yerine dikiliyor,kabakları yan yatırıp filizleri yukarıya bakacak şekilde üzeri toprakla kapatılıyor bol suyu seviyor. Bana tozlaşmasını sağlamak için çift dikin demişlerdi ama ben kabak gelişip tüm bahçeyi kaplayınca dalları seyreltmek için budadım yanlışlıkla ikinci kökünüde budamışım.Tek kökten gelişip ürün verdi.
Bolca güneş su ve kuvvetli bir ağaç dibinde şahane gelişiyor ama adı üstünde Chayote,Kasım kabağı, dikenli kabak bazı yerdeyse Rodos kabağı deniyor kışları soğuk geçen iklimleri sevmiyor.Aztekler zamanından beri yetiştirilip tüketiliyormuş bu arada. |
Tesekkür ederim sevgili Sernur senin bilgilendirmen daha iyi oldu.Tecrübe herzaman en dogrusudur😊
|
Tat olarak bir farkı var mı ki?
|
Alıntı:
|
Kış başı yetişen ve kabakla yapılan her türlü yemek yapılabilen besin değerleri ve vitamin mineral yönünden zengin ve zahmetsiz,hiç uğraştırmayan ve bol verimli bir sebze.
|
Dikenli kabak
2 Eklenti(ler)
Bende 2 adet edindim. Önce diktim fakat uyarı üzerine söküp yan yatırdım mutfak penceresi yanında. Bir tanesi filiz çıkarıyordu bile. Şubat sonu yan olarak toprak üstüne koymak yeterliymiş. Bir filiz yukarı giderken kök kısmı aşağı toprağa saplanıyormuş. Bu sene deneyip göreceğiz.
|
Ben Muğla'da yaşıyorum, bu kabaktan var ama bekletiyorum, yeni cimlenmeye başladı. Toprakla ne zaman bulusturmaliyim?
|
Muğla'da yetiştirip ürün alabilirsiniz. iklimi diken kabağına göre müsait. Trabzon'da yetişmez sıcağı seven bir tür.
|
Tohum olarak kullanmak üzere bir kaç tane kabak edinmek istiyorum.
Kaş'ta yaşıyorum, sanırım iklim çok uygun. Söz veriyorum, ürün alabilirsem seneye tohum paylaşım etkinliğinde paylaşacağım. Yardımcı olabilecek var mı?(Kargo ile göndermek, ücret karşılığı göndermek ya da nereden edinebileceğim konusunda bilgi olabilir.) |
Alıntı:
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Mevsimi mi değil diyeceğim ama burada pazarda hiç karşılaşmadım. Belki Kaş'ta bilinmiyor. Antalya ya da Muğla'da, pazardan alıp bana kargo ile gönderecek bir iyiliksever bu mesajı görür umarım :)
|
1 Eklenti(ler)
Filizlenmiş chayote' yi toprağa geçirirken neresinden kök saldığını gösteren çok güzel bir foto... Kabağı edinip de nasıl dikileceğini bilemeyenler için bir fikir verebilir.
|
2 Eklenti(ler)
Kaç yıldïr hep toprak üzerine koyup köklenmesini bekliyordum. Bazen çürüyüp fire verirdi. Üst resime internette rastlayınca bir de böyle denemek istedim. Elin oğlu yapar da biz yapamaz mıyız yani...:D:D
Bu şekilde iç mekanda küçük saksıya koyup iyice köklenmesini bekleyeceğim. Daha sonra dışarıya 60 litrelik büyük saksıya alacağım Önce içi su dolu bardağa kabağı suya temas etmeyecek şekilde oturtuyoruz.( resimlerken bardağın içine düşürdük) Tabii bu işlem iç mekanda bol ışık alan ve soğuk olmayan bir yerde yapılırsa iyi olur. Garibim suya erişebilmek için iyice uzuyacak. O uzadıkça biz suyu azaltacağız. Yani bir nevi çölde bedevi işkencesi yaşatacağız.:cool: Yeterli uzunluğa eriştiğinde oradan alıp doğru saksıya. Havalar uygunsa bahçedeki yerine. |
Alıntı:
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Alıntı:
|
Alıntı:
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Günaydın tüm dostlara...
Bu kabağın normal kabağa göre üstünlüğü nedir? Yani tadı mı güzel de herkes böyle heves ediyor öğrenebilir miyim tadan varsa? |
Alıntı:
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
[QUOTE=AkisSoftware;1560756]Günaydın tüm dostlara...
Bu kabağın normal kabağa göre üstünlüğü nedir? Yani tadı mı güzel de herkes böyle heves ediyor öğrenebilir miyim tadan varsa?[/QUOTE Hiçbir üstünlüğü yok, hatta normal kabaklara göre eksisi çok bence. Lezzetlendirmek için bir sürü şey ekliyorsunuz pişirirken. Belki taze olarak rendeleyip salatada farklı bir lezzet alabilirsiniz. Niye bu kadar peşinden koşuyorum çünkü çok nadir bir bitki. Benim de en büyük zaafım nadir bitkiler. Ayrıca tam da arkamızda ikamet eden emekli astsubay Kenan beyi kıskançlıktan çatlatayım diye.:D:D:D |
[quote=Lonicera;1560794]
Alıntı:
Adamın şimdiye ikiye parçalanması gerekirdi sizdeki bitkilere bakarak... Yurtdışında 1 adet tohumunu 5euro fiyatla satıyorlar yanlış görmediysem. Tadı güzel olsa uğraşılırdı. İnsana zor gelen şeyler hep hoşuna gidiyor sanırım... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:06. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025