agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Balkon Bahçeciliği (https://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/)
-   -   Diken Kabağı (https://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/2945.htm)

gurbik67 14-10-2010 21:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güngör Salman (Mesaj 703525)
Sayın gurbik67, bildiğim kadarıyla çok yıllık bir bitki belki seneye meyve verir.

sayın güngör teşekkür ederim iyiki burayı okumuşum az daha söküp atacaktım.
çıkmayan canda umut var demekki , belki verir

athena -asena 14-10-2010 21:59

diken kabağının büyemesi duracak gibi değil incir ağacı sardığı yetmedi ordan da aşağı sarkmaya başladı bildiğiniz bir ahtopot gibi .

almira 17-10-2010 23:33

3 Eklenti(ler)
Sevgili Lale76'nın gönderdiği diken kabaklarını bir güzel katlettikten sonra imdadıma sevgili Dontfat yetişmişti. Sağolsun kendisi filizlenmiş çok güzel bir kabağı özene bezene nemli bezlere sararak ptt kargoyla göndermişti. Yeni açtığımız bahçeme dikmiştim. Şimdiye kadar diğer arkadaşlar gibi sadece yeşil aksağamı gelişiyordu. Bu gün müthiş bir sürprizle karşılaştım. Sanırım benim kabağım meyve veriyor.:D Çook çok teşekkürler sevgili Dontfat.

İlk fotoğraftakiler erkek çiçekler. Onlar meyve vermiyor. Sadece döllenmeyi sağlıyor. Dişi çiçeklerin de fotoğrafını çekmiştim ama fotoğraf kalitesi çok kötü olmuş onları yayınlamıyorum. Diğer fotoğraftak minik diken kabağım.:D

athena -asena 18-10-2010 17:45

sayın almira ; sizin diken kabağını gördükten sonra benimkinede bakmaya gittim o da çiçek açmaya başlamış bizim buranın sıcaklığı yeterli gelirmi acaba.inşallah büyür.

gurbik67 19-10-2010 20:02

sayın almira akdeniz iklimine sahip olmanız diken kabağına sahip olmanızı kolaylaştırıyor. bizimkiler sadece yemyeşil uzayıp gidiyor , biz de inşallah seneye sahip oluyoruz.

almira 19-10-2010 21:16

Sayın Athena-asena; ne güzel. Sonunda diken kabaklarımız meyve vermeye niyetlendi galiba. İnşallah bol ürün alırız.:D

Sayın Gurbik67; diken kabağımdaki çiçekleri bu hafta sonu gördüm. Akdeniz ikliminde bile çiçeklenme bu mevsime kalmışsa sanırım yakında sizinkiler de çiçeklenir. Bize gelen meyveler Kasım- Aralık ayında gelmişti. Bakalım bizim meyveler büyüyecek mi? İnşallah siz de yakında çiçek ve meyveyi görürsünüz. Benim şu an için endişem; kabağımı yaylaya dikmiş olmam. İnşallah kışı donmadan atlatır.:(

gurbik67 20-10-2010 19:01

sayın almira;
mesajınızdaki resimleri gördükten sonra benim kabaklara bakayım dedim, ne göreyim sizin resimdeki gibi kabaklar oluşmaya başlamış.

geriye doğru baktığımda sayın todor un 17. mesajı var, haliyla aylardan kasım demekki diken kabağı kasım ayında hala oluşmaya devam ediyor.
eğer o resim kasım ayına aitse bizimkilerde o zamana kadar büyür.

Todor 21-10-2010 07:47

Evet, fotoğraf kasım ayına ait.
Fakat bulunduğum coğrafyada kabaklar olgunlaşmadan don görüldüğü için ben tohumluk meyve toplayamadım. Daha yumuşak iklimlerde yetişebiliyor ancak. Veya serada.

almira 21-10-2010 13:27

Sayın Gurbik67; bunlar ne güzel haberler. İnşallah hepimiz istediğimiz verimi alabiliriz.

Sayın Todor; uyarınız için teşekkürler. Daha önceki mesajlarınızdan da kabağınızı dondan kaybettiğinizi okumuştum. Benim de tek korkum o. Kabağımı diktiğim bölge deniz seviyesinden yaklaşık 750-800 m. yukarıda. Haliyle kışın don görülüyor. Kabağımı korumak için bir çare düşünmeliyim ama şu an koca bir ceviz ağacının tepesine doğru tırmanışta. Bu uzunluktaki kabağı korumak için ne yapmalıyım bilemiyorum.

gurbik67 21-10-2010 20:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Todor (Mesaj 707389)
Evet, fotoğraf kasım ayına ait.
Fakat bulunduğum coğrafyada kabaklar olgunlaşmadan don görüldüğü için ben tohumluk meyve toplayamadım. Daha yumuşak iklimlerde yetişebiliyor ancak. Veya serada.

sayın todor size katılıyorum. beni de karamsarlık aldı gelişmesi açısından tohumluk alacağımı pek zannetmiyorum. kabakların şu anki boyutu parmak uçları kadar. seramda yok ki serada büyütebileyim, korumak için yapabileceğim hiç bir şey de yok. en azından tadına bakabilsem.

Doğayla Barış 22-10-2010 22:30

Değişik bir kabak türü,tohum temin edebilirsem ben de yetiştirmek isterim.

athena -asena 22-10-2010 23:02

sayın doğayla barış; merhaba bize de lale hanım marmaris'ten yollamıştı ordaki pazar da köylü bayanlar satıyorlarmış.

gurbik67 31-10-2010 19:40

2 Eklenti(ler)
bunlar da benim dikenlerim olursa.

almira 19-11-2010 15:45

2 Eklenti(ler)
Geçen hafta görüntüsü.

athena -asena 19-11-2010 15:49

1 Eklenti(ler)
sayın almira çok güzel büyümüşler. benimkiler gece soğuktan yanıyor . ama büyümesi devam ediyor 20 mt olmuştur 6-7 koldan burada sera lazım olması için.

taha99 20-11-2010 16:57

Çalışmalarınız için teşşekkür ederiz. Bu arada kabaklarınızda iyi gelişiyor. Umarım boyle gelişmeye devam ederler.

gurbik67 21-12-2010 21:40

batı karadeniz de diken kabağının yetişmesi maalesef imkansız. benim kabaklar ahım şahım soğuk olmamasına karşın yaprakları tammen soğuktan kurudular.

athena -asena 21-12-2010 21:51

sayın gurbik 67 ; evet sizin görüşlerinize katılıyorum . benim kide kurudu. seneye sera ortamında tekrar deneme yapacam.

egetropical 25-12-2010 21:00

Chayote veya Diken kabağının içeriği ve faydaları;
(ingilizcem zayıf olduğu için orjinal belgeyi yayınlıyorum. ingilizcesi iyi olan arkadaşların ceviri yapıp yayınlarsa daha güzel olacak)

Chayote Fruit or Sechium Edule can be eaten either raw or cooked. Choyote can also be called Sayote, Tayota, Pear Squash, Vegetable Pear, Chuchu, Chocho, Choko, Christophene, Mirliton, or even an Alligator Pear. If you look at the picture you could see how this fruit looks like a boxing glove, or an old person’s closed mouth but without the teeth :) Chayote is originally from Central America. While cooking, Chayote fruit is cooked lightly just like the Summer Squash. Some people like to enjoy Chayote Fruit with Salad or Salsa. Most of the people are mainly interested in the fruit, but its leaves, seeds, stem, and the root are also edible. About one cup or 132 grams of Raw Chayote Fruit contains these Nutrients:
- Vitamin B1, Thiamin
- Vitamin B2, Riboflavin
- Vitamin B3, Niacin
- Vitamin B5, Pantothenic Acid
- Vitamin B6, Pyridoxine
- Vitamin B9, Folate, Folic Acid (good amount)
- Vitamin C
- Vitamin E
- Vitamin K
- Choline
- Protein
- Calcium
- Iron
- Magnesium
- Manganese
- Copper
- Zinc
- Potassium
- Phosphorus
- Omega 3 Fatty Acids
- Omega 6 Fatty Acids
- Natural Fats
- Carbohydrates
- Dietary Fiber
- Natural Sugars
- Calories
- Amino Acids

The Chayote Benefits list is healthy and unique just like the Chayote Nutrients list:
- Supports cell production
- Helps protect from anemia
- Protects from homocysteine build-up
- Supports Healthy Nerve Function
- May prevent from osteoporosis
- May prevent from Alzheimer’s disease
- Reduces Irritability
- Protects from depression
- Reduces Insomnia
- Helps protect from fatigue
- Improves memory
- Reduces gingivitis
- Reduces birth defects
- Supports brain health
- Improves Spine health
- Improves wound healing
- Prevents cells from damages
- Improves gums health
- Improves teeth health
- Improves Immune System
- Protects from free radicals
- Reduces Aging
- Lowers Risks of some Cancers
- Improves Iron absorption
- Improves Lung health
- Prevents from frequent colds
- Protects from frequent infections

http://genuineaid.com/2010/02/19/cha...-and-benefits/

Sonul 26-12-2010 18:50

Bugün Antalya'da diken kabağı üreticisi bir beyle görüştüm. Diken kabağının çok yıllık bir bitki olduğunu söyledi. Verim ilk yıl bir kaç, daha sonraki yıllarda daha çok oluyormuş. Ayrıca kar olan yerlerde bu bitkinin yetişmesinin zor olduğunu söyledi. Ekim için derin bol yanık gübreli ve kireçli bir toprak karışımı gerektiğini ve derine değil üste yakın bir ekim yapılması gerektiğini ve çift olarak dikildiğini söyledi. Şimdi alınan kabakların tek tek nemsiz ve kapalı bir ortamda siyah bir poşetin içinde filizlenmesinin gerektiğini ve Mart ortalarında da dikilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca suyu çok seven bir bitkiymiş.

gurbik67 26-12-2010 19:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi athena -asena (Mesaj 729671)
sayın gurbik 67 ; evet sizin görüşlerinize katılıyorum . benim kide kurudu. seneye sera ortamında tekrar deneme yapacam.

denemene gerek yok -1 e bile dayanmıyor. bal kabaklarına bir şey olmazken o soğuktan donuyor.

athena -asena 26-12-2010 23:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gurbik67 (Mesaj 731796)
denemene gerek yok -1 e bile dayanmıyor. bal kabaklarına bir şey olmazken o soğuktan donuyor.

sayın gurbik67 ; inşallah seneye ısıtmalı serada deneme yapacam olur diye tahmin ediyorum.

Nesrinözçelik 02-01-2011 17:10

Arkadaşlar dikenli kabak tohumu temin edebilirsem ben de yetiştirmek isterim. bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

fethiyeli 26-01-2011 12:51

merhaba

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Todor (Mesaj 100846)
Geçen gün birisi bu kabaktan bana hediye etti. Anlattığına göre çok sağlam çardak gerekiyormuş. Çünkü yaklaşık 300-400 adet meyve veriyormuş.

Hasat zamanı kasım olmakla beraber, meyveler serin ortamda bu zamana kadar bozulmadan duruyormuş. Kaldı ki, ben geçtiğimiz hafta aldım meyvesini, kenarından hafif çimlenmiş. Yaklaşık ağırlığı 750 gr. Yani 300 adet meyve verse, sırf meyvelerin ağırlığı 200 kiloyu geçer. Hakikaten sağlam çardak lazım.
Kıymalı yemeği ve kızartması yapılıyormuş. Bütün kış ye.:)

*** ben lise ögrencisiyim. gıda bölümüğndeyim.. yarısma var ben bu kabagın tatLısını yaptım. bunun ıcınde yarısma ya katılacagım ıcın bılgı lazım ne kadar kalıyor mesela bu bıtkı koparıldıktan sonra bır de kjabagı olanlara tavsıyem bır kagıda sarıp koyun posete oyle dolaba koyun cunku bır bırıyle temas ettıkten sonra curuyorlar bana bılgı verırsenız tesekkur ederım.. bırde yemeklerı nasıl oluyor onuda yazar mısınız.. lutfen

fethiyeli 26-01-2011 16:20

*** ben lise ögrencısıyım fethıyde gıda bolumundeyım. yarısma var ben bu dıken kabagının tatlısını yaptım. yemegını kızartmasını dolmasını vede salatalara koyuldugunu ogrendım.... sıze bır onerım var aldıgınız kabaklar bırden fazlaysa saklama kosulları bır kagıda sarıp oyle koyun fılızlenmesınııstıyorsanız dısarıda dursun saklamnızı ıstıyorsanız.. dolapta sebze bolumunde duryor... benım tatLım 3Ü bır arada. adı. bn ve hocalarımla gelıstırdım.ıns olur bırseyler

SEMRA45 14-04-2011 12:38

çok değişik bir görüntüsü var bende yetiştirmek istiyorum tohumunu nasıl bulabiliriz

yazgan23 14-11-2011 22:05

tohumunu almak mümkünmü eğer mümkünse nerden nasıl temin edebilirim lütfen baglam6@hotmail.com adresine cevap yazarsanız memnun olurum teşekkür ederim

Baki Berk Kayalar 21-01-2012 22:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kürşad (Mesaj 347613)
Tadı nasıldır bu kabağın? Çiğ mi yenir pişirilerek mi?
Fırında mı iyi olur sebze yemeğinde mi? Yoksa tatlısı mı olur?
Deneyimlerini bizimle paylaşan yok mu?

Örnek olarak kaz üzümü ekmekten bu sene vazgeçtim, hem çok yer kaplıyor hem de az meyve veriyor, ayrıca çok aromatik olmasına rağmen tadına da bir türlü alışamadık. Onun yerine çilek fidesi dikmek daha cazip geldi.

Catania pazarlarının birinde bana bundan hediye edilmişti. Dikenli üst kısmını soyup, doğradıktan sonra patates gibi haşlamıştım. Açık yeşil renkli haşlanmış patates gibi oluyor. Tat olarak patatesten farklı gelmedi.

Olsa yine yerim. Görünümü aldatmasın, yemek için çok güzel bir bitki.

itelli 27-02-2012 18:53

bu kabagin tohumunu bende ariyorum yardimci olabilecek varsa sevinirim

dontfat 14-03-2012 17:08

Şayotun tutmasına sevindim..

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almira (Mesaj 706048)
Sevgili Lale76'nın gönderdiği diken kabaklarını bir güzel katlettikten sonra imdadıma sevgili Dontfat yetişmişti. Sağolsun kendisi filizlenmiş çok güzel bir kabağı özene bezene nemli bezlere sararak ptt kargoyla göndermişti. Yeni açtığımız bahçeme dikmiştim. Şimdiye kadar diğer arkadaşlar gibi sadece yeşil aksağamı gelişiyordu. Bu gün müthiş bir sürprizle karşılaştım. Sanırım benim kabağım meyve veriyor.:D Çook çok teşekkürler sevgili Dontfat.

İlk fotoğraftakiler erkek çiçekler. Onlar meyve vermiyor. Sadece döllenmeyi sağlıyor. Dişi çiçeklerin de fotoğrafını çekmiştim ama fotoğraf kalitesi çok kötü olmuş onları yayınlamıyorum. Diğer fotoğraftak minik diken kabağım.:D

Sayin Almira,
Çok uzun zamandır ağaçlar.net'e girmediğimden yazdıklarınızı ancak şimdi gördüm ve gönderdiğim şayotun yaşaması beni gerçekten çok mutlu etti.Size kolay gelsin.Sevgiyle dontfat.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025