![]() |
tohumdan ektiğim biberler çimlendi ve büyümeye başlıyorlur.. 4 farklı tür ektiğim için tozlaşma zamanında birbirlerinden uzak mesafede durmaları gerektiğini öğrendim,. ancak balkonda yetiştireceğim için yeterli alana sahip değilim.. bunun için bi tavsiyesi olan varmı? eğer bi çözüm üretemezsem hepsini aynı ortamda yetiştirmek zorunda kalırım. bu durumda birbirine benzeyen biberlerim mi olacak???
|
Alıntı:
|
Paylaşımcı-Dost AĞAÇLAR.NET Duyarlılıklarına; ÇOK ÇOK; TEKRAR TEKRAR TEŞEKKÜR Ederim!
Saygıdeğer AĞAÇLAR.NET Dostluklarına: Süs Biberi Yetiştiriciliği İçin; Duyarlı AĞAÇLAR.NET Dostluklarının, Süs Biberi Çeşitliliğinden İstifade Edinmek İstiyorum!. Süs Biberi Çeşitliliğine Sahip Olan, Duyarlı AĞAÇLAR.NET Dostluklardan; Doğal Tohum Örneklerinden Elde Ederek, Süs Biberi Yetiştiriciliği Üzerine, Kendimi Geliştirmek İstiyorum!. Bahçemize; 8-10 Metrekarelik, Küçük Bir Sera Yapmıştım ve İçersinde, Kış Mevsimi Zamanında Da, Örtüaltı Süs Biberi Yetiştirirebilmeyi Umut Ediyorum!. Geniş Bir Balkonumuz Var. Balkonumuza Da, Kış Mevsimi Şartlarında, Süs Biberi Yetiştiriciliğine Elverişli, 10 Litrelik veya 19 Literlik Hazır Su Şişesi Kullanımı ile Sağlamayı Düşündüğüm, Küçücük, Adına "Hazır-Pratik Sera" Diyebileceğim, Örtüaltı Sistem Geliştirme Çalışmalarıma Başlamayı Düşünüyorum!. Şu An İçin, Bulunmuş Olduğumuz Konum Gereği , Akdeniz İklim Koşullarına Göre: Kış Mevsiminde De, Süs Biberi Yetiştirilebilir İnşallah, diye Umut Ediyorum!. Benim Amacım; Süs Biberi Tohum Çeşitliliğine ve Bereketine Ulaşmaktır!. Ve de, Çoğalmayı Düşündüğüm Süs Biberi Çeşitliliğine Ait Tohumlarımızla: Duyarlı AĞAÇLAR.NET Dostlukları ile Olan Paylaşımlarımıza, Devamlılık Kazandırabilmektir!. Ben; PAYLAŞIMLARIMLA: DOSTLUĞA BİR KATKIM OLABİLİRSE: Huzur ve de Umut Bulacağım!. Bu Düşüncelerle; Bana Örnek Teşkil Eden, Paylaşımcı, Tüm Duyarlı AĞAÇLAR.NET Dostluklarına, ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR Eder, SAYGILARIMI Sunarım!. İYİ Kİ VARSINIZ!. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sevgili Kemal Kabcık, adresinizi özelden verin, elimdeki tohumların hepsinden göndereyim. Çalışmalarınızda başarılar. |
Paylaşımcı-Dost AĞAÇLAR.NET Duyarlılıklarına; ÇOK ÇOK; TEKRAR TEKRAR TEŞEKKÜR Ederim!
Paylaşımcı-Dost AĞAÇLAR.NET Duyarlılıklarına; TEŞEKKÜR ve SAYGI ile: Saygı ve Selamlarımı İleterek; Huzur ve Umut Dileyerek, Size, ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR Ediyorum!. Paylaşımcı Duyarlılığınız, Her Daim Huzur ve Umutla Yüzleşsin ve Huzur ve Umudunuz Hep Daimi Olsun!. SAYGILARIMLA!. TEŞEKKÜRLER!. İYİ Kİ VARSINIZ!. |
arkadaşlar merhaba mersinden aranıza yeni katıldım
bende biber meraklısıyım bu tohumlardan nasıl bulabılırım teşekür ederim |
Forumda satış yapan arkadaşlarımız var, onlardan temin edebilirsiniz.
|
arkadaşlar sipariş ettiğim biber tohumları geldi şimdi
nasıl bir yol izlemeliyim |
Alıntı:
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=31 Buraya göz atın derim. |
Alıntı:
Sizin tohumların çimlenmemesi tohumlarınızın hibrit tohum olması,toprağın dengeli sulanmaması, aşırı sulama sonucu çürüme oluşması, veya toprağının kuru olması sonucu tohum çimlenmeye bilir. Saygılar |
hoşbulduk bahtiyar bey siz nasıl bir yol izliyorsunuz...
birde benim hazır aldığım biberlerim var yaprakları buruş buruştu nedendir acaba |
Sevgili bozkurt777;
Resim yüklemeniz mümkünmü?Ben genelde şubat ayında çimlendirir ve balkon serama alırım.Nisan ayında da bahçeye veya saksılara dikerim.Kullandığım toprak humuslu toprak+yanmış hayvan gübresi.Tohumları bu karışımda çimlendirir ve fidanlarıda bu toprağa dikerim. |
3 Eklenti(ler)
bu biberleri hazır aldım 20 gündür bakıyorum..
yeni ektiğim biberlerde ne zaman gübre(güvercin) kulanabilirim |
Güvercin gübresi kullanmayın yakabilir.Yanmış küçükbaş hayvan gübresini kullanın.Sulamayıda aşırı yapmayın. Tüm bitkile su isteklerini yapraklarını salarak dış görünüşleriyle belirtirler.O zaman sulayın derim. Gübreyi toprağın üstünü kapatacak şekilde serin sulamayı yapıp bir kaç gün sonunda saksıdaki toprakla gübreyi karıştırın.(Yani çapa yapın)
Saygılar |
vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı teşekür ederim bir sonum olacaktı bir biber tohumu var adını bilmiyorum resimlerini yükleyeceğim
bir bakarsanız sevinirim |
2 Eklenti(ler)
bu biber cinsinin en büyükleri bunlar
|
Merhaba
Şaşırttığım süs biberleri tutmuyorlar. Köklerini zedelemeden alıp gerçek yerlerine dikiyorum ve biraz suluyorum ama anında kendilerini bırakıyorlar. Nerede yanlış yapıyorum? http://i40.tinypic.com/4u8gnb.jpg |
Biberlerimi kaybetmeye devam ediyorum.Yardıma ihtiyacım var:(
|
ektikten sonra, tutana kadar gölgede bırakmayı deneyin.
|
1 Eklenti(ler)
bunlarda benim yeni ektiğim biberlerim:dilli:
|
1 Eklenti(ler)
Çiçeklerini çıkınca eklerim yakındır inşallah
|
1 Eklenti(ler)
geçen yıl fide olarak almıştım. kışı balkonda geçirip tüm yapraklarını dökmelerine rağmen yeniden meyve verdiler. bu da son halleri
|
3 Eklenti(ler)
Bunlar da benim sus biberlerim. Bolivian rainbow olabilir mi bunlar, bilen var mi?
3nolu resim - onlar once mor (siyaha yakin) oluyor, sonra koyu yesil, en son kirmizi. Hala cicek aciyorlar. |
Alıntı:
|
merhaba arkadaşlar ;
elınde cesıtlı tohumu olan arkadaslar var ıse bu tohumlardan bende yetıstırmek ıstıyorum ve tohum konusunda yardımcı olabılıecek arkadaslar var ıse haberlerını beklıyorum 4 gozle... |
Değişik tohum elinde olan varsa cidden güzel olur böyle paylaşılması.Özellikle white habanero olan ya da değişik biber tohumları daha bi şahane olabilir.Bende ayırdım bu sene hepsini tohumluga kalan olursa bende verebilirim
|
harıka sevınırım.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025