![]() |
1 Eklenti(ler)
Yetiştirdiğim Marbles türü beyaz yuvarlak biber
|
1 Eklenti(ler)
Yetiştirdiğim türlerden bir başkası da tatlı bir biber türü olan Kırmızı Cherry.
|
Tebrikler çok hoş görünüyorlar.SEVGİYLE KALIN...
|
1 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim.
Bu da White Habanero (Beyaz Habanero). Habanero türü acılığı konusunda meşhurdur. Yeşil oluşan biberler önce sarıya sonra ise kremsi beyaza dönmektedir. 1 kök biberde 100 lerce biber aynı anda bulunabilmektedir. |
hocam müthiş güzel yrtiştirmişsiniz tebrikederim, başka bitkilerinizde varmı ?
|
Bende de epeyce biber türü var.Ama yerim olmadığından balkonumda irili ufaklı 60 kadar saksıya 25-30 tür ektim.Gerçekten biberler iyi gözüküyor.Bu arada İYİ BAYRAMLAR...
|
White Habanero TÜRÜ BENİMDE HOŞUMA GİTTİ TOHUMUNDAN BULUP EKİCEM
|
1 Eklenti(ler)
Bu biber türünün adı da Topepo Rosso. Yeşil olan biber olgunlaştığında kırmızı renge bürünmekte. Bu haldeyken Topepo Rosso türü biber domatese benzemektedir. Tatlıdır.
|
Teşekkürler güvercin01 sizinde bayramınızı tebrikederim.
|
Arkadaşlar Elinde F1 olmayan Biber Tohumu olan arkadaşlar benimle bağlantı kurabilirlermi. Tohum değiş tokuşu yapmak istiyorum. Fakat Türk yerli türler olursa çok iyi olur. Çarliston , paprika , kandil , sivri biber , urfa biberi , karaisalı biberi gibi.
|
sevgili zara ellerinize,emeğinize sağlık hepside bir birinden güzel.Benim gibi süsbiberi delisi için çok güzel.Tohumları nerden temin ettiniz acaba?
saygılar |
1 Eklenti(ler)
Fidesini pazardan süs biberi diye almıştım, kış aylarında kurumuyor baharda tekrardan filizleniyor.
Meyveleri yeniliyormu? bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum. Meyveleri olgunlaştıgında tohumundan isteyen arkadaşlara gönderebilirim. |
SÜS DOMATESİ
Serin vir ortamda yetişir. Balkon ve bahçe bitkisidir. Ayda bir vitamin verilmelidir. Bol su sever. 14.1.2008 YENMEZ... |
Diğer ismi CUFFEA Q14 Süs domatesi....
|
Benim biberlerim şu sıralar çiçek açıyor ama çiçekler bir süre sonra saplarıyla beraber dökülüyorlar. Sebebi ne olabilir acaba? Dışarda duruyor şimdilerde. Soğuktan olabilir mi?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
dökülen çiçekler
Alıntı:
Saygılar.. |
Benimde acemi çiftçi ile aynı sorunum. benimkilerin bir kısmı dökülüyor bir kısmı büyüyor. ancak dökülen kısım olgunlaşanlardan epey fazla. Kimisi (dökülenlerin yarısı diyebilirim) çiçeğini döküp meyveye dönmüşken dökülüyor. hemen her gün suluyorum. bir ara suyu kestim meyveleri gelişsin diye, üzerindekilerin hepsi döküldü :) suyu kesmeye korkuyorum o yüzden. yaprakları filan çok sağlıklı. Keyfi yerinde gibi ama derdi ne almayamadım.
iyi akşamlar... |
3 Eklenti(ler)
Mini süs biberim geç dikilmesine rağmen çok güzel biber verdi. :p
|
Süs biberlerinin ( çok acı olanlarının ) zayıflatıcı etkisi , olduğunu biliyormusunuz? akşam yemeğinde sadece çorba ile acı süs biberi yiyin , bağırsakları çalıştırır.
|
1 Eklenti(ler)
Bunlar da annemin süs biberleri.Ben bayıldım.Bu sene mutlaka yetiştirmeliyim.
|
Resimdeki gül biberleri tohumluk olmuş tohumlarını alabilirsiniz. Bu biberlerin yaprakları tatlı kökü çok acı olur, dikkat ettiyseniz hafiften aromalı bir kokusu var , birde bu bibrleri turşu yapınca acısı gitti.
|
Onlar Trabzonda.Annem ziyaretime gelirken getirecek. Sabırsızlıkla yetiştireceğim günü beklemek kalacak bana da:)
|
LİVADİ
Lazca'da kocakarıların evlerin önünde yeşillik yetiştirdiği küçük bahçeye verilen ad. Bu tanım doğrumu google den buldum da.SELAMLAR... |
Bunlar için ATOM BOMBASI denilebilir mi? :)
|
Bolivya ve Trinidad
Alıntı:
Zara Resimlerindende görüldüğü kadarıyla çok güzel yetiştirmişsiniz. Süs biberi yetiştiriciliği konususunda oldukça kabiliyetlisiniz. Elinize sağlık. Sizdem ricam. Elinizde bolivyan ve trinidad toumlarından varmı eğer varsa gönderebilirmisiniz? İlginize şimdiden teşekkürler. |
arkadaşlar elimdeki süs biberi tohumlarını ekme zamanı geldimi acaba ?Yoksa mart sonunumu beklemeliyim ne dersiniz?
|
Ben bugün ektim, saksıları mutfak penceresinin önüne koydum. Arap biberi, inci biberi ve sarı ampul domates tohumlarımı ektim.
|
köknar acaba elinde bi kaç tane daha tohum kaldı mı
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:26. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025