agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Balkon Bahçeciliği
(https)

Beğeni Düzeni188Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 27-03-2014, 19:30   #11
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-03-2014
3 çeşit tohum , sıfır bilgi .

Merhaba arkadaşlar/abiler . Yaklaşık bir haftadır bilgilenmek için forumu okuyorum ve benim gibi yeni başlamak isteyenlere en çok gelen tavsiye bir an önce bir yerden başla !
Bende , öyle yaptım . Şu an elimde 3 çeşit tohum var . Teorik olarak biraz bilgilendim fakat hala kafamda bir sürü soru var . Yanıtlarsanız çok sevinirim .
Bugün Koçtaş'tan maydanoz, biber ve hıyar tohumu aldım . Hepsi paketli . Şu an resim yükleyemediğimden paketlerde yazanları sizlere aktarayım :
1 ) Biber tohumu : marka : verve , üzerince çarliston biber yazıyor ve paketin arkasında sadece garanti koşulları ile tohum standartlarına uygunluktan bahsedilmiş.
2 )Hıyat tohumu : marka :vilmorin . badem hıyar . düzgün şekilli , çekirdeksiz, melez çeşittir yazıyor .
3 ) Maydanoz tohumu :marka vilmorin . İri yapraklı , italyan , mutfak otu yazıyor.

Bunların haricinde pek bir bilgi yok . Sorularıma gelince .
1 : Maydanoz tohumunu direk ekeceğimiz yere atacağız ya bu tohumları önce ıslatmalı mıyım ? ve maydanozu ekeceğim saksının derinliği asgari ne kadar olmadır ?
2 : Biber tohumlarını 24 saat nemli tülbentte bekletmem gerektiğini okudum , doğrumu ? Eğer öyle ise 24 saat geçtikten sonra direk ekeceğim yere tohumları koyabilir miyim ? Yani , tohumu önce fide yapmak için ayrı bir yerde büyütmeden/şaşırtma yapmadan direk nihai saksıya ekebilir miyim ? Ve bir tek biber yetiştirmek için gerekli saksının ölçüleri ne kadar olmalı ?
3 : Hıyar tohumlarını da 24 saat nemli tülbentte bekletin diye okuyorum hep , eğer öyle ise 24 saat geçince bu tohumlarıda direk nihai saksıya ekebilir miyim ? Ve tek bir hıyar yetiştirmek için saksı asgari ne ölçülerde olmalı ?

Son sorum da toprak seçimi arkadaşlar . Koçtaşta satılan paketlenmiş çiçek toprağını mı kullanmalı yoksa bağdan bahçeden toprak getirip içine bir şeyler mi karıştırmalı ? Büyük ihtimal yuh artık diyeceksiziz ama bir de gübre olayı ile ilgili bir şeyler tavsiye ederseniz çok memnun olurum .
Üşenmeyip sonuna kadar okuduğunuz için teşekkür ederim . Cevaplayan arkadaşlara ayrıca teşekkür ediyorum .

Selamlar , Deniz

DenizSönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
acemi, bahçıvan, balkon, sebze, soru, sorun, yetiştiricilik

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025