Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi masal_gibi
 merhaba yeni üye oldum ilk konumu açıyorum sizlere soracagım soru şu kii hiç ummadıgımız anda site içinde ama sadece bize ait bahçeli bir ev sahibi olduk fakat benden önce burada yaşayan arkadaşların köpekleri falan varmış bırakıp giderlermiş bütün bahçeyi dışkılamışlar ve temizlememişler ve bahçeyi börtü böcek basmış  (( ben temizledim ama börtü böcekten kurtulamıyorum evimi sürekli karıncalar basıyor,kertenkeleler kırkayaklar ve yabani otlarla başım belada.. çok uzattım biliyorum ama birincisi börtü böcegi evden nasıl uzaklaştırırım ve içinden yabani ot çıkmayan çimen tohumu varmı şimdiden teşekkür ederim
|
Bahsettiğiniz börtü-böcekler doğada ve bizlerin de bahçesinde yaşayan canlılar. Bahçe toprağınızı belleterek havalandırmanız her durumda faydalı olur, mevsim olarak müsait bir dönem.
Çim tohumu için şunu söyleyebilirim içinden yabani ot zaten cıkmaz ama tohumlar mutlaka rüzgar ya da karınca, kuş marifeti ile bahçe toprağına mutlaka taşınarak yaşam bulur.
Bahçeli ev yaşantısında bütün bunlar normal.
Börtü-böcek ev içine giriyorsa giriş yollarını keşfetmeniz, izolasyon uygulamanızı tavsiye ederim.