View Single Post
Eski 27-03-2014, 19:30   #561
DenizSönmez
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-03-2014
3 çeşit tohum , sıfır bilgi .

Merhaba arkadaşlar/abiler . Yaklaşık bir haftadır bilgilenmek için forumu okuyorum ve benim gibi yeni başlamak isteyenlere en çok gelen tavsiye bir an önce bir yerden başla !
Bende , öyle yaptım . Şu an elimde 3 çeşit tohum var . Teorik olarak biraz bilgilendim fakat hala kafamda bir sürü soru var . Yanıtlarsanız çok sevinirim .
Bugün Koçtaş'tan maydanoz, biber ve hıyar tohumu aldım . Hepsi paketli . Şu an resim yükleyemediğimden paketlerde yazanları sizlere aktarayım :
1 ) Biber tohumu : marka : verve , üzerince çarliston biber yazıyor ve paketin arkasında sadece garanti koşulları ile tohum standartlarına uygunluktan bahsedilmiş.
2 )Hıyat tohumu : marka :vilmorin . badem hıyar . düzgün şekilli , çekirdeksiz, melez çeşittir yazıyor .
3 ) Maydanoz tohumu :marka vilmorin . İri yapraklı , italyan , mutfak otu yazıyor.

Bunların haricinde pek bir bilgi yok . Sorularıma gelince .
1 : Maydanoz tohumunu direk ekeceğimiz yere atacağız ya bu tohumları önce ıslatmalı mıyım ? ve maydanozu ekeceğim saksının derinliği asgari ne kadar olmadır ?
2 : Biber tohumlarını 24 saat nemli tülbentte bekletmem gerektiğini okudum , doğrumu ? Eğer öyle ise 24 saat geçtikten sonra direk ekeceğim yere tohumları koyabilir miyim ? Yani , tohumu önce fide yapmak için ayrı bir yerde büyütmeden/şaşırtma yapmadan direk nihai saksıya ekebilir miyim ? Ve bir tek biber yetiştirmek için gerekli saksının ölçüleri ne kadar olmalı ?
3 : Hıyar tohumlarını da 24 saat nemli tülbentte bekletin diye okuyorum hep , eğer öyle ise 24 saat geçince bu tohumlarıda direk nihai saksıya ekebilir miyim ? Ve tek bir hıyar yetiştirmek için saksı asgari ne ölçülerde olmalı ?

Son sorum da toprak seçimi arkadaşlar . Koçtaşta satılan paketlenmiş çiçek toprağını mı kullanmalı yoksa bağdan bahçeden toprak getirip içine bir şeyler mi karıştırmalı ? Büyük ihtimal yuh artık diyeceksiziz ama bir de gübre olayı ile ilgili bir şeyler tavsiye ederseniz çok memnun olurum .
Üşenmeyip sonuna kadar okuduğunuz için teşekkür ederim . Cevaplayan arkadaşlara ayrıca teşekkür ediyorum .

Selamlar , Deniz

DenizSönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön