![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Bhut jolokia (acı biber)
Dünyanın en acı biberi Bir parça biberi ısırdıktan sonra ağzından alev fışkırdığını hisseden Paul Bosland, sodasını başına dikerken, “Bu biber bir rekoru hak ediyor” diye düşündü. ![]() LAS CRUCES - Guinnes Rekorlar Kitabı yetkilileri de onunla aynı kanaate vararak, New Mexico Devlet Üniversitesinde profesör olan Bosland’ın, anavatanı Hindistan olan dünyanın en acı biberi “bhut jolokia”yı keşfettiğini onayladı. Kaynak __________________________________________________ ____ Bu biberin tohumlarını bulabilecek arkadaşların siparişlerine ortağım **** elinde olan varsa talebim vardır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
bhut jolokia
Tadını çok iyi bilirim, hindistanlılarla çalışırken vermişlerdi. Şu anda yaşadıgıma şükrediyorum resmen nefessiz bırakıyor, insanın nefesini resmen kesiyor. Ki o kadar acı yememe ragmen. Denemeyi kimseye tavsi etmem yinede son karar sizin Düzenleyen sinaninci1 : 07-01-2008 saat 01:43 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-09-2008
|
Ben anlamıyorum. O kadar acı neden yenirki, tad değil ki bu,yanmaktan başka. Hafif acıyı severim, yedikçe yedirir. Ama öyle nefesimi kesecek falan, hiç gereği yok yani. Düzenleyen Todor : 21-09-2008 saat 14:30 Neden: imla ve bold |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Önce hafiften başlarsınız, yedikçe yedirir gerçekten. Sonra bir bakmışsınız hafif yetmiyor, biraz daha, biraz daha acı istersiniz. Bağımlılık yani ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-07-2007
|
internette tohumu satılılyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-10-2013
|
Merhaba, 3 hafta önce beş adet Bhut Jolokia ve habenero tohumları aldım. Tohumları root-it köklendirme viyolleri içine ektim. 3 hafta geçemesine rağmen Bhut Jolokia'larda çimlenme olmadı. Habenero'lar ise çıktı. gündüz sıcaklığını 25 derece, gece sıcaklığını 18-20 derece arasında tutuyorum. Sizce çimlenmemelerinin nedeni nedir? Teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-12-2011
|
Selamlar, ben geçen yıl bhut jolokia yetiştirdim. o kadar geç büyüyor ki inanılır gibi değil. tohumu toprağa ektikten sonra 10 buçuk ayda meyvesi anca kızardı ve maalesef hibrit tohum çıktı. meyvenin içinde bir tane bile tohum yoktu. 1 yıllık emeğim boşa gitti ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-07-2022
|
Burada çok hintli yaşıyor eğer onların markwtlerinde bulabilirsem alabilirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Geçen arkadaş isot getirdi, kesmiyor artık. Bu tohumu getirtip denesek şahane olur. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
ACI BİBERİ NEDEN SEVİYORUZ? Peki dünyanın dört bir yanındaki insanlar kırmızı biberi neden bu kadar çok seviyor? Uzmanlar bunu acı ve haz arasındaki bağlantıyla açıklıyor. Acı soslu ya da kırmızı biberli bir yemek yediğimizde, vücudumuz bunu öncelikle bir zehir olarak algılıyor. İlk şok esnasında, sisteme giren acıyı dengeleyebilmek için sinir sistemimiz endorfin hormonu (mutluluk hormonu)salgılıyor. Bu hormon da özellikle tehlikeli sporlardan ve mücadeleci durumlardan hoşlanan kişilerin aşina oldukları adrenalin artışı duygusunu kişiye hissettiriyor. Bir süre sonra insan kırmızı biberin sebebiyet verdiği bu endorfin rahatlaması hissine alışıyor ve bu bir bağımlılığa da dönüşüyor. YİYEN ZAYIFLIYOR Yarattığı bu bağımlılığın yanında, kırmızı biberin insan sağlığına pek çok faydası da var. İki çay kaşığı büyüklüğünde kırmızı biber, gündelik C vitamini ihtiyacımızın yüzde 6'sını, A vitamini ihtiyacımızın ise yüzde 10'unu karşılıyor. Sofraların bu acılı üyesi, ayrıca bakterileri öldürmek suretiyle ülseri engelliyor ve hatta prostat kanserine yakalanan hastaların tedavisinde kullanılıyor. Fakat kırmızı biberin belki de en büyük yararı, yiyen kişiye kilo verdirmesi. Kırmızı biber yediğimizde hissettiğimiz hararet esnasında enerji sarf ediyor ve kalori tüketiyoruz. Yedikten 20 dakika sonra dahi oksijen tüketiminin yüksek seviyelerde kalmasına sebep olan kırmızı biber, diyabet hastalığına yakalanma riskini de düşürebiliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2006
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu.
|
Bir de Habanero biberi var, 215,000 Scoville acılık değeri var, Jalapeno biberinki 4750 Scoville, oradan hesap edin acılığını. "Toplarken eldiven giyin" diyor tohum satan sitede. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Habanero Hot Peppers (Red Savina™) Acılık değeri 577,000 Scoville. 1994 yılında Guinnes rekorlar kitabına girmiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-10-2007
|
Arkadaşlar camoko Yılmaz hoca sıtemızınde uyesi kendisi Akhisarda çiftliginde jelopano bıberi yetiştiriyor ondan fide temin edebilirsiniz, suan cıftlıgınde ınternet yok cepden bana ulaşabılırler dedi kendisi numarası 05333670649 bilginize... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Bursa'da biber işleyen bir tesis yurt dışından bu biberi getirtmiş. Her şey tamam pazarlaması işleme tesisi, üretim planlaması. Hasat oluyor ürünü tesise koyuyorlar ve üretim bandında işlemeye alıyorlar bant sadece 1 saat çalışıyor. Banttaki tüm çalışanlar hastanelik. Sonuç hasattanda üretimden de vazgeçiliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Ne bibermiş.Tohumunu bulabilir miyiz.ya da biberini . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-03-2007
|
http://www.nickys-nursery.co.uk/seed...st-peppers.htm bu sitede tohumu satılıyor http://www.chileseeds.co.uk/ bu sitede ise tadına bakmadan önce ve sonra resmi var |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Bhut jolokia biber tohumu. Gene çok benzer özlliklerde bir biber. Bih jolokia 1,000,000 Scoville Her paketde 5 tohum var. Fiyatları 15$. Sipariş vermek isteyen arkadaşlar olabilir. Hatta acı seven arkadaşların bu sayfadaki tüm ürünlerle ilgileneceğini düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|