![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 213
|
Alıntı:
Aslında hissettiğimiz acı da bir tat duyusu değildir. Cildimiz 5 katmandan oluşmuştur. Bu katmanların sayısının 5 olmadığı yerler vardır. Buralarda en üstteki 2 katman olmadığı için tam anlamıyla dış etkilerden koruma sağlanamaz. Bu yerlerden bazıları, dudak, ağız boşluğu, göz ve boşaltım kanalının sonunda yer alan anüstür. O yüzden acıyı elimize sürersek canımız yanmaz ama gözümüze değerse yanar. Hatta gözünüze değdiğinde dikkat ederseniz yediğiniz zamanki hissettiğiniz acıyla aynı acıyı hissedersiniz. "Yemesi güzel de, bir de çıkışı var" lafının sebebini de anüsün bu koruyucu katmanlardan yoksun oluşu açıklar. Yani uzun lafın kısası biber yediğimizde canımızı yakarız. Tat alma duyumuzu kullanmayız. Asıl soru ise ben nasıl bu tohumlardan elde edip canımı yakabilirim? ![]() Düzenleyen acemi ciftci : 19-09-2009 saat 06:47 Neden: alıntı düzeltildi |
|
|
|
|
![]() |
|
|