![]() |
|
![]() |
#91 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-05-2009
|
![]() Canım annem gelirken halamın yazlığından ufacık bir kök getirmişti.Herhalde yerini çok sevdi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-08-2009
|
birkaç çeşit nane türü var acaba hangisi en keskin aromalı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-11-2010
|
sayın nesecik, sağda solda vardır naneler. tutun kulaklarından bir-iki tanesini kökleyin ve evinizde dikin. yok bulamaz iseniz, pazarda satılan nanelerin sert ve kahverengileşmiş dallarının ucunu koparın ve biraz yatay olarak toprağa ekin, bir kısmı toprak yüzeyinde kalsın. sulamayı ihmal etmeyin. yaklaşık 1 haftaya kadar toprak üstündeki kısımda filizlenme göreceksiniz. saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-05-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-04-2008
|
Merhabalar, Benim nane ve reyhanlar ile problemim var,sınırlandırmak amacıyla yaptırdığım yastıkta yetişiyorlardı..Ancak son 2 yıldır kökler tüm tarhı sarmış durumda,üstelik kurutulduğunda istediğim aromada değiller(baharatçıda satılan).Bahçenin kuytu bir yerine taşımak lazım ancak kalan kökleri nasıl kuruturum bilmiyorum..Yolmakla başedilecek gibi değil..1 mX3 m bir yastık boylu boyunca cangıl halinde..Fikri olan var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-04-2008
|
Kimse bişey dememiş,bari ben nasıl çözdüğümü söyleyeyim:tarhı oradan kaldırıp,içindeki kökleri de bahçenin kenar,duvar dibi kısımlarına ekerek halletmeyi düşündük..yoğun ilgi için teşekkürler..(( |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Ağaç Dostu
|
Sn. beryun, naneleri bahçenin duvar diplerine ekseniz bile, bir kaç yılda kök sistemleri yayılacaktır. Köklerinin yayılmasına engel olmanın en garanti yöntemi, büyük saksılarda veya bu boyutlarda saksı olarak kullanabileceğiniz, örneğin 18 lt.lik çiçekyağı tenekeleri gibi, her hangi bir şey içinde yetiştirmektir. Ben böyle yaparak, nane'nin her yeri işgal etmesinden kurtuldum. Bu yöntemi uygulayacaksanız, her yıl saksı ya'da tenekeyi beton bir alana boşaltıp, fazlalık kökleri alın ve 2-3 kök'ü tekrar ekin. Bunu her yıl yapmamızın sebebi şu; Eğer bir kaç yıl saksıyı kendi haline bırakırsak, kök sistemi çoğalacağından, bitkiyi havasız bırakır, sıkar ve gelişimi durur. O nedenle, her yıl saksıda bir kaç kök kalacak şekilde ayıklama yaparak, güzel naneler yetiştirebilirsiniz. Saksıdan kökleri ayıklamak çok kolay oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-07-2011
|
Merhaba, Bir süre önce balkonumda uzun bir saksıya köküyle birlikte ektiğim nanenin gelişimi çok yavaş. Yeni yapraklar verdi vermesine ancak forumda okuduğum gibi alıp yürümecesine bir yayılma söz konusu değil, ektiğim yerde duruyor gövdesi. Ayrıca dün bir de baktım ki nanemi böcekler istila etmiş. Minik beyaz uzun gövdeli, antenli, zıplayan türden böcekler bir güzel nane ziyafeti çektikten sonra kalan yaprakcağızlar üzerine siyah minik yumurtalarını bırakmış, güneşlenmekteydiler. Hemen arap sabunlu ilacı yaptım, üzerinden kaçıştılar ama ne kadar çok olduklarını görünce hızımı alamayıp toprağına da insektisit ve akarisit bir tarım ilacı uyguladım. Yapraklarda kalan siyah yumurtaları (?) da su püskürterek temizledim. Bütün bunlar yetmezmiş gibi bir de toprakta yeşil kurtçuklar görmek hepten tadımı kaçırdı. Balkonda küçücük bir alanda yetiştirmeye çalıştığım bir avuç nanenin başına gelen bu musibetleri uzaklaştırabilmek ve yenilerinin oluşmaması için tedbir almak konusunda önerilerinizi bekliyorum. Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-09-2011
|
evet naneye de el attım şu 3-5 gün içinde bu sitede gezdikçe coştum da coştum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-03-2010
|
saksıya nane ekmiştim öyle çok büyümediler nedense,yayılmada olmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
nanesinin gelişmediğini, yayılmadığını düşünenler için kendi deneyimimi aktarmak istedim. çok çok küçük bir saksıya köklü tek dal bir nane dikmiştim ve yine toprağa koymuştum saksıyı. haftalarca öylece durdu, son iki haftadır ciddi bir gelişim kaydetti, saksıyı alıp bakayım derken deliklerden köklerin dışarı çıktığını ve alttaki toprağı tuttuğunu farkettim. uygun sıcaklık, yeterli sulama ve zaman lazım her bitkiye ama nane bir de köklerinin rahat etmesini istermiş meğerse. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Ağaçsever
|
bende 2-3 gün suda beklettiğim köklü nane saplarını toprağa ektim. ayrıca nanelerini kopardığımız nanenin uzun saplarını da beklettim ve onları da toprağın alt kısmına burda anlatıldığı gibi enlemesine yerleştirdim. henüz çıkan bişi yok bekliyorum umutluyum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-09-2011
|
İnş. yeşerirler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Ağaçsever
|
inşş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Ağaçsever
|
evet diktiğim 3 dal nane boylanmaya başladı. hemen diplerinin yanında da yeni yeni kökler vermeye başladı. ayrıca toprağın altına ektiğim nanenin saplarından da yavaş yavaş yeşermeler başladı. bu uzayıp giden naneleri kessem mi napsam? iyice boylanmaya başladılar.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Ağaçsever
|
işte nanelerim ve yanlarında çıkan yeni kökler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
bence uzayan dallarını kesmelisiniz böylecedaha kolay çoğalır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Ağaçsever
|
yanlarda çıkan otlar acaba gereksiz otlar mı yoksa nane mi onlar çözemedim ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ağaçsever
|
teşekkür ederim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Ağaç Dostu
|
http://www.agaclar.net/forum/meyve-agaclari/22629.htm Ben genetiği değiştirilmediği sürece melez ürünlere soğuk bakmıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-02-2012
|
Bende önce elimde tohum olmadığı için 1 haftadır dolapta duran naneyi su dolu bardağa koydum 4 günde köklendi, köklendiği gün tohumlarım geldi ve tohumlarımı ektim, köklenen tek dal naneye de kıyamadığım için onuda küçük bir kaba diktim. ilk gün inanılmaz şaşırttı beni her yerden küçük küçük yaprak çıkıyordu ama şimdi hiç yaprak çıkmıyor ![]() Tohumdan ektiğim naneler ise 7 şubatta yuvarlak yoğurt kabına akşam saatlerinde ektim 9 şubat akşamı ilk filizim çıktı bugun sabah 10 şubatta ise 2. filizim çıktı. buraya resmini yüklemiştim http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...lari/26275.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Ağaç Dostu
|
Bazen bizim başımıza da geliyor. İlk birkaç günde çimlenen şeyler genellikle yabancı bitkiler oluyor. Merak etmeyin. Ektiğiniz tohumlar sağlıklı iseler, yakında hepsi çimlenir ve yetişirler. İklimin sıcak ve soğukluğuna göre 1, 2 ya'da 3 hafta arasında değişir. Siz ılıman bir yerde yaşadığınızdan, çok yakında hepsinin çimlendiğini görürsünüz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |