Konu: Nane
View Single Post
Eski 17-08-2011, 15:18   #98
narhanımcık
Yeni Üye

narhanımcık's Avatar

Giriş Tarihi: 14-07-2011
Merhaba,

Bir süre önce balkonumda uzun bir saksıya köküyle birlikte ektiğim nanenin gelişimi çok yavaş. Yeni yapraklar verdi vermesine ancak forumda okuduğum gibi alıp yürümecesine bir yayılma söz konusu değil, ektiğim yerde duruyor gövdesi.

Ayrıca dün bir de baktım ki nanemi böcekler istila etmiş. Minik beyaz uzun gövdeli, antenli, zıplayan türden böcekler bir güzel nane ziyafeti çektikten sonra kalan yaprakcağızlar üzerine siyah minik yumurtalarını bırakmış, güneşlenmekteydiler. Hemen arap sabunlu ilacı yaptım, üzerinden kaçıştılar ama ne kadar çok olduklarını görünce hızımı alamayıp toprağına da insektisit ve akarisit bir tarım ilacı uyguladım. Yapraklarda kalan siyah yumurtaları (?) da su püskürterek temizledim. Bütün bunlar yetmezmiş gibi bir de toprakta yeşil kurtçuklar görmek hepten tadımı kaçırdı.

Balkonda küçücük bir alanda yetiştirmeye çalıştığım bir avuç nanenin başına gelen bu musibetleri uzaklaştırabilmek ve yenilerinin oluşmaması için tedbir almak konusunda önerilerinizi bekliyorum.

Selamlar.

narhanımcık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön