agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Balkon Bahçeciliği
(https)




Beğeni Düzeni781Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 15-07-2007, 20:16   #11
Ağaçsever
 
ceviz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-07-2007
Şehir: Mersin
Mesajlar: 42
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Hevesinizi kırmak istemem arkadaşlar ama tohum almak için sebzenin dalında olgunlaşması gerekir. Siz yine de deneyin de olmazsa üzülmeyin.
Sevgili Limon,
Kızarmış biber olgunlaşmış biber demektir zaten. Ben her zaman (8- 9 yıldır) bu şekilde biber yetiştirdim ve hiçbir sorun yaşamadım. Tek gerekli olan biberin kızarmış olmasıdır.

Ancak örneğin evimizde kullandığımız hıyardan tohum alamayız. Çünkü bu hıyarlar olgunlaşmamışlardır. Olgunlaşmış hıyarlar daha büyük olurlar ve sararırlar, tohumları da kavun çekirdeği gibi sertleşir. Yine aynı şekilde kabaklar da olgunlaşmamış halini tükettiğimiz sebzelerdendir. Patlıcan için bir yorum yapamıyorum çünkü hiç denemedim.

Benim bahsettiğim olgunlaşmış halini yediğimiz sebze ve meyveler için geçerlidir.


Düzenleyen ceviz : 15-07-2007 saat 20:47
ceviz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025