![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
|
Dijital fotoğraf makinam yok... Ben alana kadar da domatların akibeti belli olur herhalde. Komşulardan sorup soruşturayım, bulursam bir makina, eklerim fotosunu. (Kötü haber! Koltuk alımını gösteren resimleri tekrar inceledim. Galiba koltuk alıcam diye yan dalları kesmişim ve kesmem gereken koltuklar da dalda kalmış. Allah'tan hepsini yapmadım.) Düzenleyen Belmas : 17-06-2007 saat 12:55 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-11-2009
|
ben de bakkona bu yaz fesligen ve kekik ektim fesligen şu minik yapraklıdan degil iri yapraklı salatalara koyulanlan yazın yapraklarını budayıp kuruttum yapraklarını aldıgım yerden yenı yapraklar oldu hala yeşil kekimde cok güzel dısarda yamur altında duruyorlar |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-03-2007
|
balkonda kiraz domates ve süs biberi
Merhaba foruma yeni katıldım ve Selahattin Bey'in yazdıklarını okudum. Tekrara neden olmak istemiyorum ama bu konuda çok tecrübesiz ve beceriksiz olduğum için bazı sorularım olacak. Balkonda domates,kiraz domates ve süs biberi yetiştirmek istiyorum: 1) Praktiker gibi marketlerde satılan tohumlar güvenilir midir? Ziraatten alsak daha mı iyi olur? 2) Süs biberi için acısız **** az acılı tohumu nereden bulabilirim? 3) Marketlerdeki hazır topraklara ekebilir miyim? Gübre kullanmam gerekir mi mutlaka? 4) Özel fideleme kaplarına ekebilir miyim tohumları? Kaplar çok küçük,her kaba 1 tohum mu ekmeliyim? 5) Pulverize sulama ne demek? 6) Tohumları ekince direk balkona koyabilir miyim? Ankara'da yaşıyorum, geceleri hala soğuk. Üzerine streç geçirsem de balkon da zarar görürler mi acaba? 7) Fideleri saksıya alırken 40 cmlik çapında bir saksıya kaç fide dikmek gerekir? 8) Fideleri saksıya aldıktan sonra ne zaman meyve vermeye başlar? Senede 1 kere mi ürün verir? 40 cmlik saksıdan ne kadar domates alabilirim mesela? Daha sonra yeni tohum eksem mevsimi dışında da yetiştirebilir miyim? Kusura bakmayın çok uzun oldu ve belki çok basit sorular sordum ama aklıma takılıyor. Eğer beni aydınlatırsanız hemen yetiştirmeye başlayacağım. Şimdiden teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2005
|
teşekkür ederim dileklerinize. tohumları bir gün isterim buradan. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
|
Sevgili Cemada eh artık demekki sık sık yüzünü göreceğiz. Tekrar hoşgeldin inandıklarının hepsinin olduğunu düşündüğün Taksim e. Görüşmek dileği ile selamlar |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-09-2007
|
4 yıl önce Tokat iklim koşullarında balkonda mısır yetiştirmek istedim.Mısırı tercih etme sebebim ise uzun boylu olması idi.Sonuç ****** toprak mısırı beslemeye yetmedi.Süt mısırı haliyle kaldı.Tabi mısırların yenecek kadar büyümemesi çok önemli değil de yapraklar çabuk saradı,bu da benim hayal ettiğim balkon görüntüsünün oluşmasına mani bir durumdu tabi.tekrar denemedim.. )) |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
İçinde sebze yok aslında ama kendi imalatım mini balkon serasını tanıştırayım Arkadaşlar toplantıda bir iki fide verdiler ( gül ve aloe) baktım içerde olmayacak fakat dışarısı da henüz soğuk, ben de böyle bir çözüm ürettim. Eee Ankara burası, mart kapıdan baktırır... |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2007
|
Alıntı:
Gördügüm kadariyla uzun saksidaki cicekler Primel-çuhaçiçeği iseler acikta da birakabilirsiniz. Soguga dayaniklidirlar. Sevgilerimle... |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Hasan Bey, asıl yan balkonu naylonlayacaktık. Bunu bugün idareten yaptım. Belki don olur diye, bilmem koruyucu olacak mı. Sizin minikleri korktum, dışarıya koyamadım, şimdilik camın önündeler Bu arada laf aramızda ben de mimarlık mezunuyum yani ama mesleği 4-5 aydır bıraktım, resim çalışıyorum:P |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
'SAHIRE;...Bu arada laf aramızda ben de mimarlık mezunuyum yani 'A aşkolsun, sizin de mimar olduğunuzu bildiğim için, '...eşler aynı zamanda mimarsa' diye çoğul yazmıştım. Ha bu arada yakışıklı eşinize selamlarımı iletin... |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Sonja Hanım Çuhalar dona dayanıklı mıdır yani? Burada bu mevsim geceleri sıfırın altına düşüyor? Bu arada sizin balkon bahçeniz aşmış! Çok güzel fikir verdi. Sanırım çileği ben de denemeliyim, lezzetini çok severim Görüntüsü de harika. Sitenize de baktım çok güzel olmuş. Siz kendiniz mi yaptınız, html biliyor musunuz? Bana özel mesajla tüyo verebilir misiniz? Akşama selamınızı iletirim Hasan Bey, kendisi ofiste Resimlere çalışıyorum en kısa zamanda bir resim prömiyeri yapacağız inşallah![]() |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Cuha cicekleri zaten cok yillik bitkilerdir yani topraktan cikarilmasi gerekmez. Zamani gelince tekrar boy gösterirler. Özel sorunuza gelince, evet kendi sitemle kendim ilgileniyorum kendi zevkime göre, size özelden msn adresimi birakicam eklerseniz etraflica konusuruz. Sevgiler... |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Az önce bahçe toprağı,gübre ve torf karışımı doldurduğum 40x80x20 lik 3 saksıma parmağımla delikler delerek içlerine tere,roka,dereotu,kıvırcık marul tohumlarını tutam tutam (üçer,beşer,sekizer) koydum üstlerini örttüm,suladım.Bu işi daha önce yapmadım derinlikleri 3-5cm gibi oldu sanırım aralıklarıda 10 ar cm gibi.Tohumların hepsinin çimlenme ihtimali varmıdır doğru yaptım mı acaba? |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-03-2008
|
selam bilgileriniz icin cok tesekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-03-2008
|
Bu Mevsimde ekilen Sebzeler nelerdir ?
Selam Arkadaslar, Bahceli bir Eve tasindik ve Bahcede Zebze yetistirmek istiyorum ama bu konuda hic bir bilgim yok. Bana neler önere bilirsiniz nelere dikkat etmem lazim ![]() Simdiden Doga Dostlara Tesekkürler. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-05-2008
|
Merhaba Mermaid, İltifatınız için teşekkürler. Naneler bostan değil. Yıllar önce bahçeden aldığım bir kök bu hale geldi. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-07-2008
|
Merhaba arkadaşlar , Koltuk almayı anladım ve uygulamaya başladım . Ancak sürgün alma konusunu kavrayamadım , ne zaman ve ne kadarlık bir parçayı koparmam lazım ( domatesler için ) bir de çift gövde olmayı engellemekten bahsedilmiş , bu işlem ne zaman yapılmalı , benim domateslerim çiçek verdi çatallanan yani çift gibi görünen yerleri koparayımmı ? Son olarak altlardaki yaprakların koparılması , topraktan kaç santim üsttekileri koparayım , ne zaman koparayım , yeni çıkanları koparayımmı ? Son+1 : çiçeklenmiş bir domates bitkisi , küçük bir plastik saksıda , günde kaç litre su ister ? |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Gummi, bakın burada size yararlı bilgiler mevcut. http://www.agaclar.net/dergi/haziran07.html |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-03-2008
|
Merhaba,yaklasik iki ay önce terasima maydonoz ektim tabii saksiya ama maydonozlarimi benden önce kurtcuklar yemis sizce ne yapmaliyim? |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-04-2008
|
merhaba selahattin bey, mart gibi ektigim diktigim domatesler büyüdü büyüdü büyüdü kocaman oldular hepsi 3 tane sarı ufak çiçek açtılar...ancak hiç bir tane domates çıkarmadılar...öyle yaprak ve ot seklinde büyümeye devam ediyolarlar...agustos ayına geldik...halen meyve vermemeleri tuhaf degil mi? o kadar emek verdim...karşılında 1 metre yeşil yapraklı bitkim oldu... ((( |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|