agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Balkon Bahçeciliği
(https)

Beğeni Düzeni781Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-06-2007, 10:49   #1
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Galeri: 15
Bir görsek diyorum nasıl budamışsınız ona göe bitkinin selameti için geleceğine dair sizi yönlendirelim . Resim yok mu?

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2007, 11:34   #2
Ağaçsever

Belmas's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2007
Galeri: 2
Dijital fotoğraf makinam yok... Ben alana kadar da domatların akibeti belli olur herhalde. Komşulardan sorup soruşturayım, bulursam bir makina, eklerim fotosunu.

(Kötü haber! Koltuk alımını gösteren resimleri tekrar inceledim. Galiba koltuk alıcam diye yan dalları kesmişim ve kesmem gereken koltuklar da dalda kalmış. Allah'tan hepsini yapmadım.)

Düzenleyen Belmas : 17-06-2007 saat 12:55
Belmas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2007, 16:38   #3
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Giriş Tarihi: 30-04-2007
Galeri: 373
Selahattin Bey yardım edin
Az önce 315 numaralı mesajımdaki domateslerimi kontrol ederken bu böcüklerle karşılaştım. Bu gün araçta yok, ziraai ilaççılarda kapalıdır. Ne yapmam gerekir?

Eklenen Resimler

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2007, 23:45   #4
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Giriş Tarihi: 30-04-2007
Galeri: 373
Selahattin Bey burası bu konuyla aynı içeriğe sahip sanırım.

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2009, 13:50   #5
Yeni Üye

pankey's Avatar

Giriş Tarihi: 03-11-2009
ben de bakkona bu yaz fesligen ve kekik ektim fesligen şu minik yapraklıdan degil iri yapraklı salatalara koyulanlan yazın yapraklarını budayıp kuruttum yapraklarını aldıgım yerden yenı yapraklar oldu hala yeşil kekimde cok güzel dısarda yamur altında duruyorlar

pankey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2007, 13:31   #6
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 05-03-2007
balkonda kiraz domates ve süs biberi

Merhaba foruma yeni katıldım ve Selahattin Bey'in yazdıklarını okudum. Tekrara neden olmak istemiyorum ama bu konuda çok tecrübesiz ve beceriksiz olduğum için bazı sorularım olacak. Balkonda domates,kiraz domates ve süs biberi yetiştirmek istiyorum:

1) Praktiker gibi marketlerde satılan tohumlar güvenilir midir? Ziraatten alsak daha mı iyi olur?
2) Süs biberi için acısız **** az acılı tohumu nereden bulabilirim?
3) Marketlerdeki hazır topraklara ekebilir miyim? Gübre kullanmam gerekir mi mutlaka?
4) Özel fideleme kaplarına ekebilir miyim tohumları? Kaplar çok küçük,her kaba 1 tohum mu ekmeliyim?
5) Pulverize sulama ne demek?
6) Tohumları ekince direk balkona koyabilir miyim? Ankara'da yaşıyorum, geceleri hala soğuk. Üzerine streç geçirsem de balkon da zarar görürler mi acaba?
7) Fideleri saksıya alırken 40 cmlik çapında bir saksıya kaç fide dikmek gerekir?
8) Fideleri saksıya aldıktan sonra ne zaman meyve vermeye başlar? Senede 1 kere mi ürün verir? 40 cmlik saksıdan ne kadar domates alabilirim mesela? Daha sonra yeni tohum eksem mevsimi dışında da yetiştirebilir miyim?

Kusura bakmayın çok uzun oldu ve belki çok basit sorular sordum ama aklıma takılıyor. Eğer beni aydınlatırsanız hemen yetiştirmeye başlayacağım. Şimdiden teşekkürler...

evandevan5 beğendi.
sdcrmn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2007, 00:06   #7
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 01-04-2005
teşekkür ederim dileklerinize. tohumları bir gün isterim buradan.

cemada Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2007, 09:30   #8
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-09-2006
Sevgili Cemada eh artık demekki sık sık yüzünü göreceğiz. Tekrar hoşgeldin inandıklarının hepsinin olduğunu düşündüğün Taksim e. Görüşmek dileği ile selamlar

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2007, 10:10   #9
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-09-2007
4 yıl önce Tokat iklim koşullarında balkonda mısır yetiştirmek istedim.Mısırı tercih etme sebebim ise uzun boylu olması idi.Sonuç ****** toprak mısırı beslemeye yetmedi.Süt mısırı haliyle kaldı.Tabi mısırların yenecek kadar büyümemesi çok önemli değil de yapraklar çabuk saradı,bu da benim hayal ettiğim balkon görüntüsünün oluşmasına mani bir durumdu tabi.tekrar denemedim..))

domates Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2008, 17:32   #10
Ağaç Dostu

SAHIRE's Avatar

Giriş Tarihi: 11-02-2008
Galeri: 27
İçinde sebze yok aslında ama kendi imalatım mini balkon serasını tanıştırayım Arkadaşlar toplantıda bir iki fide verdiler ( gül ve aloe) baktım içerde olmayacak fakat dışarısı da henüz soğuk, ben de böyle bir çözüm ürettim. Eee Ankara burası, mart kapıdan baktırır...

Eklenen Resimler

SAHIRE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2008, 23:42   #11
Ağaç Dostu

Sonja Varol's Avatar

Giriş Tarihi: 13-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SAHIRE Mesajı Göster
İçinde sebze yok aslında ama kendi imalatım mini balkon serasını tanıştırayım Arkadaşlar toplantıda bir iki fide verdiler ( gül ve aloe) baktım içerde olmayacak fakat dışarısı da henüz soğuk, ben de böyle bir çözüm ürettim. Eee Ankara burası, mart kapıdan baktırır...
Haklisiniz mart kapidan baktirabilir. Sizin sera da pek güzel olmus. Iyi fikir.
Gördügüm kadariyla uzun saksidaki cicekler Primel-çuhaçiçeği iseler acikta da birakabilirsiniz. Soguga dayaniklidirlar.
Sevgilerimle...

Sonja Varol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2008, 01:34   #12
Ağaç Dostu

Sonja Varol's Avatar

Bunlarda gecen yil bizim Balkonya´da yetisen sebzelerimiz...

Bilge Kerem beğendi.
Eski 04-03-2008, 22:52   #13
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-04-2007
Galeri: 225
İşte böyle olur ressamların serası
Hele eşler aynı zamanda mimarsa...
Gerçekten çok güzel...

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2008, 23:38   #14
Ağaç Dostu

SAHIRE's Avatar

Teşekkürler Hasan Bey, asıl yan balkonu naylonlayacaktık. Bunu bugün idareten yaptım. Belki don olur diye, bilmem koruyucu olacak mı. Sizin minikleri korktum, dışarıya koyamadım, şimdilik camın önündeler Bu arada laf aramızda ben de mimarlık mezunuyum yaniama mesleği 4-5 aydır bıraktım, resim çalışıyorum:P

Eski 05-03-2008, 01:51   #15
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-04-2007
Galeri: 225
'SAHIRE;...Bu arada laf aramızda ben de mimarlık mezunuyum yani'

A aşkolsun, sizin de mimar olduğunuzu bildiğim için, '...eşler aynı zamanda mimarsa' diye çoğul yazmıştım. Ha bu arada yakışıklı eşinize selamlarımı iletin...

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2008, 14:53   #16
Ağaç Dostu

SAHIRE's Avatar

Teşekkürler Sonja Hanım Çuhalar dona dayanıklı mıdır yani? Burada bu mevsim geceleri sıfırın altına düşüyor? Bu arada sizin balkon bahçeniz aşmış! Çok güzel fikir verdi. Sanırım çileği ben de denemeliyim, lezzetini çok severim Görüntüsü de harika. Sitenize de baktım çok güzel olmuş. Siz kendiniz mi yaptınız, html biliyor musunuz? Bana özel mesajla tüyo verebilir misiniz? Akşama selamınızı iletirim Hasan Bey, kendisi ofiste Resimlere çalışıyorum en kısa zamanda bir resim prömiyeri yapacağız inşallah

Eski 05-03-2008, 19:26   #17
Ağaç Dostu

Sonja Varol's Avatar

Alıntı:
Teşekkürler Sonja Hanım Çuhalar dona dayanıklı mıdır yani? Burada bu mevsim geceleri sıfırın altına düşüyor? Bu arada sizin balkon bahçeniz aşmış! Çok güzel fikir verdi. Sanırım çileği ben de denemeliyim, lezzetini çok severim Görüntüsü de harika. Sitenize de baktım çok güzel olmuş. Siz kendiniz mi yaptınız, html biliyor musunuz? Bana özel mesajla tüyo verebilir misiniz? Akşama selamınızı iletirim Hasan Bey, kendisi ofiste Resimlere çalışıyorum en kısa zamanda bir resim prömiyeri yapacağız inşallah
Burada da geceleri -6 derece bu günlerde ve Cuha cicekleri disarida toprakta.
Cuha cicekleri zaten cok yillik bitkilerdir yani topraktan cikarilmasi gerekmez. Zamani gelince tekrar boy gösterirler.
Özel sorunuza gelince, evet kendi sitemle kendim ilgileniyorum kendi zevkime göre, size özelden msn adresimi birakicam eklerseniz etraflica konusuruz.
Sevgiler...

Eski 09-03-2008, 12:57   #18
Ağaç Dostu

Engin's Avatar

Giriş Tarihi: 01-11-2007
Galeri: 7
Az önce bahçe toprağı,gübre ve torf karışımı doldurduğum 40x80x20 lik 3 saksıma parmağımla delikler delerek içlerine tere,roka,dereotu,kıvırcık marul tohumlarını tutam tutam (üçer,beşer,sekizer) koydum üstlerini örttüm,suladım.Bu işi daha önce yapmadım derinlikleri 3-5cm gibi oldu sanırım aralıklarıda 10 ar cm gibi.Tohumların hepsinin çimlenme ihtimali varmıdır doğru yaptım mı acaba?

Engin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2008, 12:52   #19
Ağaç Dostu

SAHIRE's Avatar

Sayın Engine,
Sanırım tohumları çok derine dikmemek gerek. Çimlenemeyebilirler yoksa. 5cm. fazla mı sanki? Ben de çok emin değilim ya) umarım bir bilen yanıtlar.

Eski 11-03-2008, 13:08   #20
Ağaç Dostu

Engin's Avatar

Giriş Tarihi: 01-11-2007
Galeri: 7
Alıntı:
Sayın Engine,
Sanırım tohumları çok derine dikmemek gerek. Çimlenemeyebilirler yoksa. 5cm. fazla mı sanki? Ben de çok emin değilim ya) umarım bir bilen yanıtlar.
Evet bilenlere sordum derinmiş gerçektende.Toprağın üzerine atıp karıştır ,tırmıkla düzelt,üstüne bastır dediler.Tekrar yaptım artık alttakiler de çıkarsa onları da sonra yerim.

Engin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2008, 20:47   #21
Yeni Üye

özlemce73's Avatar

Giriş Tarihi: 09-03-2008
selam bilgileriniz icin cok tesekkür ederim.

özlemce73 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2008, 21:01   #22
Yeni Üye

özlemce73's Avatar

Giriş Tarihi: 09-03-2008
Bu Mevsimde ekilen Sebzeler nelerdir ?

Selam Arkadaslar,
Bahceli bir Eve tasindik ve Bahcede Zebze yetistirmek istiyorum ama bu konuda hic bir bilgim yok. Bana neler önere bilirsiniz nelere dikkat etmem lazim
Simdiden Doga Dostlara Tesekkürler.

özlemce73 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2008, 10:09   #23
Ağaçsever

Belmas's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2007
Benim arka balkonumda bol bol güvercin kakası oluyor. Hatta komşularımın balkonlarından da alırsam bir yoğurt kabını doldurabilir Kullanabilir miyim? Ne yapmam lazım?

Belmas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-07-2008, 08:59   #24
Ağaç Dostu

Mermaid's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2008
Galeri: 4
Merhaba ufukarikan;

Balkonunuz cok güzel olmuş elinize sağlık. Sebzelerinizi gülegüle büyütün.
Nanelerinizde mi bu pencere önü bostanlardan merak ettim.

Mermaid Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-07-2008, 17:18   #25
Yeni Üye

ufukarikan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-05-2008
Merhaba Mermaid,

İltifatınız için teşekkürler. Naneler bostan değil. Yıllar önce bahçeden aldığım bir kök bu hale geldi.

ufukarikan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2008, 13:30   #26
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 29-07-2008
Merhaba arkadaşlar ,

Koltuk almayı anladım ve uygulamaya başladım . Ancak sürgün alma konusunu kavrayamadım , ne zaman ve ne kadarlık bir parçayı koparmam lazım ( domatesler için ) bir de çift gövde olmayı engellemekten bahsedilmiş , bu işlem ne zaman yapılmalı , benim domateslerim çiçek verdi çatallanan yani çift gibi görünen yerleri koparayımmı ? Son olarak altlardaki yaprakların koparılması , topraktan kaç santim üsttekileri koparayım , ne zaman koparayım , yeni çıkanları koparayımmı ?

Son+1 : çiçeklenmiş bir domates bitkisi , küçük bir plastik saksıda , günde kaç litre su ister ?

gummi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2008, 13:40   #27
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Gummi, bakın burada size yararlı bilgiler mevcut.
http://www.agaclar.net/dergi/haziran07.html

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2008, 14:12   #28
Yeni Üye

ay-ay-das's Avatar

Giriş Tarihi: 16-03-2008
Merhaba,yaklasik iki ay önce terasima maydonoz ektim tabii saksiya ama maydonozlarimi benden önce kurtcuklar yemis sizce ne yapmaliyim?

ay-ay-das Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2008, 21:13   #29
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-06-2008
merhaba: ben geçen hafta tadına doyamadığım hormonsuz karpuzun çekirdeklerini ektim. dün çimlenmeye başladı bu mevsimde karpuz yetişirmi acaba ve nelere dikkat etmeliyim...

ayax Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2008, 19:18   #30
Ağaçsever

dilekagaci's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2008
merhaba selahattin bey,

mart gibi ektigim diktigim domatesler büyüdü büyüdü büyüdü kocaman oldular hepsi 3 tane sarı ufak çiçek açtılar...ancak hiç bir tane domates çıkarmadılar...öyle yaprak ve ot seklinde büyümeye devam ediyolarlar...agustos ayına geldik...halen meyve vermemeleri tuhaf degil mi?
o kadar emek verdim...karşılında 1 metre yeşil yapraklı bitkim oldu...(((

dilekagaci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025