View Single Post
Eski 14-07-2008, 23:40   #682
servetbasyigit
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-07-2008
domates ve biberler

Arkadaşlar, ben de aranıza yeni katıldım. Tavsiye ise bir haber grubundan oldu. news.newsturkiye.com un hobi.bitki grubundan bir arkadaşımın bu forum u tavsiyesi ile aranızdayım. Manisada 3. katta orta düzeyde güneş görebilen balkonumda bu sene ilk olarak 5 adet saksıma toplam 20 adet biber-domates fide ekimi ile bu işlere giriştim. Çocukluğumdan Ankarada büyükbabamın bahçesinden biraz inceleme fırsatı elde etmiştim. Benim şu anki durumum 2 tane biberin oluşması, domateslerde çiçeklenmeye doğru gidiş ancak henüz çiçeklenme olmadı. Sulamayı azaltma yöntemini deneyeceğim. Ama büyük hata olarak saksılarım oldukça derin olmayan saksılar. Domateslerin o saksıda dik durabilmeleri bile başarı sanıyorum; bu formdan elde ettiğim izlenime göre; en az 20-30-40cm derinliğin olması gerekli. Seneye o tür bir uygulamayı deneyeceğim. İnanıyorum ki domateslerim o zamana 1m. boyuna erişip bana güzel sebzeler verecektir. Biberin bu sene verim vereceğini de şu andaki 2 adet biber ile tahmin edebiliyorum. Resimleri de zaman bulduğumda ekleyeceğim........

Eklenen Resimler

Düzenleyen servetbasyigit : 16-07-2008 saat 21:46
servetbasyigit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön