agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Balkon Bahçeciliği
(https)

Beğeni Düzeni339Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-07-2012, 09:43   #181
Ağaç Dostu

...nokta's Avatar

Giriş Tarihi: 14-07-2012
Galeri: 16
Sn. kelebek çalısı...
Böcek falan olmasın diye yapacaktım püskürtmeyi...pek bilmiyorumda bu konularda bir şey o geldi aklıma...ısırık olan yaprakları da aldım söylediğiniz gibi takipteyim...hemen hemen her gün her dakika bakıyorum yeni yeni yapraklar çıkıyor...başka bir ısırığa da rastlamadım şimdilik...umarım artık bir problem olmaz...teşekkürler kelebek çalısı

...nokta Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2012, 02:16   #182
Ağaç Dostu

Kryon's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2012
Sevgili arkadaşlar, minyatür gül olarak aldığınız güllerin boyu 25-35 cm civarı olanlar mı yoksa 45-60 cm boya ulaşanlar mı? Şu meşhur satış sitesinden minyatür gül alacağım ama hangi boy almam gerektiğine karar veremedim yardım eder misiniz?

Kryon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2012, 12:03   #183
Ağaç Dostu

...nokta's Avatar

Sevgili Kryon...
Aldığım güller minyatür gül olarak geçiyor ve 25-35 cm civarı olanlardan...

Eski 20-08-2012, 12:30   #184
Ağaç Dostu

Kryon's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ...nokta Mesajı Göster
Sevgili Kryon...
Aldığım güller minyatür gül olarak geçiyor ve 25-35 cm civarı olanlardan...
Cevap için teşekkür ederim Sevgili nokta. Bu gün Koçtaş'a bakacağım eğer orada bulamazsam internetten sipariş edeceğim...

Eski 20-08-2012, 12:34   #185
Ağaç Dostu

...nokta's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kryon Mesajı Göster
Cevap için teşekkür ederim Sevgili nokta. Bu gün Koçtaş'a bakacağım eğer orada bulamazsam internetten sipariş edeceğim...
Rica ederim...çok güzeller...bakımı için endişeliydim ama bir sorun olmadı...bir ara yaprakları dökülmüştü ama şimdi dökülen yapraklardan daha fazla çıkmaya başladı...kesinlikle almalısın

Eski 20-08-2012, 13:29   #186
Ağaç Dostu

Kryon's Avatar

Alıntı:
Rica ederim...çok güzeller...bakımı için endişeliydim ama bir sorun olmadı...bir ara yaprakları dökülmüştü ama şimdi dökülen yapraklardan daha fazla çıkmaya başladı...kesinlikle almalısın
Haklısın kesinlikle almam lazım çok tatlılar ama renk konusunda kafam karıştı şimdide... Sanırım 6-7 renk alacağım ama bunları aslında ayrı ayrı değil büyükçe dekoratif bir saksı içine renk renk dikmeyi planlıyorum, şimdi forumu okuyunca bu şekilde dikmek acaba sıkıntı yaratır mı diye düşünmeye başladım...

Eski 20-08-2012, 17:28   #187
Ağaç Dostu

...nokta's Avatar

Alıntı:
Haklısın kesinlikle almam lazım çok tatlılar ama renk konusunda kafam karıştı şimdide... Sanırım 6-7 renk alacağım ama bunları aslında ayrı ayrı değil büyükçe dekoratif bir saksı içine renk renk dikmeyi planlıyorum, şimdi forumu okuyunca bu şekilde dikmek acaba sıkıntı yaratır mı diye düşünmeye başladım...
Ağaçlar.net üyelerinden elifnaz adlı arkadaşımız öyle bir düzenleme yapmış ve çok hoşuma gitti...onu gördüğümde ben de yapmayı düşünmüştüm fakat fırsatım olmadı...farklı cins bir gül olmadıktan sonra(yani hepsi minyatür gül ise)bir sorun olacağını düşünmüyorum...ben ilk aldığımda yaprakları solmuştu,dökülmüştü,tomurcuğu açmamıştı öleceğini düşünüyordum...galiba farklı bir ortama geldiği için olmuştu bunlar...ama şuan çok sağlıklı yeni yeni tomurcuklar verdi...yani böyle şeyler olursa(örümcekler hariç)korkma... eğer örümcek gibi sorunlarla karşılaşırsan forumda yeterince bilgi var bununla ilgili...eğer bilgi sahibi isem ben de yardımcı olmaya çalışrım tabiyki

Kryon beğendi.
Eski 20-08-2012, 19:39   #188
Ağaç Dostu

Kryon's Avatar

Tekrar teşekkür ederim Sevgili Nokta, sanıyorum aradığım minyatürleri Koçtaş'ta bulamayacağım iyisi mi ben internetten sipariş edeyim bayram bitiminde kargo ile gelsin.

En son aldığım hanımeli ile birlikte gelen bir karınca kolonisi için mecburi tarım ilacı kullanmak zorunda kaldım, ne balkonda ne evin içerisinde karıncalar pek hoş olmazdı, ilacın etki alanına örümceklerde dahil, bir ihtimal periyodik olarak normal dozun %10 unu ile haftada bir veya onbeş günde bir ilaçlama yaparsam belki örümcekler uğramazlar bile... Nernekadar kimyasal kullanmayı sevmiyor olsamda bazen gerekli olabiliyor...

Öyleyse ilk iş şu miniklerin siparişleri verilsin...Birazcık serpildikten sonra sana kabul edersen çelik bile gönderirim elinde olmayan renklerden, böylece sende istediğin düzenlemeyi yapabilirsin belki...

Bu arada bahsettiğin üyenin mesajlarını inceleyeceğim derhal...

Not: Gg de baktıklarım ya 35-45 ya 45-60 cm boyda olanlar ben şimdi ne yapayım bilemedim...

Eski 20-08-2012, 20:36   #189
Ağaç Dostu

...nokta's Avatar

Alıntı:
Tekrar teşekkür ederim Sevgili Nokta, sanıyorum aradığım minyatürleri Koçtaş'ta bulamayacağım iyisi mi ben internetten sipariş edeyim bayram bitiminde kargo ile gelsin.

En son aldığım hanımeli ile birlikte gelen bir karınca kolonisi için mecburi tarım ilacı kullanmak zorunda kaldım, ne balkonda ne evin içerisinde karıncalar pek hoş olmazdı, ilacın etki alanına örümceklerde dahil, bir ihtimal periyodik olarak normal dozun %10 unu ile haftada bir veya onbeş günde bir ilaçlama yaparsam belki örümcekler uğramazlar bile... Nernekadar kimyasal kullanmayı sevmiyor olsamda bazen gerekli olabiliyor...

Öyleyse ilk iş şu miniklerin siparişleri verilsin...Birazcık serpildikten sonra sana kabul edersen çelik bile gönderirim elinde olmayan renklerden, böylece sende istediğin düzenlemeyi yapabilirsin belki...

Bu arada bahsettiğin üyenin mesajlarını inceleyeceğim derhal...

Not: Gg de baktıklarım ya 35-45 ya 45-60 cm boyda olanlar ben şimdi ne yapayım bilemedim...
Sevgili Kryon...
Öncelikle göndermek istediğin çelik için teşekkür ederim...tabiyki kabul ederim ...minyatür güllerin boyları 30-40 cm civarı oluyor...istersen 35-45 cm olanlardan sipariş verebilirsin...

Eski 20-08-2012, 21:26   #190
Ağaç Dostu

Kryon's Avatar

Alıntı:
Sevgili Kryon...
Öncelikle göndermek istediğin çelik için teşekkür ederim...tabiyki kabul ederim ...minyatür güllerin boyları 30-40 cm civarı oluyor...istersen 35-45 cm olanlardan sipariş verebilirsin...
Öyleyse gelsin renk renk minyatür güller
Şimdi sipariş vereceğim herhalde bayramdan sonra elime ulaşırlar, bende burada fotoğrafları sizinle paylaşırım...

Not: 7 farklı renk sipariş verdim...

Eski 20-08-2012, 21:44   #191
Ağaç Dostu

...nokta's Avatar

Alıntı:
Öyleyse gelsin renk renk minyatür güller
Şimdi sipariş vereceğim herhalde bayramdan sonra elime ulaşırlar, bende burada fotoğrafları sizinle paylaşırım...

Not: 7 farklı renk sipariş verdim...
Dört gözle küçümenlerin fotoğraflarını bekliyoruz...sağlık bir biçimde gelip,büyürler inşallah

Kryon beğendi.
Eski 22-08-2012, 22:41   #192
Ağaç Dostu

Kryon's Avatar

Küçüklerim yola çıkmış, yarın elimde olacaklar

Ufak bir sorum var... Bebekler için 20+20+20 Me gübre kullanımı uygun mudur yoksa özel gül gübresi mi alayım ne dersiniz?

Eski 22-08-2012, 22:52   #193
Ağaç Dostu

...nokta's Avatar

Alıntı:
Küçüklerim yola çıkmış, yarın elimde olacaklar

Ufak bir sorum var... Bebekler için 20+20+20 Me gübre kullanımı uygun mudur yoksa özel gül gübresi mi alayım ne dersiniz?
Sevgili Kryon...
Gübre konusunda pek bilgim yok fakat internetten bir kaç siteye daha baktım da mayıs ayında özel gübre kullanılması gerektiği söyleniyor...ve temmuz,ağustos aylarında o sene içinde güllere son gübreleme yapılması gerekiyormuş...daha bilgili arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler sanırım

Kryon beğendi.
Eski 22-08-2012, 23:13   #194
Ağaç Dostu

Kryon's Avatar

Teşekkür ederim Sevgili Nokta...

Eski 23-08-2012, 15:20   #195
Ağaç Dostu

Kryon's Avatar

Benim ufaklıklar geldi, 7 adet sipariş etmiştim sağolsun satıcı arkadaş fazla fazla göndermiş tam 9 minyatür gülüm oldu. Yalnız bazı güllerin yapraklarında sanırım hastalık var.Bazısı paslı gibi bazısındada koca siyah noktalar var. Fotoğrafları ekliyorum. Ne yapmak lazım bir araştırmalı...

Ekleme: Güllerde kara leke ve pas hastalıkları olduğunu öğrendim, şimdi tedavi yolunu araştırıyorum...

Kara leke bir mantar hastalığıymış, bu yüzden mantar ilacı kullanılacak, pas hastalığının çözümü ise bordo bulamacıymış. Gerçi siz bunları zaten biliyorsunuzdur ama ben yeniyim ve benim gibi gül bakımında yeni olan arkadaşların gözüne çarpması için bulduğum bilgileri yazıyorum...

Bu hastalıklar için alternatif çözüm deneyip başarılı olan varsa tabii ki yönlendirmelere açığım...

Eklenen Resimler

canannuman ve YeniGine beğendi.

Düzenleyen Kryon : 23-08-2012 saat 19:00
Eski 23-08-2012, 20:59   #196
Ağaç Dostu

kartal124's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2010
Alıntı:
Benim ufaklıklar geldi, 7 adet sipariş etmiştim sağolsun satıcı arkadaş fazla fazla göndermiş tam 9 minyatür gülüm oldu. Yalnız bazı güllerin yapraklarında sanırım hastalık var.Bazısı paslı gibi bazısındada koca siyah noktalar var. Fotoğrafları ekliyorum. Ne yapmak lazım bir araştırmalı...

Ekleme: Güllerde kara leke ve pas hastalıkları olduğunu öğrendim, şimdi tedavi yolunu araştırıyorum...

Kara leke bir mantar hastalığıymış, bu yüzden mantar ilacı kullanılacak, pas hastalığının çözümü ise bordo bulamacıymış. Gerçi siz bunları zaten biliyorsunuzdur ama ben yeniyim ve benim gibi gül bakımında yeni olan arkadaşların gözüne çarpması için bulduğum bilgileri yazıyorum...

Bu hastalıklar için alternatif çözüm deneyip başarılı olan varsa tabii ki yönlendirmelere açığım...
Lekeler mantari hastalık.O yaprakları kurtarmak mümkün değilse de diğerlerine sıçramasını engellemek için Topas isimli ilaçla 10'ar gün arayla ve serin bir havada 3 kez ilaçlayın.Yapraklarına su değdirmeyin.
Aslında güller için en zor zamanda almışsınız güllerinizi.Güller güneşi severler ama İstanbulda sıcaklık 35 derece iken güneşe koyarsanız %90 kuruyacaklardır.O nedenle güneşi üzerlerine çekeceğiniz bir tülle filtreleyin.Açık havada ve havadar bir ortamda bulundurun.Çiçekcoşturanın sıvı gül gübresini 15 günde 1 kullanın.3 günde bir bolca sulayın.Eylül sonuna firesiz ulaşırlarsa sizi çiçekleri ile ödüllendireceklerdir.

YeniGine ve Kryon beğendi.
kartal124 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2012, 23:31   #197
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Kryon gözünüz aydın; çok güzeller... Kolay gelsin, güle güle gönlünüze göre büyüsünler inşallah.

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2012, 00:09   #198
Ağaç Dostu

Kryon's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kartal124 Mesajı Göster
Lekeler mantari hastalık.O yaprakları kurtarmak mümkün değilse de diğerlerine sıçramasını engellemek için Topas isimli ilaçla 10'ar gün arayla ve serin bir havada 3 kez ilaçlayın.Yapraklarına su değdirmeyin.
Aslında güller için en zor zamanda almışsınız güllerinizi.Güller güneşi severler ama İstanbulda sıcaklık 35 derece iken güneşe koyarsanız %90 kuruyacaklardır.O nedenle güneşi üzerlerine çekeceğiniz bir tülle filtreleyin.Açık havada ve havadar bir ortamda bulundurun.Çiçekcoşturanın sıvı gül gübresini 15 günde 1 kullanın.3 günde bir bolca sulayın.Eylül sonuna firesiz ulaşırlarsa sizi çiçekleri ile ödüllendireceklerdir.
Bebekleri ön balkonun sol köşesine koyacağım, bu bölgeye güneş saat 4-4:30 civarı geliyor ve şiddeti epey hafiflemiş oluyor, geçen hafta gelen sarmaşık gülleride aynı bölgeye koymuştum şimdilik keyifleri yerinde... İsmini verdiğiniz ilacı yarın hemen ediniyorum. Hastalıklı yaprakların hepsini steril makas ile kestim, pas lekesi gibi olan gül içinse budama manasında yapabileceğim bir şey yok çünkü bitkinin tüm yapraklarında var...

Birde koruyucu önlem olarak 1 litre suya 1 tatlı kaşığı oksijenli su ekleyip spreyledim. Şu an için hala kalıcı saksılarına dikilmediler. Hepsini aynı yere dikmeyi planlıyordum ama sağlam olanlarla hasta olanları ayrı ayrı dikmek herhalde en sağlıklısı olacak...

Bilgi için teşekkür ederim...

Sudenur beğendi.
Eski 24-08-2012, 00:10   #199
Ağaç Dostu

Kryon's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Kryon gözünüz aydın; çok güzeller... Kolay gelsin, güle güle gönlünüze göre büyüsünler inşallah.
Çok teşekkür ederim Sevgili YeniGine, inşallah sağlıklarına kavuşup serpilip güzelleşecekler sizlerinde yardımları ile...

Sudenur ve YeniGine beğendi.
Eski 24-08-2012, 00:44   #200
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Alıntı:
Çok teşekkür ederim Sevgili YeniGine, inşallah sağlıklarına kavuşup serpilip güzelleşecekler sizlerinde yardımları ile...
İnşallah üye arkadaşların yardımı ile Kryon, benden yardım yok; ben de sayende öğrenmeye çalışıyorum... Takipteyim. SAYENDE inşallah...

Sudenur ve Kryon beğendi.
Eski 24-08-2012, 00:47   #201
Ağaç Dostu

Kryon's Avatar

Öyleyse birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için diyelim

Sudenur beğendi.
Eski 24-08-2012, 00:54   #202
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Alıntı:
Öyleyse birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için diyelim
Kryon üç senedir bende minyatür güller ile uğraşıyorum. Bu sene mayıs ayında aynen sendeki gibi kara leke idiler. Tabi ben tek tek yoldum hepsini. Sonra zamanla hiçbir yaprak kalmadı üzerlerinde kaldılar mı iskelet dal halinde. Sonra sonra az az budadım dalları. Bu arada Çiçek Coşturan verdim. Şimdi şu anda garibimler yaprak çıkarıyor ve üzerlerinde de minik minik gülleri mevcut. Yani kısaca cılıız mı cılız pek bir minyatür güllerim var.

Sudenur ve Kryon beğendi.
Eski 24-08-2012, 02:11   #203
Ağaç Dostu

Kryon's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Kryon üç senedir bende minyatür güller ile uğraşıyorum. Bu sene mayıs ayında aynen sendeki gibi kara leke idiler. Tabi ben tek tek yoldum hepsini. Sonra zamanla hiçbir yaprak kalmadı üzerlerinde kaldılar mı iskelet dal halinde. Sonra sonra az az budadım dalları. Bu arada Çiçek Coşturan verdim. Şimdi şu anda garibimler yaprak çıkarıyor ve üzerlerinde de minik minik gülleri mevcut. Yani kısaca cılıız mı cılız pek bir minyatür güllerim var.
Sevgili YeniGine, eyvah ki eyvah diyorum... Bende mecburen budadım yaprakları cılız kaldılar tabii ama yapılabilecek çok bir şey yoktu şu durumda... Yarın yine bana Karaköy yolu göründü, yapraklarıda yanımda götüreceğim elbette, kullanmam gereken kesin ilacı (Topas vs.)belirteceklerdir diye tahmin ediyorum...

Kullandığın gübrenin npk değerleri nelerdir yazar mısın, değerlendirelim... Şu durumda sanırım tomurcuklardan ziyade dallarına ve yapraklarına ağırlık vermek için Azot ağırlıklı gübre gerek gibi... Yarın bunları netleştireyim, burada bilgileri paylaşırım... Üzülme, sonradan açılan iyi açılırmış, onlarda serpilip güzelleşecekler...

YeniGine beğendi.
Eski 24-08-2012, 02:22   #204
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Kryoon canımsın en başta da dedim benden yardım yok diye. Ben dediğim gibi nisandı sanırım öncee bir gübre döktüm (Doğal bildiğimiz hayvan gübresi) Sonrasıı gayet güzel çiçeklendiler maşallaah tabii gübre döktüm olacak o kadar dedim... Derkeeen bir anda yapraklarda kara leke mevcut oldu. Koparttım tabi tüm lekeli yaprakları tek tek. Sonraa baktım güllerin hiçbirinde yaprak kalmadı. Bu sayfaya da lütfen yardım diye izah ettim. Bana göre geçerli yardım çıplak dalların bir kısmını buda idi. Ben de budadım az biraz. Bu arada Çiçek Coşturan diye sıvı besin takviyesi uyguladım. Şu anda tekrar yapraklandılar ve cılız mııı cılız yaprak ve minik minik (Hepten bir minyatür) gülleri üzerinde. İnşallah yarın tekrar bir güzeel sulayıp Çiçek Coşturan sıvıdan vermeyi düşünüyorum. Nacizaneee bence.

Kryon beğendi.
Eski 24-08-2012, 02:29   #205
Ağaç Dostu

Kryon's Avatar

Ben yarın bir gideyim, eğer azot ağırlıklı gübre uygun görülürse sana üre yollarım biraz, normal gübre ile dönüşümlü kullanırsın, 15 günde bir çiçek coşturan, 15 günde 1 üre şeklinde.Şu dönem bitkinin üzerinde az yaprak olduğu için normal dozun yarısını uygularsın. Nasıl fikir?

YeniGine beğendi.
Eski 24-08-2012, 02:34   #206
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

) Süpeer, tamam sen yarın giiit... Bakalım ne önerecekler. Sen benden yardım bekler iken ben senden yardım bekleyeceğim. Hadi bakalım inşallaah, rastgele Kryon... Sen başar kiii, bende başarayım inşallah.
Teşekküür ediyoruum.

Kryon beğendi.
Eski 24-08-2012, 02:44   #207
Ağaç Dostu

Kryon's Avatar

Rica ederim, yarın görüşmek üzere

YeniGine beğendi.
Eski 24-08-2012, 02:46   #208
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Alıntı:
Rica ederim, yarın görüşmek üzere
Tamam inşallah; iyi geceleer... Rastgele.

Eski 24-08-2012, 12:13   #209
Ağaç Dostu

kartal124's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2010
Fazla gübre de vermeyin bu sıcaklarda yakarsınız gülleri.En verimlisi suda çözünmüş halde satılan gübreleri(örneğin çiçekçoşturanın sıvı gül besinini) 15 günde 1 vermek.Araya üre falan katmaya gerek yok.Aldığınız gübrede NPK dışında iz elementlerin bulunmasını da dikkat edin.

YeniGine beğendi.
kartal124 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2012, 12:48   #210
Ağaç Dostu

Kryon's Avatar

Sn. Kartal 124, bildiğim kadarı ile yaprak ve dal gelişimi konusunda üre, çiçek coşturandan çok daha başarılı... Kullanımı da basittir, üre suda tamamen çözünür, 1litre suya bir silme çay kaşığı üre eklenir, şu durumda bitki üzerinde yeterince dal ve yaprak olmadığından 1 litreye yarım çay kaşığı uygun görünmektedir ve bitkilere zararı olmaz... Tabii bunu sağlığına kavuşmuş olan bitkilerde kullanıldığını varsayıyorum. Aksi halde mantar ve bakteri hastalıklarından kurtulduk derken bilimum akar, nematod,afidlerle uğraşma durumu söz konusu olabilir.Üre içeren gübre verilecekse sabahın ilk saatlerinde verilmelidir...Zaten doğru oranda kullanılan hiç bir şeyin zararı olmaz, yanlış oranda kullanılan herşey ise zehir kategorisine girer...

Saygılar

YeniGine beğendi.

Düzenleyen Kryon : 25-08-2012 saat 03:00 Neden: Ekleme yaptım...

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025