View Single Post
Eski 24-08-2012, 00:09   #198
Kryon
Ağaç Dostu

Kryon's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kartal124 Mesajı Göster
Lekeler mantari hastalık.O yaprakları kurtarmak mümkün değilse de diğerlerine sıçramasını engellemek için Topas isimli ilaçla 10'ar gün arayla ve serin bir havada 3 kez ilaçlayın.Yapraklarına su değdirmeyin.
Aslında güller için en zor zamanda almışsınız güllerinizi.Güller güneşi severler ama İstanbulda sıcaklık 35 derece iken güneşe koyarsanız %90 kuruyacaklardır.O nedenle güneşi üzerlerine çekeceğiniz bir tülle filtreleyin.Açık havada ve havadar bir ortamda bulundurun.Çiçekcoşturanın sıvı gül gübresini 15 günde 1 kullanın.3 günde bir bolca sulayın.Eylül sonuna firesiz ulaşırlarsa sizi çiçekleri ile ödüllendireceklerdir.
Bebekleri ön balkonun sol köşesine koyacağım, bu bölgeye güneş saat 4-4:30 civarı geliyor ve şiddeti epey hafiflemiş oluyor, geçen hafta gelen sarmaşık gülleride aynı bölgeye koymuştum şimdilik keyifleri yerinde... İsmini verdiğiniz ilacı yarın hemen ediniyorum. Hastalıklı yaprakların hepsini steril makas ile kestim, pas lekesi gibi olan gül içinse budama manasında yapabileceğim bir şey yok çünkü bitkinin tüm yapraklarında var...

Birde koruyucu önlem olarak 1 litre suya 1 tatlı kaşığı oksijenli su ekleyip spreyledim. Şu an için hala kalıcı saksılarına dikilmediler. Hepsini aynı yere dikmeyi planlıyordum ama sağlam olanlarla hasta olanları ayrı ayrı dikmek herhalde en sağlıklısı olacak...

Bilgi için teşekkür ederim...

Kryon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön