View Single Post
Eski 24-08-2012, 02:11   #203
Kryon
Ağaç Dostu

Kryon's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Kryon üç senedir bende minyatür güller ile uğraşıyorum. Bu sene mayıs ayında aynen sendeki gibi kara leke idiler. Tabi ben tek tek yoldum hepsini. Sonra zamanla hiçbir yaprak kalmadı üzerlerinde kaldılar mı iskelet dal halinde. Sonra sonra az az budadım dalları. Bu arada Çiçek Coşturan verdim. Şimdi şu anda garibimler yaprak çıkarıyor ve üzerlerinde de minik minik gülleri mevcut. Yani kısaca cılıız mı cılız pek bir minyatür güllerim var.
Sevgili YeniGine, eyvah ki eyvah diyorum... Bende mecburen budadım yaprakları cılız kaldılar tabii ama yapılabilecek çok bir şey yoktu şu durumda... Yarın yine bana Karaköy yolu göründü, yapraklarıda yanımda götüreceğim elbette, kullanmam gereken kesin ilacı (Topas vs.)belirteceklerdir diye tahmin ediyorum...

Kullandığın gübrenin npk değerleri nelerdir yazar mısın, değerlendirelim... Şu durumda sanırım tomurcuklardan ziyade dallarına ve yapraklarına ağırlık vermek için Azot ağırlıklı gübre gerek gibi... Yarın bunları netleştireyim, burada bilgileri paylaşırım... Üzülme, sonradan açılan iyi açılırmış, onlarda serpilip güzelleşecekler...

Kryon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön