agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Balık Yemekleri (Deniz Ürünleri)
(https)




Beğeni Düzeni1Beğeniler
  • 1 Gönderen sigortacihasim

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 23-12-2010, 11:41   #1
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Kefal Pilaki

Özellikle topan kefalden yapınca daha lezzetli olur. Balıkları ayıklayıp büyüklüğüne göre 3-4 dilime bölersiniz. Kafaları atmayınız, o da üzerinde kalmalı, pişerken ayrı bir lezzet verir. Kimi de bencileyin sırf kafaları yese mutlu olur .

Balığınızın miktarına göre 2-3 iri soğanı zeytin yağında kavurun, kavrulunca üzerine doğranmış domates ekleyin, 2 diş de sarımsak. Domates de kavrulunca ateşten alıp tuz, taze çekilmiş karabiber ve 2-3 çorba kaşığı kadar kıyılmış maydonoz ekleyin. Defne yaprağı koymayın.

Balıkları hafif tuzlayıp tepsiye dizin üzerine kavurduğunuz harcı yayın. Suyunu ilave edin. Limonu ince ince dilimleyip malzemenin üzerine dizin. Fırına verin. Limon dilimleri kızarıp balık pişince fırından alın. Bu yemek soğuk da yenebilir. Ertesi öğüne kalanı ısıtmanıza gerek yoktur. Hatta malzemeyi içine çektği için daha da lezzetlenir.

Kefalden başka levrekle de yapabilirsiniz. Oğlum küçükken kırlangıçla da yapardım. Palamutla da denedim. Ama benim tercihim kefal. Üzerine pilakilik balık tanımam )

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025