Konu: Kefal Pilaki
View Single Post
Eski 23-12-2010, 11:41   #1
Mine Pakkaner
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Kefal Pilaki

Özellikle topan kefalden yapınca daha lezzetli olur. Balıkları ayıklayıp büyüklüğüne göre 3-4 dilime bölersiniz. Kafaları atmayınız, o da üzerinde kalmalı, pişerken ayrı bir lezzet verir. Kimi de bencileyin sırf kafaları yese mutlu olur .

Balığınızın miktarına göre 2-3 iri soğanı zeytin yağında kavurun, kavrulunca üzerine doğranmış domates ekleyin, 2 diş de sarımsak. Domates de kavrulunca ateşten alıp tuz, taze çekilmiş karabiber ve 2-3 çorba kaşığı kadar kıyılmış maydonoz ekleyin. Defne yaprağı koymayın.

Balıkları hafif tuzlayıp tepsiye dizin üzerine kavurduğunuz harcı yayın. Suyunu ilave edin. Limonu ince ince dilimleyip malzemenin üzerine dizin. Fırına verin. Limon dilimleri kızarıp balık pişince fırından alın. Bu yemek soğuk da yenebilir. Ertesi öğüne kalanı ısıtmanıza gerek yoktur. Hatta malzemeyi içine çektği için daha da lezzetlenir.

Kefalden başka levrekle de yapabilirsiniz. Oğlum küçükken kırlangıçla da yapardım. Palamutla da denedim. Ama benim tercihim kefal. Üzerine pilakilik balık tanımam )

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön