Konu: Kefal Pilaki
View Single Post
Eski 26-05-2012, 14:46   #8
sigortacihasim
Ağaçsever

sigortacihasim's Avatar

Giriş Tarihi: 18-09-2007
Pilaki her zaman beyaz etli balıkdan olur.Burada önemli olan beyaz etli yağlı balık olmayacak.Mesela şu Norveç uskumrusu gibi yağlı balıklardan bahsediyorum.
Genelde kefal tercih edin.

Ben şu tarifi uyguluyorum. (Balık sayısına göre değişiyor yaptıklarım sizde kendinize göre ayarlarsınız.

Balıkların pullarını kazıyıp,karnını ayıkladıkdan sonra baş parmağı kalınlığında halkalar halinde kesiyorum.
Pilaki yapacağım tepsime az sızma zeytinyağı döküp bunu parmaklarımla tepsinin her yerine yayıyorum.Üzerine soğanları piyaz şeklinde halkalıyorum.Bu halkaları tepsime yayıyorum.Üzerine bdiziyorunalık dilimlerini karınları hep aynı yöne gelecek sıra sıra şekilde diziyorum.

Domatesleri rendeliyorum.Bolca rendelenmiş domatesin içine bir tutam kekik atıyorum.Üzerine yarım çay bardağı sızma zetinyağı döküyorum ve bu harcı karıştırıyorum.Su koymuyorum domatesin suyunu su yerine kullanıyorum.

Sonra bu harcı tepsideki balık dilimlerinin üzerine döküp iyice yayıyorum.Üstüne tane karabiber ve çok az tuz serpiyorum.Limonu kabuklarını rendeleyip malzemenin üstüne serbiyorum.Rendelenmiş limonu ince dilimleyip balıkların üstüne diziyorum.Tepsinin üstünü folya ile kapatıyorum.

Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 20 ' alttan pişirmeye alıyorum.Sonra tepsinin üstündeki folyayı alıp Bir 10' daha üsten limonlar karamelize renk almaya başlayıncaya kadar pişiriyorum.Afiyet olsun.

sigortacihasim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön