![]() |
Hüsnü yusuf tohumu aldım sonra hemen gelip foruma baktım ne yapmalıyım diye sonra öğrendim ki bu sene ekicem ama seneye çıkacak, bu nazlı güzellik beni bir sene bekletecek demek.
|
ben geçen sene dikmiştim aynı senede çiçeklenmişti
|
Gerçekten mi bu akşam ekeyim o zaman ben tohumlarımı. Nasıl olsa bir kış beklemem gerekiyor diye düşünüp ekim işini sonbahara ertelemiştim. İnşaallah bu sene çıkarlar.
|
ben de geçen yıl tohum ekmiştim çiçeklendiler ve bir kısmı kış boyu çiçekliyditek tük, şu anda da açmaya başladı hepsi...
|
1 Eklenti(ler)
Gerçekten de 2. senesinde çiçek veriyor Birçok yaprağı kışın ölmesine sararmasına rağmen baharda hepsi çiçek verdi....
|
2 Eklenti(ler)
Yeni yeni çiçeklenmeye başlayanlar...
bazlarının renk tonları çok yakın... Eklenti 223679 Bu da genel görüntüden bir bölüm.. |
Hüsnüyusuf tohumlarını çimlendiren oldu mu arkadaşlar?
|
Merhabalar
Hüsnü Yusuf tohumları almak istiyorum.Temin edebileceğim ve tavsi edebileceğiniz yerler var mı? Teşekkürler. |
Yapı marketlerden veya Ankara Ulustaki sabit pazarın oradaki çiçekçilerden bulabilirsiniz.
|
2 Eklenti(ler)
Geçen sene tohumdan yetiştirdim,bu yıl açtılar.
|
1 Eklenti(ler)
tohumdan ektiğim hüsnü yusuf ve karanfilim:p
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Annemin Bahçesinden![ATTACH]297332[/ATTACHEklenti 297333
|
şubat ayında tohumlarını serpmşitim, bir kısmı açmaya hazırlanıyorlar..resimlerini ekleyeceğim.
|
2 Eklenti(ler)
Bu bahar ektiğim hüsnüyusuflar açmaya başladı. Okuduklarımdan açmalarını beklemiyordum. Acaba bu açanlar hüsnüyusuf değil mi?
Eklenti 333334 Eklenti 333335 |
SDurulum bunlar hüsnüyusuf değil;) Güzel karanfillerin olmuş ama.
Not : Son iki mesajdakiler hüsnüyusuf değil. |
hüsnü yusuf çok nazlı bir çiçek tohumdan ekildiği zaman çok cılız ve zayıf gelişiyor 20 gün oldu tohumu ekeli daha yeni yeni toprağın yüzüne çıktı ama çok cılız acaba gelişecekmi bekliyorum
|
bugün çok mutluyum 4 gün önce diktiğim hüsnü yusuf tohumlarım toprağın yüzüne çıkmış sonunda bu ikinci denememdi ilki başarısızdı ama bu sefer başardım sonunda sanki evlat sahibi olmuş gibiyim. İnşallah top top çiçekler verirlerde mutluluğum ikiye katlanır nemli ortam ve saksının üzerine poşet geçirmek başarı şansını yükseltiyor arkadaşlar birde güneş ışığı çok önemli
|
bende artık kolları sıvayıp ekeyim yusufcuklarımı:) hata yapma korkusuyla yerimde sayıyorum hep:) hayde bakalım ya Allah bismillah, sabah olsun artıkk
|
1 Eklenti(ler)
Merhabalar,geçen yıl komşumdan köklü olarak aldığım hüsnüyusuflar, kışın sulanmadı ve kurudu gibi oldu.Birkaç gün önce patladıklarını gördüm.Hemen bakımını yaptım.
Eklenti 385899 İnşallah açmış halini de görürüz. |
bilgiler için teşekkürler
|
Merhabalar!.. Uzun bir süredir bahçemde Hüsnü Yusuf çiçeğim olsun isterim; fakat tohumdan ektiğimiz sene değil de 2. sene çiçekleneceklerini öğrendiğimden beri de vazgeçmişimdir. Ama olsunlar hep istiyorum; onun için sitemizde güvendiğim bir üyemizden fidelerini gönderebileceğini öğrenince çok mutlu oldum. Fakat o arkadaşımız da hayal kırıklığı yarattı bende. Bu sene tohum aldım ve ektim onlar da çıkmadı. :(
Onun için bana bu sene çiçek açacak fide gönderebilecek bir arkadaşımız, üyemiz bulunur mu acaba? |
Sayın YeniGine,isterseniz size 201. mesajdaki hüsnüyusuftan gönderebilirim.Dün fotoğraf çekmiştim.Şuan forumda oluşan sorun nedeniyle fotoğraf yükleyemedim.Özel mesaj,bildirim,profil bilgileri hiçbirşeye erişilemiyor.Sorun düzelince adres bilgilerinizi gönderirsiniz.Saygılar.
|
1 Eklenti(ler)
Sanırım sorun giderildi.Fotoğrafı ekliyorum.
Eklenti 395580 Hangisinin bu yıl çiçekleneceğini bilemem.Ama isterseniz 2-3 kök söküp gönderebilirim. |
Sevgili mügem; şimdi mesajınızı görünce çok sevindirdiniz beni; çok teşekkür ediyorum. Tabi mümkün ise isterim elbet. Uzun bir süreden beri istiyorum bu sene açmazmış diye diye vazgeçtim bu sene de ektim tohumları çimlenmediler. Adresimi yazıyorum özelden. Teşekkür ediyorum. Sevindirdiniz beni.
|
Arkadaşlar, Zengarden'dan yaptığım alışverişte bana hediye olarak hüsnüyusuf tohumu göndermişler. Ancak hiç tanımadığım bir bitki. Çimlendirmeyi deneyeceğim ama beceremicem ziyan edicem diye korkuyorum.
Sizler nasıl çimlendirdiniz torflu toprakta mı, yoksa pamukta mı? Toprağın kalitesi çok önemli mi? Çimlendirmeden önce suda beklettiniz mi? Ve paketin içinde çok sayıda tohum var onları toprağa rastgele mi koyacağım yoksa belli aralıklarla dizmem mi daha doğru olur? |
ben dün hüsnüyusuf tohumu aldım ve bu gün ektim üzerinde yazdığı gibi.şimdi burdan öğrendim ki seneye açacak ama poşetin üstünde 1 yıllık bitki demiş yani bu sene açmayacak mı anlamadım. nergiz saksılarım boş kalmasın diye aldım ektim poşetin üzerinde yazılana göre eylüle kadar açacak. yaaa ne olacak şimdi....
|
Sevgili eceyıldız benim bildiğim nisan ayında tohumlar ekiliyor. Ve kesin bildiğim hüsnü yusuflar ilk fidelendikleri sene değil, ikinci sene çiçekleniyorlar... Tohumlarınız fidelenir ise seneyi bekleyeceksiniz çiçeklenmesi için. Ve merakla bekliyorum tohumlarınız fidelenecek mi, paylaşırsınız inşallah...
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
annemden
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025