agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bahçe Süs Bitkileri (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/)
-   -   Hüsnüyusuf (Dianthus barbatus) (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/4441.htm)

demys 08-06-2010 09:10

1 Eklenti(ler)
bizim hüsnüyusuflar.

demys 08-06-2010 09:24

2 Eklenti(ler)
devamı

erol21 08-06-2010 12:34

Gerçekten güzel görünüyorlar. Bende bu sene mart gibi ektim bol yapraklı yeşillik gibi duruyolar Pek çiçek açmaya niyetli değiller..

demys 08-06-2010 13:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi erol21 (Mesaj 654504)
Gerçekten güzel görünüyorlar. Bende bu sene mart gibi ektim bol yapraklı yeşillik gibi duruyolar Pek çiçek açmaya niyetli değiller..

benimkiler de ikinci yılında açtılar.
umarım sizinkiler de cok güzel olur..

zeynep dila 08-06-2010 13:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi demys (Mesaj 654523)
benimkiler de ikinci yılında açtılar.
umarım sizinkiler de cok güzel olur..

Sayın demys hüsnüyusuflarınız harika görünüyorlar. Onları marketlerden alınan tohumlardan mı çimleyerek bu hale getirdiniz?

demys 08-06-2010 13:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zeynep dila (Mesaj 654527)
Sayın demys hüsnüyusuflarınız harika görünüyorlar. Onları marketlerden alınan tohumlardan mı çimleyerek bu hale getirdiniz?

Sevgili Zeynep Dila

Tohumlarını marketten alıp dikmiştik. Fide haline geldikten sonra yerlerine diktim. Tam iki yıl sonra böyle oldular.

çiçeksever 08-06-2010 13:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ardaçiğdem (Mesaj 651785)
Yapı marketten çin karanfili tohumu almıştım. Yaklaşık bir ay önce ektim ve şimdi çimlendiler fakat sanırım benim yavrular çin karanfili değil acaba hüsnüyusufmu. Resimleri ekliyorum ayrıca tohunları da ekliyorum yardımcı olursanız sevinirim..
Eklenti 149511
Eklenti 149512
Eklenti 149513

Bunlar ne çin karanfili ne de hüsnü yusuf.Şu an ne çiçeği olduğunu ben anlayamadım.Birkaç gün sonra bir daha resim koyun.Belki o zaman anlarız.

zeynep dila 08-06-2010 13:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi demys (Mesaj 654536)
Sevgili Zeynep Dila

Tohumlarını marketten alıp dikmiştik. Fide haline geldikten sonra yerlerine diktim. Tam iki yıl sonra böyle oldular.

Sevgili demys,
Bu yıl tohumlarını toplayacak mısınız? Yoksa onlar dökülüp kendileri mi çıkacak? Kuruyan fideleri koparacak mısınız?

demys 10-06-2010 07:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zeynep dila (Mesaj 654554)
Sevgili demys,
Bu yıl tohumlarını toplayacak mısınız? Yoksa onlar dökülüp kendileri mi çıkacak? Kuruyan fideleri koparacak mısınız?

Sevgili Zeynep Dila,
Benimde ilk hüsnüyusuf yetiştirme deneyimim. Ama çok yıllık bir çiçek olduğunu duydum. Sanırım her yıl kendisi çıkacak. Çiçekleri geçince dipten budarım.

k_donmez 10-06-2010 11:21

1 Eklenti(ler)
Hüsnüyusuflarda iki çiçek oluştu. Pembe olan önce beyaz açıyor ve sonra pembeleşiyor. Diğeri açtığı renkte kalıyor.

hüzün 14-06-2010 19:46

bu yıl tohumdan çimlendirdiğim hüsnüyusuflar

1 Eklenti(ler)
biraz cılızlar ama renk ve desenleri çok güzeller

erol21 16-06-2010 22:20

Bu yıl çimlendirdiniz ve açtı mı ? Benimkiler sağlam bir şekilde bol yapraklı bir yığın durumundalar ama çiçek-tomurcuk vb. bişi yok henüz

hüzün 17-06-2010 13:03

evet Sayın Erol21 ben de beklemiyordum ama beni çok mutlu ettiler, akşam 16 ya kadar güneş alıyorlar.

zeyzeynep 30-06-2010 12:50

Merhabalar;
Ben de balkonumda hüsnüyusuf yetiştirmek istiyorum. Seneye yaza çiçek açması için şimdi tohumlarını eksem uygun olur mu? Yoksa tek çare 2 sene beklemek mi?
Şimdi ekim zamanı değil diye biliyorum. Sizce şansımı denemeli miyim?

hanbiyçe 07-07-2010 15:07

çok severek almıştım bende ama önce güzelce dala yaprağa veriyorlar açmaları benimkinin de zaman aldı ama şimdi solan kıllı karanfillerim aceba aynı yerden çiçek verir mi dedim iyice solunca budadım.ama şu an sadece bir dalda tek bi çiçek açmış

hüzün 07-07-2010 21:08

benim açan çiçeklerimin bir kısmı soldu ve gövdesi de kurumaya başladı malesef

martılivingston 22-07-2010 20:48

arkadaşlar hüsnüyusuf hakkında bilgi ararken bu siteyi buldum resimler çok hoşuma gitti bende tohumları haziran ayıinda ekmiştim şimdi boyları 5 cm falan ama seneye açacağını duyunca üzüldüm sabırsızlıkla açacakları günü bekliyordum . Size sormak istediğim sonbaharda bunları başka saksıya aralıklarla ekeceğim ama özel bir toprak falan istermi onu merak ediyorum çünkü ektiğim buz çiçeği tohumları gübreli toprağa ektiğim için büyümeden kökü zayıflayıp kurudu meğerse kumlu toprak istiyyormuş. Aynı şeyin hüsnüyusuflarda da başıma gelmesini istemiyorum.Hepinize bol çiçekli günler

erol21 20-08-2010 16:01

Bence tohumdan bitki yetiştirmek için yanlış seçim Sanırım çok güzel demetler halindeki çiçekleri hoşunuza gitti Nedenini sorarsanız 2. sene çiçek vermeleri Bende bilmeden baharda ektim Şimdi bayağı her yeri kaplauan bir yeşillik halindeler Artık seneyi beklicez...

hüzün 31-08-2010 21:30

bu da bahçedeki hüsnüyusuf

4 Eklenti(ler)
mor renkler hakim, en son resimdeki çiçeğin adını bilmiyorum

sebahat56 21-11-2010 22:58

Sayın Hüzün enson resimdeki çiçeğiniz saraypatı

ciceksever70 18-01-2011 13:39

Benimkiler de gecen yil ciceklendi ve tüm kisi yesil yaprakli gecirdiler. Sanirim gecen yildan kalan dallari budamam gerekiyor öyle degil mi?

cemo 18-01-2011 14:29

Ben budama yapmadım. Hala yemyeşil yaprak halindeler, budama gerektiğini bilmiyordum.

ciceksever70 18-01-2011 14:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 743665)
Ben budama yapmadım. Hala yemyeşil yaprak halindeler, budama gerektiğini bilmiyordum.

Sevgili Cemo benimkiler yerlere yayilmis durumdalar. Budarsam daha bombeli bir görünümü olur diye düsündüm ama bu ciceklenmesini etkiler mi onu bilmiyorum.

cemo 18-01-2011 15:04

Benimkilerde yere yattı. Yakında acarlar diye düşünüyorum. Budama için geç mi kaldık acaba.

ciceksever70 18-01-2011 16:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 743686)
Benimkilerde yere yattı. Yakında acarlar diye düşünüyorum. Budama için geç mi kaldık acaba.

Ooo sizinkiler erkenci bizde ancak Haziran`da acar bazen sonunu bile buluyor.

efeyusuf 07-02-2011 17:16

selam çiçek sever dostlar, bu forumda daha yeniyim bende sizlere ufak bi katkıda bulunim dedim.hüsnü yusuflarla tanışmam 20 yılı aştı zaten ilk gördüğüm zaman hayran kalmıştım bu çiçeğe.bu hayranlıkda karanfillere olan merağimdan geliyodu.tek farkları var karanfiller kadar güzel kokuları yokdu.ama görünüşündeki güzellik göreni hayran bırakdığı için bu işim verilmiş olsa gerek,
isterseniz bu çiçek hakkında tecrübelerimle edindiğim birkaç bilgiyi sizlerle paylaşim.hüsnüyusuflar baharda sapa kalkarak çiçek açarlar daha sonra bu çiçekler tohum bağlar ve kururlar tohum kapsüllerinin tepesi zamanla çatlar ve tohumlar toprağa karışır.tohumları toprağa karışmadan alırsanız bol miktarda hüsnü yusuf tohumu elde etmiş olursunuz.yetiştiriciliğine gelirsek bu tohumları eylül ayında 1-1,5cm derinliğe toprağa karıştırır **** üzerine 1-1.5cm kalınlığında yanmış çiftlik gübresi örterekde sabah akşam düzenli sulayarak 8-10 günde tohumlarınız çimlenir.yaklaşık 1 ay gibi bir süredede 7-8 yapraklı fideleri elde edersiniz.bu fideleride bahçenize 20-30 cm aralıklarla şaşırtırsanız baharda çok güzel açacak bitkileri elde etmiş olursunuz.bu çok yıllık hüsnü yusuf yetiştiriciliği için geçerlidir.birde yıl içinde açan hüsnü yusufflar vardır bunlara çin karanfilide derler baharda ekersiniz yazında çiçek açar bu tür.ama benim favorim bizim yerli hüsnü yusuflardır.
yerli hüsnü yusuf yetiştirmek isteyenler baharda tohum ekerlerse o yıl çiçek açmazlar.dediğim gibi yaparlarsa baharda şebboylarla birlikde çok güzel bir bahçe düzenlemesi yapmış olurlar.sevgiler saygılar..

efeyusuf 07-02-2011 17:23

hüsnü yusufları dediğiniz gibi sonhabarda ekerseniz baharda çiçeklerini görürsünüz kışın soğuklama ihtiyacı olan çiçeklerdir.ama tekrar ekmenize gerek yoktur bulundukları yerde heryıl baharda çiçek açarlar.aynı kasımpatılarda olduğu gibi bunlarda uzun yıllar bulundukları yerde çiçek açarlar..

k_donmez 03-04-2011 18:22

2 Eklenti(ler)
Geçen yıl çiçeklenen dallar bu yıl kurudu. Yerlerini yenileri aldı. Kışı yeşil ve canlı geçirdiler. Baharla atağa geçip hızla gelişmeye başladılar.

hüzün 13-04-2011 20:16

benim hüsnüyusuflarım açmaya başladı sizinkilerde yakında açarlarr...

athena -asena 15-04-2011 19:34

2 Eklenti(ler)
Bahçemdeki hüsnü yusuflar.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025