![]() |
1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaslar,
Evimizin degil,komsunun bahcesindeki cicegi cektim.Bahcemizimkisi cok ufak daha.. |
ektiğim hüsnüyusuflar, bu gün kendilerini bana gösterdiler başlarını topraktan çıkardılar.
|
hüsnü yusuflarda hüsrana doğru gidiyorum filizlenen tohumların çoğu öldü bakalım geri kalanlar ne olacak...
|
Hüsnüyusufu çok sevmeme rağmen hiç yetiştirmemiştim. Kesme çiçek olarak aldığım hüsnüyusuflardan topladığım tohumları iki hafta kadar önce ektim ve düşündüğümden çok daha verimli bir şekilde çimlendiler:) Çarşıdan aldım bir tane, eve geldim bin tane bitkileri sevdiğimden sıklıkla karanfil alıyordum ama artık hüsnüyusuf da listeye girdi.
|
2 Eklenti(ler)
Rengarenkler.
Eklenti 494076 Geçtiğimiz yıl tohumdan yetiştirdiğim.Bu yıl açmaya başladı fidelerim Eklenti 494075 |
hüsnüyusuf yetiştirmekten vazgeçtim .çünkü karanfil gibi kök çürüklugune çok çabuk yakalanıyor.
|
Esasında çok kolay yetişiyorlar.Ben fazla özen göstermiyorum.Şu an bahçemde 6-7 rengi var.Tohumlar bahçeye dökülüyor.Her sene yeniden çıkıyorlar.
|
1 Eklenti(ler)
Bunlar da benim daha önceden fotoqrafladığım hüsnüyusuflarım, çok güzel kokuyorlar. Bugün kurumuş dallarını dipden kestim, tohumlarını da etrafına serpiştirdim.
Eklenti 563319 |
Ahhh ah tavuklarım rahat bıraksalar neredeyse sarmıştı tüm bahçeyi :(
|
1 Eklenti(ler)
hüsnüyusuflar tomurcuklanmaya başladı:) geçen yıl ağustos ayında saksıya gelişigüzel attığım tohumlar çimlemince ekim gibi bahçeye şaşırtmıştım, bütün kışı kendi kendilerine geçirdiler. Ekimi bakımı en kolay çiçeklerden sanırım hüsnüyusuf, bir o kadarda güzel.
|
2 Eklenti(ler)
hüsnüyusuflar açtı :)
|
1 Eklenti(ler)
Bana da zaman zaman bunun kesme çiçeği geliyor.
Eklenti 690778 Geçen sefer dedim ki kökünü istiyorum, çiçeğini değil:D Pişkinlik benimki artık. Dün çıktı geldi, 10 kök. |
Gözünüz aydın bende almak istiyorum ama birde satılan yeri bulsam.
|
Bana gelen hanım kesme çiçek serasında çalışıyor.
Her geldiğinde demet demet getiriyor, misler gibi de kokuyor:) İsteyenin bir yüzü... |
İyi akşamlar
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:49. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025