![]() |
Harikalar Sn.gilaburu, bu mevsimde mi açtılar böyle?
|
Alıntı:
beğendiğinize sevindim bu mevsimde açmadılar onlar geçen seneki resimler bu senede resimlerini çekip buraya eklerim |
Sayın Malbman, ektiğiniz hüsnüyusuf tohumlarının çimlenmesi ne kadar sürdü?
|
Hüsnüyusuf dediğiniz sanırım şair karanfil ise 1,5 hafta fln sürdü benimkiler Derin de ekmemek gerekiyor Çünkü acayip zayıf çıktılar Küçücükler ve 1 hafta geçti hala minicikler
|
ben hüsnüyusuf fidelerimin bir kısmını şaşırttım, resimlerinid eçektim ama nedense telefondan bilgisayara yükleme yapılmadı, akşamdan beri uğraşıyorum olmadı bri türlü
|
çimlenen tohumlarımın bir kısmını şaşırttım
1 Eklenti(ler)
umarım doğru yapmışımdır
|
Bu hüsnüyusufların tabiatını hiç anlamıyorum. Bahçeye özel olarak tohumunu ekiyorum yeri kazıp gübreleyip. Orada çıkmıyor gidiyor kendi kendine bitiyor orda burda. Bazen çimen arasında bazen beton kıyısında...
|
2 Eklenti(ler)
arkadaşlar benim neredeyse bir yılı tatamlayan bir bitkim var. bir arkadaşımın bahçesinden almıştım fakat daha sonra türünün ne olduğunu unuttum. forumlardaki resimlerden bajkarak türünü bulmaya çalışıyorum . resmini sizin de görmenizi istiyorum . hüsnü yusufa benzettim ama olmayabilir de:) acemiyim biraz da... eğer türünü bilen ya da yetiştiren varsa lütfen yardımcı olunuz. bakımı ile ilgili daha çok şey yapabilmeyi çok istiyorum.umarım bulabilirim türünü...
işte benim isimsiz:) |
1 Eklenti(ler)
Hüsnüyusuflar Ankara'da her dem yeşil. Yayılıyor da. Zamanı geldiğinde çiçekte veriyor. Ankara için uygun bir çiçek olduğunu düşünüyorum. Geçen yıldan kalanlar diri bir şekilde büyüyorlar.
|
k dönmez tamamen güneşte mi duruyorlar ?
|
Sayın Hüzün
Bütün gün güneş alan konumdalar. |
1 Eklenti(ler)
Ve işte ilk çiçek:D Böyle göründüğüne bakmayın ben bunu nekadaaar bekledim..Beklediğime değdi doğrusu bu küçücük şeyin kokusu harika....Açık renk olduğunu sandığım fidelerde var onlar açsın toplu bir resim eklerim..Bu tanıtım amaçlı olsun..Ve ayrıca bu güzelleri bana gönderen sayın BALIKÇI'ya da sonsuz teşekkürler...
|
...
1 Eklenti(ler)
21 Nisan itibariyle bu sene mart gibi ektiğim hüsnüyusuflarım
|
Akşam üzeri çiçekçime uğradım ve 1 tane hüsnüyusuf fidesi aldım.Yarın saksıya dikicem.Çiçeklerinin renkleri çok güzel.
|
2 Eklenti(ler)
Hüsnüyusuflar baharla gelişti, çoğaldı, yeni ve taze sürgünler verdi. Sıra çiçeklere geldi. Yakında açacaklar. Sedumlar ile de uyumlular.
|
1 Eklenti(ler)
Tomurcuklar oluştu. Birkaç güne kalmaz açarlar.
|
Alıntı:
|
Geçen yıl ekilen tohumlar ve komşudan alınan yetişkinler karışık haldeler.
|
Sn.k donmez maşallah çok sağlıklılar?Kokuları olacak m? Geçen yıl tohumlarını ne zaman ekmiştiniz? Bende de tohumlar var ne zaman ekmem gerekiyor?
|
Sayın Acemifüsun,
Vakit geçirmeden ekin. Kışın yeşil kalacak. Gelecek yıl çiçekleri göreceksiniz. |
Nasıl torfda mı çimlendireyim, ya da bahçe toprağında mı?
|
Ya aslında ben bu sene bayağı erken ekmiştim şubat-mart gibi Ev içinde çimlendirdim. Şuan açık balkondalar ve baya etli butlular :) O nedenle daha mayıs sonlarında da olduğumuz için acaba 1-2 ay içinde çiçek verebilirler mi bu sene ektiğim halde diye umutlarım var
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bu kış hüsnüyusuflarımı fazla gübre koyduğum için (tavuk gübresi) hep yandılar. Yine buna rağmen güzel açtılar ama geçen senekiler gibi olmadılar. İşte geçen mayısta açan hüsnüyusuflarım...
|
1 Eklenti(ler)
Bunlar da bu seneki hüsnüyusularım...
|
Alıntı:
|
Mart ayında arkadaşımın verdiği hüsnüyusuf fidesini saksıya ekmiştim. Yaklaşık yirmi gündür çiçekliydi. Artık çiçeği kurumaya başladı. Acaba onu çoğaltabilmek için ne yapmalıyım. Tohumu nasıldır? Tohumu nasıl saklayıp ne zaman ekmeliyim? Saksıda kuruyan fideyi sökmeli miyim?
|
Sayın Zeynep Dila,hüsnuyusufun tohumları kuruyan çiçeklerin yerinde beliriyor.Her kuruyan çiçek bir tohum kesesine dönüşüyor.Susamın daha yassı halini düşünün,siyah siyah tohumlar oluşuyor(:
|
3 Eklenti(ler)
Yapı marketten çin karanfili tohumu almıştım. Yaklaşık bir ay önce ektim ve şimdi çimlendiler fakat sanırım benim yavrular çin karanfili değil acaba hüsnüyusufmu. Resimleri ekliyorum ayrıca tohunları da ekliyorum yardımcı olursanız sevinirim..
Eklenti 149511 Eklenti 149512 Eklenti 149513 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025