![]() |
Bence danaburu herşeyi yiyebilir. Korkunç yaratıklar.:)
|
En kısa sürede danaburnu zehiri atmalıyım....
|
Alıntı:
|
Sn arkadaşlar., Ölenlerin nedenini bilemiyorum. (sn züleyhanın gibi) onların yenisini göndereceğim ptesi günü.
Danaburnu ise kökleri yemez ama sebze fidelerinin gövdesini toprak seviyesinden keser. lisianthus da gövde toprağa girmediyse kesemez sadece fideleri yerinden oynatabilir. Toprakta dana burnu gezip toprağı kabartıyorsa danaburnu ilacı atmanız gerekir. Kökler toprağa girdikçe bitki sürgünleri gelişecektir. Toprağa yerleştikten sonra suyu azaltınız. (dikimden 8-10 gün sonra). İlk dikimde susuz bırakmayın derken günde 3-4 defa sulamayınız sakın. Sadece toprak çok kurumasın okadar. Uç alma için acele etmeyin. Ana sürgün 5-6 cm uzasın. 3-4 ÇİFT YAPRAK bırakarak üstünü kesiniz bir bıçak yardımıyla. |
Fidelerimin hepsi sağlıklı bir şekilde büyüyorlar, şimdilik hiç fire yok. İki gündür gözle görünür büyüme var.
|
5 Eklenti(ler)
Bunlarda benim fideciklerim.Gözlerinin içine bakıyorum büyüsünler diye.;):)
|
Benim fidelerim de çok güzel gelişiyorlar. Bir kısmı hediye vereceğim diye bir hafta kadar viyolde kaldı. Orada bile öyle güzel gelişti ki dayanamayıp bir iki tanesini çalıverdim:)
|
Alıntı:
|
Benim lisianthuslarımda da ölmeler başladı.:(
|
Benim lisilerim son derece sağlıklı gelişmelerini devam ettiriyorlar, bir problem yok.
Yarın bahçedeki esas yerlerine dikmeyi düşünüyorum. Ayrıca ben de her gün sulama yapıyorum, ama fazla su dediğiniz gibi viyollerin altındaki delikten akıp gidiyor. Teşekkürler Kgursan. |
Biz 4 kişi ile bize gelen fideleri paylaştık. Bende kalan ve gullyabanideki fidelerin durumu çok iyi. Diğer 2 kişidekiler ise 2 şer tanesi sanırım ölmüş. Suyuna dikkat etmemiş olabilirler. Susuz kalmış olabilirler.
|
1 Eklenti(ler)
Son durumları;
|
|
Hergün sulayın derken , bazı arkadaşlar sanırım lisinin köklerini çürütmüş . Su tutabilen perlitli bir ortama şaşırttığım Lisilerime 10 gün içinde sadece cansuyu olarak verdiğim su dışında başka su vermedim . Kayıpsız halde büyüyorlar . Toprak yapınıza göre suyu ayarlamaya çalışınız .
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Benim lisilerim bahçeyle buluştu bu gün, tam altmış kök, çok az vaktim olduğu için fotoğraflayamadım, haftaya inşallah.
|
Sn cemo, Züleyha, Ölen fideleriniz yerine yenileri bu gün kargoya verildi. Ücret ödemeyeceksiniz. Sn Farezya, ve Meliha kurt. Fideleriniz bu gün kargoya verildi. İzlerseniz sevinirim.
Fideler ölme nedeninini bilemiyorum. Kendime göre tahminlerde bulunuyorum: 1. aşırı sulama ve drenaj olmayışı nedeniyle kökler boğulmuş olabilir. dikilen toprağın üstü kuruyunca sizi aldatmasın. Alt tarfı yaş ise sulamayın.!! 2. Bolu torfuna dikildilerse tuzlu olabilir ve çok su tutabilir. 3. toprakta drenaj (verilen suyun fazlasının gitmesi) yok ise kökler yine gelişemez ve boğulabilir. Suyu az az verin. 4. saksılara dikildiyse altında tabakta su kalmasın. Boşaltın. 5. Bol güneş-ışık ister, Aşırı gölgede tutmayın. 6. Ortanca toprağına (PH sı düşük ) dikmeyin, veya daha önce kullanılmış toprağa dikmeyin. Aklıma gelenler bunlar. Kolay gelsin. |
Sayın Kgursan,
Bugün fideleri aldım, gerçekten çok teşekkur ederim, beni çok mahcup ettiniz. Fideleri hemen diktim, umarım bu sefer büyüteceğim. |
Alıntı:
|
Sn Kgursan,
Fidelerimi özenle bahçeye diktim, çok özenle paketlemenize rağmen bazıları yine viyolden çıkıp hırpalanmışlardı. Kargo nasıl tepetaklak etmeyi başarıyor anlayamadım, üstelik pakete not düşmüşsünüz. Verdiğiniz bilgiler ve emeğiniz için çok teşekkür ederim. |
1 Eklenti(ler)
Fotoğrafı çok net çekememişim ama yine de tepe budaması yapılınca yanlardan verdiği sürgünler görülüyor.
Eklenti 82445 |
Gayet güzel görünüyor sevgili Limon, çok da sağlıklı maşallah.
Haftaya Pazar günü ben de fotoğraflayacağım, yarın gidemeyeceğim, Adana'dayım. |
Sevgili arkadaşlar., diktiğimiz lisianthuslara ziyaretçiler gelmeye başladı!. Güve kelebeklerinin larvaları (tırtılları) büyümekte olan lisianthusların tepelerine üşüşmeye başladı. Yakından gözlemleyin. Şimdilik tırtıl görürseniz elinizle temizleyin. Yemesin keratalar tepeleri. Kısaca: Lisianthusları yakından dikkatli izleyin. Tırtıllar varsa temizleyin.
|
Bende dün elimle kopartarak uç aldım.Şu an sağlıklılar.İnşallah uç almayı doğru yapmışımdır.Sonbaharda değil ama bu mevsimde budama yaparken içim cızlıyor.Alışamadım bir türlü.
|
Sn nuzel., üzülecek birşey yok. 5-10 gün içinde budadığınız yerin dibinden 3-4 yeni sürgün gelecek. Merak etmeyin.
|
1 Eklenti(ler)
Sn. kgursan, fotoğraftaki lisianthuslar tepe budaması yapılacak büyüklüktemi? Yoksa biraz daha büyümelilermi?
|
kgursan doğrusunu yazar ama sol alt köşedeki hariç sanırım biraz gecikmişsiniz.
|
Teşekkürler. Yarın budama yaparım:)
|
Merhaba,
Sevgili k0900, En fazla istediğim iki çiçek var. Selluka ve lisianthus. Bilmem anlatabildim mi?:cool: |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025