![]() |
Jineop, Limon ve diğer arkadaşların lisilerini gördükçe, gelecek yılı düşünüp şimdiden heyecanlanıp mutlu oluyoruz.Kamil Bey lisilerim yaşıyor, bazılarını diplerinden budadım.
Mart siparişlerine beni de unutmayın. |
Merhaba,uzun zamandır lisianthusları uzaktan izliyordum:)harika bir çiçek bende yetiştirmek istiyorum.Tohum aradım ama bulamadım,zaten çok zor yetiştigini okuyuncada vazgeçtim:(Bende bahçeli bir eve yeni taşındım ve heryeri lisilerle doldurmak istiyorum.Mart ayını iple çekiyorum:)
|
Beyazım da açtı. Çiçeği oldukça dayanıklıymış. Mor olan yaklaşık 12-13 gündür açık bir halde ve hala diriliğini koruyor.
Havalar böyle gitmeyi sürdürürse sırada son bir fidem daha var. |
Sayın Kgursan, seneye Nisan-Mayıs gibi fide dağıtımında ben unutursam siz ayırın lütfen, ne olur ne olmaz, şimdiden önlemimi alayım ben.
Her bir renkten en az yirmişer adet istiyorum, elimde kendi tohumlarım da var ama biliyorsunuz netameli bir iş, ya olur ya olmaz. |
Merak etmeyin Adalet hanım ve sn.A-emel., Lisianthus zamanı gelince Davul çalar sizleri uyandırırım. Sn. Jineop un lisileri çok güzel olmuş. yerini sevmiş. Yeni toprak ve bol ışık, Ve sulama. Tebrikler Jineop.
|
Alıntı:
|
Sayın kgursan, temmuz ortası gibi bana yolladığınız, eylül başı gibi açan lisilerim hala çiçekteler ve solmadılar da.
Bu gün fark ettim ki, içlerinde tohumlar da oluşmuş. Diplerinden de kardeşlenmeye devam ediyorlar. Ben ne yapmalıyım? Solmadıkları için kesmiyorum da dallarını. O tohumlar daha sonra kendiliğinden saksısına mı dökülsün? Ve bahara davul sesini sabırsızlıkla bekleyeceğim. Beni bu kadar mutlu eden lisilerden mutlaka yine almalıyım.:) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sayın kgursan
Sera bitkisi olarak bildiğim lisiantus'ları yetiştiremiyebileceğimi düşünerek az sayıda almıştım. Beni ve gören herkesi çok şaşırttılar, bu yaz bahçemi şenlendirdiler. Gelecek yaz için onlara geniş bir yer ayıracağım, sipariş sayım da ona göre olacak. Bu zevki bize yaşattığınız için teşekkürler. |
Alıntı:
|
Sayın k gursan lisiantuslar tek yılık bitkimi ben okuduklarımdan cok yılık oldugunu cıkardım fakat eken arkadaşlar tekrar yeniden sipariş veriyor kafam karıştı :D benide unutmasınız umarım istanbul havasında tek yılıkmı oluyor beyazlarından yetiştirmek cok isterim.
Saygılarımla |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bahçede ve saksıda lisiantus eken arkadaşlar, çiçekleriniz şu anda ne durumda ?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Diğerlerini söküp saksıya almıştım, onlar da ölmemişler ama hiç keyifleri yoktu, bahçede olanı denemek amaçlı bırakmıştım. |
Alıntı:
Bu bahar bol bol lisianthus yetiştirin bizlere, bu sene öğrendik seneye telef etmeyiz. |
Alıntı:
|
Benim saksılardaki lisilerim de kısa sık yapraklı ve hepside gayet iyi görünüyor.
Hepimizinkiler kışı atlatacak inşallah. |
Almadığıma pişman oldugum tek çicek oldu,bütün yaz sırayla açmış güzellikleri seyrederken pişmanlıgım birkat daha artı neyseki telafisi mümkün.Sabırsızlıkla baharı bekliyorum;)
|
Benimkiler çiçeklerini bile göremeden rahmetli olduğu için bir daha bu çiçeği eve almayı düşünmüyorum.İçim acıyor. Onları sizlerin bahçesinde seyredeceğim.
|
Sayın Kgursan, bizim lisilerimizi ektiniz mi?
Bir ay sonra fidelerimiz hazır olacaklar mı? |
Alıntı:
|
Çok sevindim sayın kgursan.
|
Arkadaşlar
Lisianthusun çiçekli kalma süresi ne kadar? Ben de ekmeyi düşünüyorum. |
Çiçeklenme süresi çok uzun sevgili Uzman16, açmaya başladılarmı Ekim sonuna kadar çiçekli kalıyorlar, her çiçek de yaklaşık 20 gün dalında kalıyor.
|
Kapalı balkonda kışı geçiren benimkilerden biri şu anda tomurcuklu. Çiçeğe döner mi bilmem.
|
Alıntı:
|
ÇOk güzeller tam gün İzmir güneşine dayanırlar mı?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025