agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bahçe Süs Bitkileri (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/)
-   -   Lisianthus (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/4327.htm)

acemifüsun 17-08-2010 17:00

Sayın TUTA alınacak çelikler ne boyda olmalı ve nasıl toprağa dikilmeli? Teşekkürler.

ahmeter 17-08-2010 17:29

Lisianthus

Resimde görünen tepe çeliği 3 ay evvel alındı ve çiçeğe geldi yeni çelik olacak sürgünler henüz meydana gelmedi bekliyorum benim de bu sene tohumdan yetiştirdiğim bir bitki henüz teçrübem yok
Ben yaptığım zamanlar sizlerede izah eder burada gösteririm

bloodflower 18-08-2010 10:07

4 Eklenti(ler)
Yeni açanlar:

ahmeter 22-08-2010 13:44

lisianthus

3 Eklenti(ler)
Lisianthuslar
Kendileri güzel birde güzel resim veriyorlar

limon 22-08-2010 16:28

Çok güzeller Sn.Tuta, fotoğraflar da öyle. Elinize sağlık.

Sn.bloodflower, ilk fotoğraftaki ebruli çiçeğin rengi çok güzelmiş. Elinize sağlık.

ahmeter 22-08-2010 18:03

Sayın limon

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 687029)
Çok güzeller Sn.Tuta, fotoğraflar da öyle. Elinize sağlık.

Sn.bloodflower, ilk fotoğraftaki ebruli çiçeğin rengi çok güzelmiş. Elinize sağlık.

Selluka tohumlarınızı merak ediyorum

uzman16 25-08-2010 12:47

1 Eklenti(ler)
Bunlar da benim lisiler.
35 fideden yaşayan 5 tanesinin 4 tanesi açtı.
3 pembe, 1 beyaz. Son bir tane açmayan mor,lila açar inşallah deyip duruyorum.

Eklenti 167747

bloodflower 31-08-2010 19:06

1 Eklenti(ler)
Sayın limon,

Teşekkür ederim. Ben de onun rengini çok beğendim. Ayrıca yeni açan alttaki lisiye de bayıldım.

nil 05-09-2010 17:45

Müjdee! Bauhaus'a taze taze Lisiler gelmiş dün, hemen aldım:)
25-30 santim boyda, saksıda satılan fidelerin fiyatı 2 lira.
Beyaz, pembe ve mor renkler var.

Hhatice 05-09-2010 17:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ülkü (Mesaj 684459)
Adalet Ablacım tohum keseleri oluşmaya başladı, seneye inşallah bol bol fidelerimiz olacak.

Tohumdan zor yetişiyormuş :(Deneyeceğiz umarım başatrırız .benimde her renkten olan licilerim çok güzel açtı .Çok uğraştım ama buraya resim yükleyemedim .Tohum keseleri kocaman .İyice kurusun hepsini paylaşacağım .

Adalet Yağcı 05-09-2010 19:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nil (Mesaj 692174)

Şimdi İstanbul'da olmak vardı...

Vildan Sönmez 05-09-2010 20:13

Adalet Hanım, ben dayanamadım iki pimbe-beyaz ebruli renkli iki kök aldım, biri yaşamadı, biri direniyor.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 692212)
Şimdi İstanbul'da olmak vardı...

uzman16 05-09-2010 21:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nil (Mesaj 692174)

Evet, Bursa Bauhaus'ta bugün vardı. Tek kökten çıkan iki dalın birinde beyaz birinde pembe, yine mor ve pembe gibi iki renk aynı bitkideydi. Ayrıca başka renkler de aynı şekildeydi. Nasıl oluyor anlamadım. Bilen lütfen açıklasın.:confused:

Orkun Kırcı 10-09-2010 00:08

Bendekilerden biri tohum keseciği oluşturmuş :D

Adalet Yağcı 10-09-2010 15:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 692240)
Adalet Hanım, ben dayanamadım iki pimbe-beyaz ebruli renkli iki kök aldım, biri yaşamadı, biri direniyor.

İnşallah yaşatırsınız Vildan hanım, lisileri tek tek değil de sık görünümlü dikmek çok daha güzel oluyor.

Seneye inşallah geniş saksıya dikeceğim, güneş gölge taşır dururum artık :)

MİRBE 29-09-2010 20:31

Solan çiçekleri alttan sararan yapraklarıda temizlemiştim tekrar çiçeklendiler:)

ilksenozturk 04-10-2010 09:54

Benimkilerden bir tanesi de yeniden çiçek açtı :) ama diğerleri tomurcuk çıkardığı halde çiçeklenmedi... eh artık havalar soğudu.

limon 20-10-2010 11:59

2 Eklenti(ler)
Sn. Kgursan, ikinci kez gönderdiğiniz fideler ilk çiçeklerini verdi. 3 renk eşzamanlı açtı. Tekrar çok teşekkür ederim. Bu kış çıkarmayacağım, korumaya alacağım. Umarım kışı atlatıp seneye yaşatabilirim.
Eklenti 176149

Beyazı da başka güzelmiş.
Eklenti 176150

kgursan 28-10-2010 21:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 707053)
Sn. Kgursan, ikinci kez gönderdiğiniz fideler ilk çiçeklerini verdi. 3 renk eşzamanlı açtı. Tekrar çok teşekkür ederim. Bu kış çıkarmayacağım, korumaya alacağım. Umarım kışı atlatıp seneye yaşatabilirim.
Eklenti 176149

Beyazı da başka güzelmiş.
Eklenti 176150

Çok sevindim. Uzun zamandır net e giremiyorum işleri gezi vs. dolayısıyla yazışmalara da katılamıyorum. İnşallah sorun olmadan kışı geçirir ve Haziran da çiçeklerini daha güçlü verecektir. Kolay gelsin.

Benol Hazaroğlu 26-12-2010 16:33

Bu gün komşumun kızı Amerika'dan isteğim üzerine lisianthus tohumu getirdi.Tohumdan yetiştirmeyi çok arzu ediyorum.
İnşallah başarabilirim.

Hhatice 26-12-2010 16:37

Sn. Kgursan size ne kadar teşekkür etsem azdır .Nasıl güzel açtılar yaz boyu balkonumu süslediler .Hiç tohumla filan uğraşılmaz .Zaten çok uygundu fiyatları .
Şu anda Aralık sonu evin içinde beyaz olan yine açtı.Kapalı balkonda olanlar da çok keyifli seneye tekrar açarlar mı?

Hhatice 26-12-2010 16:43

1 Eklenti(ler)
Eklenti 185922

kgursan 02-01-2011 15:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice (Mesaj 731732)
Sn. Kgursan size ne kadar teşekkür etsem azdır .Nasıl güzel açtılar yaz boyu balkonumu süslediler .Hiç tohumla filan uğraşılmaz .Zaten çok uygundu fiyatları .
Şu anda Aralık sonu evin içinde beyaz olan yine açtı.Kapalı balkonda olanlar da çok keyifli seneye tekrar açarlar mı?

Sn HHatice., Sağlıklı kaldıkları sürece tekrar açarlar. Kış günü suyu azaltın. sanırım ev içinde mayıs da açmaları gerek. belki daha erken de açabilirler.

Benol Hazaroğlu 07-01-2011 08:42

Amerika'dan komşumun kızından istediğim tohumlar geldi. Tabii tohum denirse resmen toz. o da Amazondan sipariş vermiş, başarılı olacağımı hiç sanmıyorum. Tohumdan yetiştirmeğe çok hevesim vardı belli ki kursakta kaldı.
Fide zamanını iple çekiyorum.

almira 07-01-2011 12:02

Sevgili Benol; isterseniz başarırsınız. Tohumları ekmek için önce toprak, torf karışımı hazırlayın. Fazla derin olmayan geniş bir kaba yerleştirip nemlendirin. Düz bir tahta **** spatula yardımıyla toprağın üzerini düzeltip tohumları mümkün olduğunca seyrek olarak üzerine serpin. Üzerini streç folyo veya naylonla kapatın. Çimlenme biraz uzun sürüyor( bir ay kadar). Endişeye kapılmayın. İki yaprak olana kadar folyoyu üzerinden kaldırmayın. Toprak nemli kaldığı için bu sürede sulamaya ihtiyaç duymazsınız. Başarılar.

kgursan 08-01-2011 17:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Benol Hazaroğlu (Mesaj 737435)
Amerika'dan komşumun kızından istediğim tohumlar geldi. Tabii tohum denirse resmen toz. o da Amazondan sipariş vermiş, başarılı olacağımı hiç sanmıyorum. Tohumdan yetiştirmeğe çok hevesim vardı belli ki kursakta kaldı.
Fide zamanını iple çekiyorum.

Sn B hazaroğlu., Hemen pes etmeyin lütfen. Zordur ama olmayacak şey değil.
1. Önce,21-23 oC bir ortam sağlayın .
2. Tohum ekilecek harcı düzleyip, bir tahta vs. düz bir şeyle iyice bastırın ve düzleyip tesviye edin.
3. Tohumları ince delikli bir tuzluk (tuzlukda sadece 1-2 delik kalsın, hatta Yorgan iğnesi ile delinecek plastik bir kap bulun tuzluk deliği büyük geliyor) Bu kap eczanelerde plastik eldivenlerin içine girdiği tüp şeklinde plastik olabilir. bunu iğne ile 2-3 delik delip tohumları bununla ekebilirsiniz.
4. 0,5 Gr. tohumu yaklaşık 4 domates kasası alana ekmelisiniz (0,6-0,8 m2)
5. Sulama fısfısla yapmalısınız. azar azar hergün. Yaklaşık 1 ayda çimlenir.
6. Çimlenenler 1-2 ay daha büyür.
7. 2,5-3 ay sonunda küçük viyollere "şaşırtma" yapmalısınız. Sivri örgü şişi ile minik fideleri ayırıp, viyolün gözlerine dikmelisiniz. Burada Torf kullanmanızı öneririm. (Tohum ekiminde de torf). Çünkü ph : 6,5-7,0 olmalıdır. Cocos kullanmayın onun phsı düşüktür!!
8. Nisan ayında fideleriniz köklendikten sonra yerlerine dikebilirsiniz.
9. Bu arada funguslar (Mantari enfeksiyonlar) a karşı mantari ilaç (previcur vb) , Fungus gnat denilen (Torf sinekleri larvaları) için zehir kullanmanız BELKİ gerkebilir.

Her şeye rağmen oltaya balık gelmezde balık tutamazsanız, (NİSAN ayında) balıkçıdan 1 kilo balık alıp eve gidin, isterseniz kızartma isterseniz ızgara yapın!!. Yani nisanda bol balık ! pardon bol fide bulabilirsiniz.

Kolay gelsin.

kgursan 08-01-2011 17:18

Bu arada sn Almira nın önerilerini de dikkate alın. Doğru düşünceler sunmuş.

üzüm 08-01-2011 17:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kgursan (Mesaj 738269)
...
Her şeye rağmen oltaya balık gelmezde balık tutamazsanız, (NİSAN ayında) balıkçıdan 1 kilo balık alıp eve gidin, isterseniz kızartma isterseniz ızgara yapın!!. Yani nisanda bol balık ! pardon bol fide bulabilirsiniz.
...

Sayın kgursan, Nisan'da 'balık' satışınız olacak mı? :)

Hhatice 08-01-2011 19:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kgursan (Mesaj 734949)
Sn HHatice., Sağlıklı kaldıkları sürece tekrar açarlar. Kış günü suyu azaltın. sanırım ev içinde mayıs da açmaları gerek. belki daha erken de açabilirler.

Sevgili arkadaşım bu gün bir tomurcuk daha verdi :)Ev içinde açmaya devam ediyor.Ben çok sevdim bu çiçeği .
Seneye sizden yine siparişle daha da çoğaltmak istiyorum .Beni sevdi bu bitki baştan 3 tane kadar kayıp oldu. Ama kalanlar çok güzel geliştiler .Bol çiçek verdiler.Tekrar teşekkür ediyorum size .

Benol Hazaroğlu 09-01-2011 10:49

Sayın kgursan

Teşekkür ederim. Tavsiyelerinize yakın bir şekilde ektim. Bir kısmını şişen tablete birazını tablaya ektim. Oda sıcaklığı 20 derece inşallah başarılı olabilirim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025