![]() |
Çok haklısınız Kamil bey, bende saksı değişimi yaptım lisilere, sanırsam ölüyorlar.
Lisiler pek elleşmeye gelmiyor anlaşılan. |
Sayın kgursan !
gordugum lisianthus çiçegi soganlımı . Arkadaşlar yeniden dikmek için soru soruyorlar .Selamlar. |
Alıntı:
okuyunca böyle bir düşünce oluştu bende . Onbir kökten sadece birinin çiçeğini görebilmiştim . Ölmelerini istemem . Önerdiğiniz gibi yerlerinde bırakacağım . |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sn Trida Lisianthus ile bilgileri bir başlığa özetlemişti , Ama ben "burada" diyemiyorum. Bu sayfada olması yeni arkadaşlara bilgi vermek yönünden faydalı olacak. Yardım edecek bir arkadaş var mı? Trida nın özetlemesini nasıl "burada " diyebilirim.? Saygılarımla.
|
Alıntı:
Şu anda ise çiçek dalları uzamaya başladı . 2-3 sürgün halindeler . |
|
Alıntı:
Bu yıl telafi edelim geçen yılki hataları. Bu nedenle benim önerim: 1. Önce biraz bol ışık alan bi yer seçin, 2. Toprağı tavında iken belleyip kabartın, havalandırın. 3. Fideleri, yaprakları toprağa girmeyecek şekilde dikin, 4. ilk 10-15 gün fideleri kuru bırakmayın, gerekirse her gün veya gün aşırı bol sulayın. kökleri de suya doysun ama fazla su kök seviyesinde beklemesin, aksın. Drenajı iyi olsun. 5. İki hafta sonra köklenmeye başlayınca suyu azaltın. Haftada 1-2 ye kadar düşebilir. Hepsi bu kadar. Kolay gelsin. |
Sevgili kgursanın gönderdiği lisilerimi az önce ektim inşallah büyütürüm.
|
Kamil bey lisiler elime ulaştılar eşim havaleyi bu gün yaptı,çok teşekkürler...
|
1 Eklenti(ler)
Sn. kgursanın yolladığı fideleri diktim:)
|
1 Eklenti(ler)
Ben de :)
Emeğinize sağlık Kgürsan Bey. Sayenizde bu güzel bitkiye bahçelerimizde yer açtık. Mavi beyaz katmerli, Beyaz, Koyu Mor renkte 100 fideyi aynı yere diktim. Gelişmeleri fotoğraflamaya çalışacağım. Eklenti 139792 |
Kamil bey ,lisiler elime ulaştı, çok teşekkürler, diğer minik fideler için ayrıca teşekkür ederim. Hemen yerlerine diktim.
|
Herkes güzel yerler hazırlamış lisianthuslara. Ümid ederim ki güzel gelişirler ve beni mahçup etmezler. Sulama ayarını iyi yaparsanız sorun olmayacağını düşünüyorum. hepinize kolay gelsin.
|
Ben de ektim , Kamil bey teşekkür ederim güzel çiçeklerini sizlerle paylaşacağım .
|
2 Eklenti(ler)
Bu lisiler geçen yıl Kenan Bey'den açmış kocaman bir buketle birlikte hediye gelmişti. Kışa girerken budadım Şimdi yeni sürgünlerini büyütmeye çalışıyorlar. Ayrıca bir kök de sevgili limon'un hediyesi var, o da yaşıyor.
|
1 Eklenti(ler)
Bu yıl aldıklarımı da kargodan geldiği gün ektim.
Sıra hep beraber çiçeklerini görmeye geldi. Siparişle beraber hediye gelen begonyalar da ekildi hemen.Teşekkürler Kenan Bey. |
Vildan Hanım, geçen yıl sizin saksı gibi anneme verdiklerim 2 hafta önce çiçek açmışlar. :)
|
Sevgili Vildan hanım fidelerimize sanıyorum destek çubukları gerekecek, kökler fazla gelişmeden bu sorunu da halletmemiz gerekir diye düşünüyorum. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?
|
Yerim dar!
2 Eklenti(ler)
Merhaba,
Bugün gelen ve evde yer olmadığı halde dayanamayıp, Kamil Beyden 21 tane aldığım Lisianthusları iç içe dikmek zorunda kalmıştım. Sayın Vildan Sönmez'inkileri görünce içim rahatladı. :D Umarım beni de çiçekleriyle mutlu ederler. |
Şimdiki durumda biraz sıkışık oldular. Geçen yıl başta Limon ve Jineop'un bahçede yetiştirdiği çiçekleri gördükçe, sanırım saksıda yetiştirmek için biraz açgözlü davrandık . Ben ilk fırsatta Enez'e giderken her saksıdan birer ikişer taneyi alıp götüreceğim.
Destek çubuğu için henüz erken sanırım. |
Ben kendi adıma fazla açgözlüydüm. Evde saksıları koyacak yer bile yokken, bu kadar çok Lisianthus aldım. Ancak çok güzeller insan dayanamıyor. Onlar orada büyüsünler bir müddet, ben yeni saksılar alıp onları dağıtırım.
|
Sayın kgursan,lisianthus fideleri elime ulaştı.Çok sağolun.
|
Alıntı:
Yeni dikildikleri için kökler sarsıldığı için de solgun görünebilirler. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
İlginize teşekkürler. Kargoya verdiğinizi söylediğinizde topraklarını hazırlamıştım. Diktikten hemen sonra dediğiniz gibi saksıyı suya doyurdum. Su alttaki deliklerden de çıkıyor. Bana göre şu anda solgun görünmüyorlar, kendilerine gelmiş gibiler. Değerli yorumunuzu almak için, bugün bir resim çekip eklerim. Saygılar. |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Uzman görüşüne ihtiyacım var. Şimdi nasıllar sizce?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025