agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bahçe Süs Bitkileri (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/)
-   -   Lisianthus (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/4327.htm)

cemo 07-04-2010 19:02

Çok haklısınız Kamil bey, bende saksı değişimi yaptım lisilere, sanırsam ölüyorlar.
Lisiler pek elleşmeye gelmiyor anlaşılan.

kumyaka2010 07-04-2010 19:38

Sayın kgursan !
gordugum lisianthus çiçegi soganlımı . Arkadaşlar yeniden dikmek için soru soruyorlar .Selamlar.

Oyaman 07-04-2010 22:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kgursan (Mesaj 612517)
Geçen yıl yaşadığına göre şimdi niçin taşımak gereği duydunuz? yarı gölgede de açarlar. diğer taraftan ne kadar topraklı taşısanız da köklerin bir kısmı boşa çıkar olumsuz etkiler. Bence yerinde kalsın.

Yanıtınız için teşekkür ederim Kamil bey , tam güneşte daha iyi çiçeklendiğini
okuyunca böyle bir düşünce oluştu bende . Onbir kökten sadece birinin çiçeğini
görebilmiştim . Ölmelerini istemem . Önerdiğiniz gibi yerlerinde bırakacağım .

kgursan 07-04-2010 22:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kumyaka2010 (Mesaj 612564)
Sayın kgursan !
gordugum lisianthus çiçegi soganlımı . Arkadaşlar yeniden dikmek için soru soruyorlar .Selamlar.

Selam kumyaka., Soğanlı değil. Fide. Tohumdan yetişme.

kgursan 07-04-2010 22:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Oyaman (Mesaj 612702)
Yanıtınız için teşekkür ederim Kamil bey , tam güneşte daha iyi çiçeklendiğini
okuyunca böyle bir düşünce oluştu bende . Onbir kökten sadece birinin çiçeğini
görebilmiştim . Ölmelerini istemem . Önerdiğiniz gibi yerlerinde bırakacağım .

Oğuz bey., bu nasıl olur? 11 kök diktiniz sadece 1 tanesi çiçek açtı öylemi, ben mi yanlış anladım.? Diktiğiniz yer çok koyu gölge, ağaç altı filan mıydı?

kgursan 12-04-2010 19:35

Sn Trida Lisianthus ile bilgileri bir başlığa özetlemişti , Ama ben "burada" diyemiyorum. Bu sayfada olması yeni arkadaşlara bilgi vermek yönünden faydalı olacak. Yardım edecek bir arkadaş var mı? Trida nın özetlemesini nasıl "burada " diyebilirim.? Saygılarımla.

Oyaman 12-04-2010 21:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kgursan (Mesaj 612727)
Oğuz bey., bu nasıl olur? 11 kök diktiniz sadece 1 tanesi çiçek açtı öylemi, ben mi yanlış anladım.? Diktiğiniz yer çok koyu gölge, ağaç altı filan mıydı?

Kamil beyciğim , sizden 16 kök almıştım . Onbir kökü yaşatabildim . Evet sadece bir adet mor çiçeğini görebildim . Bulunduğu konum 3/4 gölge gibi . Öğlen güneşini 1 saat , akşam güneşini ise 1 saat alabilen bir yerde , önünde ve 2 metre uzağında kayısı ağacım var . Öğleden sonraki güneşi o engelliyor .Dal budaması yapmıştım , bulunduğu konuma ilaveten buda olumsuz etki yapmış olabilirmi ?
Şu anda ise çiçek dalları uzamaya başladı . 2-3 sürgün halindeler .

jineop 12-04-2010 21:25

Sevgili arkadaşlar, eski bilgilerin toparlanmış hali için;

Lisianthus bakım bilgileri

kgursan 27-04-2010 20:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Oyaman (Mesaj 616142)
Kamil beyciğim , sizden 16 kök almıştım . Onbir kökü yaşatabildim . Evet sadece bir adet mor çiçeğini görebildim . Bulunduğu konum 3/4 gölge gibi . Öğlen güneşini 1 saat , akşam güneşini ise 1 saat alabilen bir yerde , önünde ve 2 metre uzağında kayısı ağacım var . Öğleden sonraki güneşi o engelliyor .Dal budaması yapmıştım , bulunduğu konuma ilaveten buda olumsuz etki yapmış olabilirmi ?
Şu anda ise çiçek dalları uzamaya başladı . 2-3 sürgün halindeler .

Sevgili Oyaman., Dal budamasından kastınız nedir? Yani nasıl bir budama? Dikimden sonra dallanması için sadece 1defa (Ana sürgünün) tepesi kırılacaktı. bunun dışında budama işlemi yok.

Bu yıl telafi edelim geçen yılki hataları. Bu nedenle benim önerim:
1. Önce biraz bol ışık alan bi yer seçin,
2. Toprağı tavında iken belleyip kabartın, havalandırın.
3. Fideleri, yaprakları toprağa girmeyecek şekilde dikin,
4. ilk 10-15 gün fideleri kuru bırakmayın, gerekirse her gün veya gün aşırı bol sulayın. kökleri de suya doysun ama fazla su kök seviyesinde beklemesin, aksın. Drenajı iyi olsun.
5. İki hafta sonra köklenmeye başlayınca suyu azaltın. Haftada 1-2 ye kadar düşebilir.

Hepsi bu kadar. Kolay gelsin.

kar-topu 28-04-2010 17:18

Sevgili kgursanın gönderdiği lisilerimi az önce ektim inşallah büyütürüm.

nazlı hilal 28-04-2010 22:47

Kamil bey lisiler elime ulaştılar eşim havaleyi bu gün yaptı,çok teşekkürler...

acemifüsun 28-04-2010 23:40

1 Eklenti(ler)
Sn. kgursanın yolladığı fideleri diktim:)

limon 29-04-2010 08:26

1 Eklenti(ler)
Ben de :)

Emeğinize sağlık Kgürsan Bey. Sayenizde bu güzel bitkiye bahçelerimizde yer açtık.

Mavi beyaz katmerli, Beyaz, Koyu Mor renkte 100 fideyi aynı yere diktim. Gelişmeleri fotoğraflamaya çalışacağım.
Eklenti 139792

Fatoş 29-04-2010 13:21

Kamil bey ,lisiler elime ulaştı, çok teşekkürler, diğer minik fideler için ayrıca teşekkür ederim. Hemen yerlerine diktim.

kgursan 29-04-2010 19:57

Herkes güzel yerler hazırlamış lisianthuslara. Ümid ederim ki güzel gelişirler ve beni mahçup etmezler. Sulama ayarını iyi yaparsanız sorun olmayacağını düşünüyorum. hepinize kolay gelsin.

Hhatice 29-04-2010 20:09

Ben de ektim , Kamil bey teşekkür ederim güzel çiçeklerini sizlerle paylaşacağım .

Vildan Sönmez 29-04-2010 21:57

2 Eklenti(ler)
Bu lisiler geçen yıl Kenan Bey'den açmış kocaman bir buketle birlikte hediye gelmişti. Kışa girerken budadım Şimdi yeni sürgünlerini büyütmeye çalışıyorlar. Ayrıca bir kök de sevgili limon'un hediyesi var, o da yaşıyor.

Vildan Sönmez 29-04-2010 22:01

1 Eklenti(ler)
Bu yıl aldıklarımı da kargodan geldiği gün ektim.
Sıra hep beraber çiçeklerini görmeye geldi.
Siparişle beraber hediye gelen begonyalar da ekildi hemen.Teşekkürler Kenan Bey.

limon 30-04-2010 12:45

Vildan Hanım, geçen yıl sizin saksı gibi anneme verdiklerim 2 hafta önce çiçek açmışlar. :)

acemifüsun 30-04-2010 14:11

Sevgili Vildan hanım fidelerimize sanıyorum destek çubukları gerekecek, kökler fazla gelişmeden bu sorunu da halletmemiz gerekir diye düşünüyorum. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?

bloodflower 30-04-2010 16:57

Yerim dar!

2 Eklenti(ler)
Merhaba,

Bugün gelen ve evde yer olmadığı halde dayanamayıp, Kamil Beyden 21 tane aldığım Lisianthusları iç içe dikmek zorunda kalmıştım. Sayın Vildan Sönmez'inkileri görünce içim rahatladı. :D

Umarım beni de çiçekleriyle mutlu ederler.

Vildan Sönmez 30-04-2010 20:01

Şimdiki durumda biraz sıkışık oldular. Geçen yıl başta Limon ve Jineop'un bahçede yetiştirdiği çiçekleri gördükçe, sanırım saksıda yetiştirmek için biraz açgözlü davrandık . Ben ilk fırsatta Enez'e giderken her saksıdan birer ikişer taneyi alıp götüreceğim.

Destek çubuğu için henüz erken sanırım.

bloodflower 30-04-2010 20:35

Ben kendi adıma fazla açgözlüydüm. Evde saksıları koyacak yer bile yokken, bu kadar çok Lisianthus aldım. Ancak çok güzeller insan dayanamıyor. Onlar orada büyüsünler bir müddet, ben yeni saksılar alıp onları dağıtırım.

ayvasıl 30-04-2010 21:45

Sayın kgursan,lisianthus fideleri elime ulaştı.Çok sağolun.

kgursan 01-05-2010 03:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bloodflower (Mesaj 628825)
Merhaba,

Bugün gelen ve evde yer olmadığı halde dayanamayıp, Kamil Beyden 21 tane aldığım Lisianthusları iç içe dikmek zorunda kalmıştım. Sayın Vildan Sönmez'inkileri görünce içim rahatladı. :D

Umarım beni de çiçekleriyle mutlu ederler.

Foto da fideleriniz biraz senik (su kaybetmiş) gibi görünüyor, umarım yol yorgunluğudur. Ancak saksınızı sularken su alttaki deliklerden çıktı mı?? Yani saksıyı önce suya doyurun, Köklerin seviyesi nemlensin, sadece üstten "ISLAMA" gibi sulamayın. İlk 10 gün kök seviyesi susuz kalmasın.

Yeni dikildikleri için kökler sarsıldığı için de solgun görünebilirler.

kgursan 01-05-2010 03:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 628685)
Sevgili Vildan hanım fidelerimize sanıyorum destek çubukları gerekecek, kökler fazla gelişmeden bu sorunu da halletmemiz gerekir diye düşünüyorum. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?

Sn acemifisun., Vildan hanımın dediği gibi destek çubukları için henüz çok erken. Fideler biraz geliştikten sonra (1-2ay) çubuklar aralarına dikilebilir, ve çiçek sapları bunlara bağlanabilir. Hatta bol güneş de pişkin gelişirlerse bağlamaya bile gerek kalmayabilir.

kgursan 01-05-2010 03:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 628350)
Bu lisiler geçen yıl Kenan Bey'den

Vildan hanım. genel müdürünüz KENAN beyi çok sevmişsiniz galiba:p Aklınız da çok yer etmiş!

bloodflower 01-05-2010 05:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kgursan (Mesaj 629250)
Foto da fideleriniz biraz senik (su kaybetmiş) gibi görünüyor, umarım yol yorgunluğudur. Ancak saksınızı sularken su alttaki deliklerden çıktı mı?? Yani saksıyı önce suya doyurun, Köklerin seviyesi nemlensin, sadece üstten "ISLAMA" gibi sulamayın. İlk 10 gün kök seviyesi susuz kalmasın.

Yeni dikildikleri için kökler sarsıldığı için de solgun görünebilirler.

Sayın kgursan,

İlginize teşekkürler. Kargoya verdiğinizi söylediğinizde topraklarını hazırlamıştım. Diktikten hemen sonra dediğiniz gibi saksıyı suya doyurdum. Su alttaki deliklerden de çıkıyor.

Bana göre şu anda solgun görünmüyorlar, kendilerine gelmiş gibiler. Değerli yorumunuzu almak için, bugün bir resim çekip eklerim.

Saygılar.

acemifüsun 01-05-2010 22:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kgursan (Mesaj 629251)
Sn acemifisun., Vildan hanımın dediği gibi destek çubukları için henüz çok erken. Fideler biraz geliştikten sonra (1-2ay) çubuklar aralarına dikilebilir, ve çiçek sapları bunlara bağlanabilir. Hatta bol güneş de pişkin gelişirlerse bağlamaya bile gerek kalmayabilir.

Sn.kgursan ben sonradan destek çubukları konursa; kökler tam gelişeceği için, köklere zarar veririm diye korktuğumdan öyle düşünmüştüm. Bol güneşte gerek kalmayabileceğine sevindim:)

bloodflower 01-05-2010 23:19

3 Eklenti(ler)
Uzman görüşüne ihtiyacım var. Şimdi nasıllar sizce?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025