agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bahçe Süs Bitkileri (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/)
-   -   Lisianthus (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/4327.htm)

kgursan 03-07-2009 22:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 455251)
Bugün ben de kesme çiçekçide demetler haline getirilmiş koyu mor tonlarındakilerinden gördüm, bayıldım. Benimkilerde tomurcuk çıkaranlar var ama çiçekçidekilerine oranla boyları çok kısa. Sanırım tomurcuk göründükten sonra da epeyce bir süre bekleyeceğiz. Nitekim yukardaki tomurcuk hemen hemen aynı şekilde halen. Benimkiler en fazla 35-40 cm lerdir. Çiçekçidekilerin çiçek sapları en az 70 cm kadarlardı.

(Biraz da kedimin payı var)

Sn limon., Çiçekçilerde gördükleriniz, geçen yıl yerinde kalan çiçeklerdir. Boylarının uzunluğu hem bundan, hem de serada yetişmelerinden kaynaklanıyor.Geçen yıldan kalan bitkiler daha güçlü oluyorlar.

feriha 04-07-2009 06:55

1 Eklenti(ler)
Tomurcukları görünce hemen kontrole gittim:p Bir fide gizliden sanırım ikiz yetiştirmeye uğraşıyormuş..
Eklenti 90693

Adalet Yağcı 04-07-2009 08:55

2 Eklenti(ler)
Her şeye rağmen benim lisilerim de hareketli, tomurcuklar iyice belli oldular, ilk defa canlı bir şekilde lisianthus göreceğim.

Eklenti 90694
Eklenti 90695

Çok keyifli sayılmazlar ama yine de yaşam mücadelesini terk etmiyorlar.
Seneye kalmayı başarırlarsa daha gür çiçekler bekliyorum, tabi kar altında kalmaya güçleri yeterse.

fatmadundar 04-07-2009 12:06

1 Eklenti(ler)
Adalet Hanım ne güzel olmuşlar. Nazar değmesin. Serin yerde oldukları için belki de serpilmişler. Benimkilerden çiçek açmalarını falan beklemiyorum. tek yaşasınlar ve seneye kalsınlar. O zaman güçlenirler diye düşünüyorum.

kgursan 04-07-2009 23:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fatmadundar (Mesaj 456365)
Adalet Hanım ne güzel olmuşlar. Nazar değmesin. Serin yerde oldukları için belki de serpilmişler. Benimkilerden çiçek açmalarını falan beklemiyorum. tek yaşasınlar ve seneye kalsınlar. O zaman güçlenirler diye düşünüyorum.

Sn Fatmadündar.,Merak etmeyin sizin fideleriniz de gelişip çiçek verecekler. Biraz sıvı gübre koklatırsanız:p Yani biraz gübrelerseniz daha iyi gelişebilirler. Biraz cılız kalmışlar. Suyu da fazla kaçırmayın.

fatmadundar 05-07-2009 08:53

Teşekkür ederim sn. kgursan. Tutunabilsinler diye çok iyi bir torfa dikmiştim. Onun için pek gübre vermemiştim açıkçası.

k0900 08-07-2009 23:53

3 Eklenti(ler)
Eklenti 91542

Tomurcuklar iyice belirgenleşti.

Eklenti 91543

Eklenti 91544

Adalet Yağcı 09-07-2009 07:36

Bu güne kadar alınan en iyi sonuç sizinki galiba sayın k0900.
Benim bahçemin toprağı dolma toprak ve çok süzek, suyu tutmadığı gibi bitkilerimin köküne de sıkıca yapışmıyor :(

limon 09-07-2009 11:04

Ben de bugün yarın bir sürpriz yapabilirim ;) (akşama sabaha)

Adalet Yağcı 09-07-2009 11:23

Heyecanla bekliyoruz sevgili Limon.

selenn 09-07-2009 13:05

Sevgili Limon merakla bekleyenler arasında ben de varım ;)

Güler 09-07-2009 15:55

Selenn'ninkilerde de tomurcuk var, benimkilerde daha yok.

kgursan 09-07-2009 20:13

Sn arkadaşlar Temmuz sonuna doğru sanırım hepsi çiçek verecekler. Lisianthus toprağı çok seçen bir bitki. Ben geçen yıl 2 sera fideyi sökmüştüm. Bu yıl da yine gelişmiyorlar. Gelişen sera süper oluyor. Gelişmeyen de gelişmiyor. deli olmak işten değil. Sanırım bu yaz da hazan mevsimi erken gelecek ve emeklerim boşa gidecek gibi görünüyor. Ne yapayım kısmet. Olmadı diye "ağlayak da iki gözden mi olak!"

jineop 09-07-2009 20:23

Sevgili Kgursan,
Nasıl üzüldüm anlatamam,yerlerini değiştirme ,açık havaya saksılarla alma gibi alternatifleri denemeyecekmisiniz?. Keşke elimizden birşeyler gelse. Benikiler 2 başlı ,yaygın oldular ama hala en büyüğü 1 karış.İşiniz rast gider inşallah. Sevgiyle kalın.

Passion 09-07-2009 22:26

Benim lisilerin de tomurcukları gizlendikleri yerden çıktılar ve irileşmeye başladılar. Budama yapılanlar da yapılmayanlar kadar güçlendi ve boyları onlara yetişmek üzere.

Ferda Ülkümen 09-07-2009 22:38

1 Eklenti(ler)
Benimkiler de tomurcuklandı;

Adalet Yağcı 10-07-2009 09:10

Sayın Kgursan, şimdi lisileri sökecekmisiniz yani?
Aman Tanrım, binlerce tohumu çimlendirip, fide haline getirdikten sonra sökmek çok acı.
Tabi siz bizim gibi düşünmüyorsunuz, profesyonelce düşünüldüğünde makul olabilir ama benim gönlüm hiç razı değil :(
Bizler gelişimi zayıf da olsa bir kaç fidenin başını bekler dururuz, inşallah sökmenize gerek kalmadan atağa geçerler.

limon 10-07-2009 20:29

Ferda Hanım, tomurcuk o kadar yavaş büyüyor ki... Sizinki gibi büyüklükteki ilk tomurcuğu gördüğümde çok heyecanlandım. Neredeyse bir ay olacak. 3 gündür ertesi gün açacak gibi görünüyor, her sabah başına koşuyorum yine aynı, yine aynı... :) Yarın sabaha daha umutluyum ama bakalım... ;)

Adalet Yağcı 10-07-2009 20:41

Sevgili Limon hiç sormayın, onbeş gündür ben de aynı şekilde bekliyorum, çiçeğin yaprakları açıkta görünüyor, yani tomurcuk patlamış durumda, biraz daha sabır bakalım.

Oğuz Alper 10-07-2009 20:50

Sn.K0900;

Ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar.Nazar değmesin !

kgursan 10-07-2009 20:54

Ya sabır, Ya sabır= Lisianthus ? Çok ağır bir çiçek. Umarım beklentilerinizi karşılar. Fotoları henüz çekemedim çekince aynı zamanda dikilmiş lisilerin 2 ayrı serada nasıl farklı büyüdüğünü sizlere göstermek isterim. Kısacası yerini sevdi mi hiç sorunsuz bir çiçek, ama yerini sevmez s öldür allah kökleri gelişmiyor. kök gelişmeyince de bitki zayıf oluyor.

nevsune 11-07-2009 19:16

1 Eklenti(ler)
Lisianthuslardan anneme ve komşusuna da vermiştim. Benimkiler eh fena değil, anneminkiler bir türlü gelişemedi.

Veee bu da boyu bir karış bile olmayan emaye bir tencereyi 3 tane akşam sefasıyla paylaşan annemin komşusunun azmanları:
Eklenti 92147

Gerçekten yerini sevmesi gerekiyormuş.

manolya 11-07-2009 19:30

Bu çiçeklerde ya paslı tenekeleri, ya böyle eski kapları ya da yoğurt kovalarını severler nedense:)

kgursan 11-07-2009 21:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 459026)
Sayın Kgursan, şimdi lisileri sökecekmisiniz yani?
Aman Tanrım, binlerce tohumu çimlendirip, fide haline getirdikten sonra sökmek çok acı.
Tabi siz bizim gibi düşünmüyorsunuz, profesyonelce düşünüldüğünde makul olabilir ama benim gönlüm hiç razı değil :(
Bizler gelişimi zayıf da olsa bir kaç fidenin başını bekler dururuz, inşallah sökmenize gerek kalmadan atağa geçerler.

Adalet hanım., 2 yıldır Kimseden çekmedim nasırımdan! Pardon Lisianthuslarımdan çektiğim kadar. Demek ki bir yerlerde bazı şeyleri eksik yapıyorum. Sağlık olsun ne diyeyim. Fotolarını önümüzdeki günlerde koyacağım. İlginize teşekkür ederim.

eylems 11-07-2009 22:04

Sayın kgursan'ın serasını gezme ve nefis kahvesi içme imkanı buldum. Lisianthusların farklı iki serada nasıl gelişim izlediğini gözlemledim. Ticari açıdan bakıldığında bazen acımasız olmak gerekli. Belki de aynı yere üst üste aynı bitkiyi dikmekten kaynaklanan bir problemdir.
Üyelerimize bir de müjdem var. Kgursan'ın serasında muhteşem ölümsüz çiçeği ya da kgursanın tabiri ile kağıt çiçekleri varkii muhteşemler.

Sayın kgursan lisileri sökerken beni çağırın ben yardıma gelirim.:D

Passion 11-07-2009 23:38

Yani Achimenes mi Sevgili Eylems? Kırmızısı da var mıydı ?

eylems 11-07-2009 23:51

Achimenes değil Passion'cuğum. Googleye ölümsüz çiçeği yazıp aratınca tohum paketi fotoğrafları çıkıyor. Kuru çiçek düzenlemelerinde sıkça kullanılan bir çiçek. Benim bildiğim adı: Ölümsüz çiçeği de kgursan kağıt çiçeği diyor.

k0900 12-07-2009 19:02

2 Eklenti(ler)
Renklerde belli olmaya başladı.

Adalet Yağcı 12-07-2009 19:52

Yarış başladı mı?
Benim lisilerim bir adım önde, bu renge inanmayın, şu anda benim lisilerim de bu renk görünüyorlar ama ben onların pembe olduğunu biliyorum.
Sanırım bir haftaya kadar burası lisianthus cenneti olacak.

limon 12-07-2009 22:22

Benim ilk açan Koyu Mor. Bugün yarım açtı, yarını bekliyorum. k900 düne kadar beyaz gibiydi, bu sabah yarısı açılmıştı. Çiçek açınca da ömrü uzundur inşallah. Bu kadar bekleyip ömrü kısa olursa üzülürüm. :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025